icon

Cysta na štítnej žľaze

ifka888
26. júl 2023

Dobrý deň,
je tu prosím niekto, kto je sledovaný na endokrinológii kvôli väčšej cyste (20- 30 mm) na štítnej žľaze? prípadne bol operovaný? totiž som sledovaná, ale za posledné roky sa zväčšuje a mám obavy z operácie. Výsledky z krvi mám stále ukážkové,neberiem žiadne lieky,ani mi cysta neprekáža pri prehĺtaní,len ju je vidieť vizuálne na krku. Za tri roky narástla z 22mm na 30 mm. Lekárka povedala,že ak bude mat nad 3 cm,treba uvažovať aj o operácii. Riešenie je len výber celej štítnej žľazy? Prosím o Vaše skúsenosti, aj odporúčanie na nejakého odborníka v Košiciach,prípadne aj inde. Ďakujem

Strana
z2
terezka1947
19. okt 2023

@ifka888 prepáč,píšem hlúposť. Cysta 7,7x7,1x7,4
Povedala,že keď bude tlačiť,urobí sa punkcia.
Ale divné je,že cysta je na ľavo a ja cítim už tretí deň divný tlak v krku. Akoby pod mandľou.

terezka1947
19. okt 2023

@ifka888 dosť som posl.polrok flakaka lieky,hoci už mám vyššiu dávku. Lthyroxin 100,no výsledky mám zle. TSH 10,no už asi týždeň beriem všetko ako mám,ale ten tlak v krku ma prekvapil.

ifka888
autor
19. okt 2023

@terezka1947 tak to mas malu cystu, tam nie je dovod na operaciu kvoli velkosti…mozno ti punkcia pomoze. Pri mojom rozmere uz nie, ja to mam aj volnym okom viditelne na krku

terezka1947
19. okt 2023

@ifka888 ono je dobré,že o Tom vieš. Moju mamku v 88-89r.lekar liečil ATB,až ju odviezla záchranka a museli jej tracheotomiu robiť, lebo by nedýchala. Vtedy sa to neriešilo,nerobilo usg štítnej bežne.
Ale týmto ťa nechcem vystrašiť,iba povzbudiť,že napriek všetkému,vybrali štítnu a bola úplne ok,dokonca úplne slabulinku dávku lieku brala a žiadne nežiaduce účinky nemala po výbere štítnej.
Ja lieky som flakaka. A teraz mám pocit,že mám vysokú dávku. Lebo vždy mi zvyšovala,zvyšovala....a teraz ich jem pravidelne a cítim sa divné. Tak neviem,či som predávkovania,či je to normálne.

veve7777
Autor odpoveď zmazal
uriva
4. jan 2024

@veve7777 To neviem, čo je, ja mám čisto tukové.

anicka8997
1. apr 2025

@ifka888
Ahoj chcem sa opýtať ako si nakoniec dopadla? Práve to riešim aj ja . Pred 3 mesiacmi som išla na Endo . Mam dosť viditeľný hrbol v predu na krku . Mam tam 2 najprv uzliky mi povedali. Teraz som bola po 3 mes. Na kontrole a zväčšili sa a už vraj sú to cysty . Jedna prekrýva druhu . A ja ako keby som mala ohryzok. Nechala si ich vybrať alebo museli celý štítnu?. Dali mi zatiaľ lieky ráno na lacno . Mam 5 mesačne bábätko a dojcim. Operácia zatiaľ neprichádza do úvahy. Len ma to zaujíma ako to u vás je momentálne. Ďakujem

ifka888
autor
1. apr 2025

@anicka8997 Ahoj, zatial som pravidelne sledovana, chodim kazdy polrok na usg,aj krv, niekedy aj skor. Robili mi uz opakovane aj punkciu,ale stale sa mi to po 2 dnoch naleje naspat,cize to nezabera a spontanne sa nezmensuje ani nezvacsuje zatial

koniarova
11. apr 2025

@ifka888 pridám sa ti sem. Mám rovnaký problém a rada si prečítam názory ostatných.

hasprica
20. aug 2025
@terezka1947

Baby,mne cysty vraj rastu,výsledky krvi sú horšie,ale je pravda,že som lieky nebrala v podl.dobe pravidelne. No mne lekárka vravela,že by mi iba odsali tekutinu,nevyberali cysty. Čomu nerozumiem. Niekedy cítim taký divný tlak v krku,akoby som tam mala zapichnutú kosť a divné sa mi prehĺta.

@terezka1947 ahoj píšem ti spravu.

Strana
z2