Cysta pri vaječníku naplnená krvou a operácia

dian32
28. feb 2019

Ahojte, chcem sa spýtať gynek. mi pri preventívke našla vacsiu cystu pri vaječníku je naplnená krvou, podla nej najlepšie riešenie je operacia lebo si mysli ze cysta sa nevstrebe. Na kontrolu mám ísť az o 2 mesiace. Je pravda že pri operacii musia zobrat aj časť vaječníka ? Pochopitelne, sa bojím som ešte mladá (22) a neviem si predstaviť že v buducnosti by som mala problém otehotniet. Mate niektorá s takuto cystou skúsenosť. Dakujem za každú rozumnu radu.

teaha
28. feb 2019

Ahoj, mne praskla pred pol rokom krvava cysta, bolesti ako pri porode, nevedela som ze ju mam.. dva dni na to som dostala horucky lebo sa tam vytvoril nejaky zapal tak ma tiez posielali na odsatie tej tekutiny ale nakoniec sa to vstrebalo.. druhy krat by som si to dala odstranit skor ako praskne, krvave cysty su nebezpecnejsie ako vodove.. odvtedy beriem pravidelnr Gynex, pijem vela alchemilkoveho caju, skus si to nasadit pred operaciou, mnoho krat sa stane ze do operacie cysta zmizne.. len ber gynex pravidelne 🙂

simonaa94
28. feb 2019

Ahoj.. Píšem mam skúsenosť.. Ja ako 22r. som prišla o cystu a taktiež o pravý vaječník a vajcovod.
A to preto lebo som nevedela že tu cystu mam. Mala 10 cm... Mysleli si najprv že som tehotná čož ja som vedela že nie som... Moja cysta rýchlo rástla tak museli čo najrýchlejšie vybrať a podpisovala som papier že ak bude nutné tak výberu aj vaječník a tak aj bolo. Po operácii mi bolo povedané že ak chcem babo tak čím skôr kým som mladá, kým telo je mladé atď..
A ja som poslúchala ha, ha mám malú Zuzku ktorá má už rok a pol ❤️😁
Mám 25r. Drž sa ❤️

ppetricita
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barborkabol
28. feb 2019

@dian32 mala som tiez krvavu cystu, tzv endometrioza..mala 6.5cm, lekarka to sledovala chvilu, snazila som sa brat aj byliny nejake ale nezabrali. Sla som na operaciu, nechali mi na 90%funkcny vajecnik..viem ze to nie je uspokojiva odpoved ale otehotniet sa da aj s jednym vajecnikom..avsak ak ide o krvavu cystu a mas odporucanie ist na operaciu, tak chod. Lepsie ak ju zoperuju pokial nie je obrovska a moze sa ti tak zachovat este vajecnik, ako on prist.

patrica8
28. feb 2019

mala som 11cm cystu, vyberali mi ju laparoskopicky a ostal mi cely vajecnik. Takze asi zalezi, ako je ulozena.
A ked sa neda laparoskopicky, tak sa otvara brucho, nerobi sa zospodu

dian32
autor
8. jún 2019

Dievčatá som po laparoskopii, na 95% endometrioza - 3.stupeň zo 4. Aj vám potvrdili endometriózu? Brali ste HAK.. ak náhodou áno, pomohla toto ochorenie zastaviť?

dian32
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
teaha
13. jún 2019

@dian32 moja teta ma endometriozu a to je choroba ktora sa neda na 100%odstranit.. tie loziska by ti mali odstranit pri laparoskopii a potom sa nasadzuju nejake hormony a najlepsie je potom sa mi zda otehotniet.. nechcem tu pisat negativne ale s endo je celkovo velmi tazke otehotniet, ale nie je to nemozne 🙂 radim ti vyhladat aspon odbornika na toto, neist k hocikomj si to dat odstranit.. bohuzial ani bylinky na tuto chorobu nezaberaju, drzim palce <3

dian32
autor
13. jún 2019

@teaha už som po laparoskopii kde sa mi pokúsil odstrániť vsetko čo vidiel, nové ložiská opáliť. Sám doktor mi hovoril že je to veľmi individuálne a pozná prípady, ked žena s prvým stupňom nemohla otehotniet, ale žena s 3.stupňom má 3 deti bez komplikácií. Momentálne mam posledný rok vysokej školy pred sebou tak to chcem dobojovať. Gynekologička mi odporučila dlhodobú hormonálnu liečbu za pomoci HAK a hormónov, tak som zvedavá čo to prinesie aj ked mám trošku strach a umelými hormónmi sa pchať moc nechcem. No bohužial momentálne mi nič iné neostáva.

cuncika97901
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
iv272
3. feb 2020

@teaha prosím ta aká tekutina z teba išla keď ti praskla ta cysta? Krv alebo iná?

leameleg
11. mar 2022

@dian32 ahoj je to stara tema mozem sukromu spravu ????

dian32
autor
11. mar 2022

@leameleg jasne píš

leameleg
12. mar 2022

@teaha ahoj je to stará téma ale mohla by som súkromnu správu ?

dlady
27. nov 2023

@dian32 zdravim je to stara tema, ale mam podobny problem ako ste nakoniec dopadla?

dian32
autor
27. nov 2023

@dlady zdravím vás, skončilo to operáciou v júni. Kde mi zobrali cystu vajecnik zostal. O rok a pol som otehotnela. Dcéra má teraz 2,5roka a mne sa našťastie už cysta odvtedy nezopakovala. Pri operácii mi zistili endometriozu 3. stupňa. Kde následne ložiská aj vypaľovali. 🙃

dlady
27. nov 2023

@dian32 mozem sa opytat ako dlho trvala operacia? a kolko dni je potreba zostat v nemocnici? mne zistili tiez dnes krvavu cystu , mam o 3 mesiace kontrolu gynekolog povedal ze sa asi operacii nevyhnem som z toho dost vystrasena. 🙈🥹

dian32
autor
28. nov 2023

@dlady operácia myslím ze trvala hodinu ale vďaka tomu ze som mala veľa zrastov a museli vypalovat tie ložiská. Inak samotné vyberanie cysty by toľko trvať nemuselo. V nemocnici myslím že som bola po operácii ešte dva dni, jeden deň pred operaciou). Mne sa tiež cysta iba zvacsovala mesiac od mesiaca.