icon

Cysta na vaječníku

adullienka
19. jan 2016

Ahojte mamulky ..
V decembri mi našiel cystu na vajceniku dosť ma bolelo v podbrusku. Teraz tam pocitujem taký tlak ako pulzovanie na vajecniku aj vy to také mate ? Alebo to hádam rastie?
Ďakujem za vaše rady

gaaaa
1. feb 2019

@luluka To sme na tom rovnako.ani mne sa nedá spávať.a blíži sa menzes a už aj ja trochu cítim.

luluka
1. feb 2019

@gaaaa ajaj... to sme dopadli... ja uz ms posledne dva mesiace som mala len taku slabu... a uz by mi bolo aj jedno, aj by som pretrpela tu moju brutalnu bolavu ms keby mi ta cysta hnusna chcela s nou odist... takto mam este aj hormony rozhodene... ale ak je naozaj endometriozna tak si asi len tak neodide.

gaaaa
1. feb 2019

@luluka To nie,to už len asi operačne.Ja zasa silno krvácam mesiac čo mesiac.Veru to sme dopadli.Mne povedali viacerí dr.aj na Sliači že mne nemôže prasknuť kôli zrastom že jej tam zavadzaju a vidíš nikto lebo to je babračka.nezoberieš aj moje brucho 🙂

luluka
2. feb 2019

@gaaaa ak ti nebude chybat kludne zoberiem. 😁 ale akoze bojim sa toho dna nenormalne. Ale dr. sa mi zdal v pohode, tak dufam ze vedia do coho idu. Vravel ze aj komplikovanejsie operacie robia, tak dufam ze vsetko dobre dopadne...

gaaaa
2. feb 2019

@luluka Neboj všetko dobre dopadne.Strach je normálny ja to len čítam a už mám krče v bruchu od strachu.Jasné že su aj zložitejšie zákroky ale záleží od dr.Mne už známa sestrička hovorila aby som skusila ísť do Ba.Takto sa nedá donekonečna fungovať zrasty vedia spraviť veľku neplechu mi povedali a ešte k tomu zamotaná cysta ☹ Nebude mi vôbec chýbať prinesiem ti celé brucho osobne 😀

luluka
2. feb 2019

@gaaaa no to ano. Nenormalne by bolo keby som sa nebala. Ja mam strasne spomienky na tie dve operacie slepaku. Mala som 10 rokov, horucky, tyzden som bola na are a celkovo mesiac v nemocnici... no ved to ze tie zrasty nie su velmi dobre a do toho este cysta... a mne ak sa potvrdi este aj ta endometrioza tak to bude uz naozaj velmi zaujimave... v BA by to mohli podla mna zoperovat ak by si trvala na tom ze to chces riesit operacne...

gaaaa
2. feb 2019

@luluka V apríli idem na preventívku tak uvidím čo mi povie a budem to riešiť sama.Lebo už tie výhovorky ma nebavia.Ja sa s tým trápim už 4r.

jasminam
2. feb 2019

@luluka aku mas cystu?aku velku ?nepraskla ti pocas ms?mas bolesti?

luluka
3. feb 2019

@gaaaa fuuu 4 roky je uz viac nez dost... mne sa predtym vzdy robili na lavom vajecniku ale spravidla odisli s ms...

luluka
3. feb 2019

@jasminam no zatial sa nevie aka je to cysta ale vraj to vyzera na endometriozu... 6cm ma. No praveze ja uz nemam ani normalnu ms... posledne uz len spinenie... a cakam co bude tento mesiac. Bolesti veru mam... take tahanie a pichanie...a aj bolest krizov...

gaaaa
3. feb 2019

@luluka Mne na ľavom vaječníku raz praskla cez ms a na pravom som mala dve jedna čo ma nechce opustiť 4r.a jedna mi praskla pred 2r.ale do brucha ☹

luluka
3. feb 2019

@gaaaa fuuuha vidim ze si si uz aj ty zazila s cystami... 😕 mna najviac stvu tie bolesti... neviem ani nic robit len sa tu motkam alebo lezim... je to take frustrujuce... neskutocne je to aj na psychiku... a este ked si predstavim ze sa potvrdi endometrioza... co je dost mozne kedze som mavala vzdy bolestivu ms...uz ani neviem co viac dodat k tomuto... ciste psycho... 😕 chcem byt chlap. 😁

jasminam
3. feb 2019

@luluka no presne ja mam take pocity,len nervozna som,kde ma co pichne....dnes napr.ma zacal zrazu boliet cely bok ,a zle od zaludka mi bolo az do poobedia,no jasne ze hotova som.bola ze co to zase je....no uz to preslo...uz som aj jedla,akurat citim zaludok stale....a cudny vytok mam dost..co som mala mat ms tu som mala len tri dni a dnes na piaty ten silny vytok..uz som na nervy...

