Cysta v krku - vaše skúsenosti
Zdravim..ma niekto skusenosti s cystou v krku? Ja ju mam vo velkosti 2x2x2cm a vsimla som si ju cca pred dvomi mesiacmi. Najprv som si myslela, ze je to len lymf. uzlina, ktoru preliecim antibiotikami, no po USG aj CT vysetreni sa zistilo, ze je to cysta. Okrem tej cysty mam aj chronicku maxilarnu sinusitidu a samozrejme aj lymf. uzliny su zvacsene, no vraj ten chronicky zapal liecit netreba ale cysta musi ist von. Na zaciatku mi povedala krcna dr. ze ked je to cysta, ze nemusi ist hned vonku, pokial mi nezavadzia a nerastie rychlo. Vcera bola na krcnom ina dr. a ona povedala, ze musi ist von. Som z toho dost nervozna. Mam 3 mesacneho synceka a neviem si predstavit, ze ho necham tri dni doma. Okrem maleho mam aj 3 rocneho ale o toho sa az tak nebojim. On je uz "velky" emoticon ..urcite budem cele dni plakat. Uz teraz mi je smutno :(
no ja si to ani nepripušťam, že som chorá, beiem lieky, snažím sa zdravo jesť, ale určite neplačem kvôli tomu tri hodiny denne
@anjika42 ktore stadium mas ci iba preliecujes...nechce sa mi listovat spatne a netreba si pripustat...mysliet na to ze ja to dam ...
no, na papieri mám, že štvrté...sú tam metastázy, tak preto také číslo
No jj to preto inak a prognozy...da sa z toho dostat ci..
@anjika42 koment vyssie pre teba
Tak radšej som sa neopýtala, ja mám veľmi rýchly metabolizmus a aj to sa bojím opýtať, či ten rýchly metaboilizmus platí aj pre nádorové bunky..ak áno, som v prdeli
@anjika42 vies radsej sa nepytaj ale co viem ze ked su metastazy nieje to okk jedine ze mas taku dobru chemo ze to znici..
aj nad kľučnou, aj inde na ľavej strane krku...a žiadne iné príznaky
hned po týzdni, ako som si ich našla, som išla k lekárke
až vybratie uzliny a histologia ukzali, čo mi vlastne je
@anjika42 mozno ked prejdes liecbou hoc narocnou sa z toho dostanes..netreba mysliet na to najhorsie a povedat ja to dam uz len koli rodine....dzim palce aby si sa z toho dostala a to statocne...vies ako sa vravy z usmevom je vsetko lahsie a da sa vsetkym prejst...❤
v Ružinove mi tak navrhli, už neviem, na základe čoho
@anjika42 a dobre spravili...bo keby si to nechala tak rozsirilo by sa to
ved ono to už rozširene je - na tom krku mám metastazy
Nerozumiem, že v priebehu dvoch týždňov, to som nikdy netvrdila.
@anjika42 myslím aj inde ako na krku....
To nie, tie uzliny na krku sú metastázy adenokarcinomu v pľucach a v pohrudnici
Ahojte,chcem sa spýtať,mám taktiež hrčku akokeby pod sankou trocha tak nižšie,sledujem ju asi cca mesiac a je dosť veľká hlavne na dĺžku možno 2-3 cm,šírku asi 1 cm,myslela som ,že zmizne ,ale nie,bola som u dr (idem ešte na sono a na chirurgiu) a tá vyslovila ,že by sa mohlo jednať o ganglion...počuli ste niekto o Tom ,že ganglion na krku? Alebo padla u vás aj takáto možná dg? Akko popravde bodaj by to bol len ten ganglion....mam dosť hlúpy pocit z toho celeho.dakujem za akúkoľvek info a odpoveď
Aha dobre ďakujem ,mne sa to tiež nezdalo na ganglion,no uvidím čo bude na sone ....čo povedia bližšie...
Keď to máš väčšie, tak je nález zo sona väčšinou jasný. Kedy si dostala termín? Obvodná ti brala krv?
Práveže som dosť na nervy z toho,lebo som išla obvodnej (ešte detskej do 29 r )a tá ,že už k nej nepatrím,že nemôže nič robiť ,že si už musím najist "normálneho"obvodneho ,no a tam som sa bola zahlasit a zd az od 1.jula budem ich pacient,keď sa pošle karta moja....takže žiaden vymenny lístok na vyšetrenia zatiaľ nemôže nik dať ...ale obvodná nato pozrela a povedala,že určite sono a chirurgia a že sa jej to teda javí na ten ganglion....tak som dosť z toho na nervy ,že čo to bude-nebude,ale kamaratka mi ide vybaviť aspoň to sono tento týždeň ,tak dúfam že aj vybaví ...lebo do jula má porazí asi už z toho ...aj to čo tu čítam ,že nič cysta a bam zh.nador nakoniec ☹
@petra7733 drzim ti palce aby to nic nebolo...len nieaka uzlina ...a zeby to nebola neaka nadorova uzlina alebo nador alebo nieco ine..pretoze prezit to nadorove ochorenie nieke stranda a tiez co vsetko som zazila ja a teraz aj
@anjika42 ..je to aj hrozne ...ale tak treba u mna verit ze sa to nikdy nevrati ...ziaden zhubny nador...a @anjika42 zeby sa z toho dostala vyhrala nad metastazamy..

@anjika42 ako ty si mlada ...ty lepsie zvladas liecbu..ako starsi clovek v 3-4stadiu ...svokor to mal na zlcniku ten mu vybrali ...no keby lekar nepozrel na cely pankreac tak sa ani nezisti ze to ma na hlave pankreaca a upchaty tak ze sono nic neukazalo..svokor mal aj liecbu a aj to ju nezvladol ...kedze zomrel na opuch mozgu a vies preco ..lebo mozog a pluca uz nedokazali okyslicit krv ..jemu doslova zmizla z tela...nakoniec zomrel...1a 2 stadium je take ze ked prides skoro a zisti sa to vcas tak sa z toho dostanes ...ja som videla ludi v 3-4stadiu zomierat ...mladych ci starych ...a ver nebol to pekny pohlad...