luluka
3. feb 2019

@jasminam hej hej presne aj ja tak... dakedy ma boli bok, niekedy zas take rezanie v podbrusku, inokedy zas krize a ten zaludok mam aj ja taky. Ale som zistila ze je mi praveze lepsie ked sa najem aj ked mi nechuti. No ten vytok mam aj ja, co ja som pred tym nevedela co je vytok. Ja som mala ms 1 a pol dna a potom som spinila niekolko dni a prakticky od ms mam vkuse nejaky vytok. Aku velku mas cystu?

jasminam
3. feb 2019

@luluka 5cm

luluka
4. feb 2019

@jasminam a idu ti s nou nieco robit? Ci zatial cakaju ci sa nevstrebe?

jasminam
6. feb 2019

@luluka cakali sme ci sa vstrebe,vstrebala sa !!!chvala Bohu

luluka
6. feb 2019

@jasminam super. 🙂 vstrebala sa ti pocas ms? Juj aj mne by sa mohla. Mne uz neni vsetko jedno. Pomaly idem predoperacne vybavovat.

gaaaa
6. feb 2019

@luluka Neboj moja všetko dobre dopadne.My nie sme také šťasteny ako@jasminam.nás sa držia ako kliešte ☹

jasminam
6. feb 2019

@luluka, @gaaa joj asi mi praskla pred,jak ma pichlo v nedelu, tak mi bolo dva dni zle..a potom som mala ms a to sa zo mna lialo dva dni,cize mi musela prasknut vtedy...aj doktorka povedala ze preto bola ta ms taka lebo ze z tej cysty..pila shatawari,bekomplex,thiamin,a potom ricinovy olej na obklady na vajecniky...neviem ci by praskla aj bez toho..aj vsetky vysledky dobre,markery,aj cytologia... baby verim ze aj vy sa ich zbavite a nebudete musiet ist na op.

luluka
6. feb 2019

@gaaaa dakujem... ale ja aj tak stale v kutiku duse veriiiiim... 😊, @jasminam no ja tiez bkomplex papam a pijem alchemilku... rozmyslala som ze aj wobenzym skusim ale vraj riedi krv tak velmi nechcem ak by som musela na operaciu...

jasminam
6. feb 2019

@luluka tak az tak ju neriedi aby to ovpyvnilo op.,indol 3C skus,alebo vilca coru este

gaaaa
6. feb 2019

@jasminam
@luluka Baby ja som skušala za tie 4r.možné aj nemožné a nič ☹ mne jju neustia tie zrasty je celá omotaná v nich ☹ koľko krát mi je na figu pichanie bolesti tak si myslím hádam už nebde idem na gyndu a kamoška moja je tam.ja sa toho zbavím len operáciou.len asi sa sama budem musieť odoperovať.

jasminam
6. feb 2019

@gaaaa ach..tak potom len co najskor sa odvazit na, to...a mat pokoj..

gaaaa
6. feb 2019

@jasminam Ja som bola už dva krát.Raz ma poslali z operačky domov a druhý krát ma tam nechali 6 dní na pozorovanie dostala som ms a poslali ma domov aj s cystou.

jasminam
6. feb 2019

@gaaaa a povedali ti co,ze ma ti tam ma ostat?hlavne ked to je taka co nema sancu prasknut...a robi ti problemy..to na nervy..

gaaaa
6. feb 2019

@jasminam ja som operovaná na črevá.už nachystaná spať a prišiel dr.že tam je veľa zrastov a boja sa aby neprepichli črevá tam stačí zavolať chirurga aby odstránil zrasty a dostali sa k vaječníku ale to je piplačka tak ma nechaju trápiť

luluka
7. feb 2019

@gaaaa ja som za to skusila tu bb lebo ze tam sa orientuju na tieto zrasty tak hadam vedia do coho idu... vravel dr ze robia aj komplikovanejsie operacie tak sa snazim verit ze ak aj bude operacia nevyhnutna tak vsetko dobre dopadne. Mne uz je jedno co mi zoberu len nech nemusim zas pod noz za par mesiacov. Strasny mam strach. A este mam aj astmu...

luluka
7. feb 2019

@jasminam aha no ja uz neviem ja sa uz bojim vsetkeho.... 😁 mozno skusim ten indonal. Dakujem

gaaaa
7. feb 2019

@luluka Ja uvidím čo na preventívke v apríli ak dovtedy vydržím a budem to musieť riešiť zasa sama ako som to aj riešila.Ked ja to mám z Nr do BB daleko.Ja som vybrala 2-3 krabice Indonalu,Wobenzym z toho som si akurát žaludok dokazila,čaje,injekcie a nič.Budeš mať už aspon pokoj.