icon

Cysta v nosovej dutine

3. júl 2023

Dobrý mám cystu v max.dutine .Má niekto skúsenosti? Je to nebezpečné? Musí sa to vybrať?a keď sa to nevyberie? Ešte len idem k ORL so správou .

jata2203
3. júl 2023

Ahoj, ja ju mám už roky 🙂 asi závisí aj od veľkosti, mne bolo povedané že je to neškodné mám ju tam doteraz

autor
3. júl 2023

@jata2203 má cca 2 CM,tak neviem či ona či nosova prekážka mu spôsobuje mierne bolesti na tej strane ..a som mierne závislá na nosením spreji,Koľko CM má vaša? Môže aj sama zmiznúť?

jata2203
3. júl 2023

Ja mám 17x10 mm..veru ani neviem či ju stále mám, tesne pred pubertou som nejaké mala tiež v dutinách a tie zmizli 🙂 ale určite radšej zájsť s výsledkami

autor
3. júl 2023

@jata2203 to určite pojdem

juliacenc
3. júl 2023

Ahoj ja som mala v dutine pod
Okom. Lekar povedal, ze na 99% sa s tym nebude nic robit, ze to su len take akoze cisty… na dalsej
Kontrole zistil ze musi ist von 😀 lebo ze sa zvetsila… takze mi ju cez nos vybrali klasicka
Operacia v narkoze… ale v nemocnici sa cudovali preco ma poslal to vyberat ked ma to nebolelo. Takze twzko povedat uvidis co z toho bude… ale nebolo to
Nic hrozne hned som bola fit ziadne obmedzenia, asi 2 tyzdne som si spriekala sprej do nosa to bolo vsetko.

autor
3. júl 2023

@juliacenc ja sa operácie vôbec nebojím skôr či to nie je nebezpečné a nemôže sa urobiť nádor z toho

katka086
3. júl 2023

ked ta cysta nerobi problemy ( tlak, bolesti), tak sa nemusi odstranit, niekedy sa aj po odstraneni vrati, tieto cysty sa zmensuju a zväcsuju, vacsinou to byva nahodny nalez, ked na Ctcku nevyzera podozrivo ( nador, plesne) tak sa s tym nemusi nic robit

juliacenc
3. júl 2023

To nie je to len cista. To by
Lekar hned videl, ze je nieco nevporiadku.

autor
4. júl 2023

@jata2203 môžem sa opýtať ešte? Tam kde ju máte je aj trochu opuch na líci?

jata2203
4. júl 2023

Nie, len bolestivosť tváre..ale mám aj sinusitidu takže to je asi z toho

autor
4. júl 2023

@jata2203 ďakujem za odpoved

monika_ma
2. feb 2025

Dobrý ako ste s tou cystou vybrali vam ju? Máte nejaké príznaky ?

stellaszo
27. mar 2025

Mala som tiež 2 CM cystu a 2x 1cm polypy len v jednej dutine..spôsobovali mi strašné bolesti ale na oboch stranách..+ oči ma boleli.. bola som si to dať vybrať. Trošku nepríjemný zákrok ale v pohode.. 😊 nebezpečné to nie je.. po operácii ti to dajú do laboratória preveriť že aké má zloženie ta cysta ale vo väčšine prípadov to je len "neškodná cysta" 😀

monika_ma
30. mar 2025

@stellaszo dobrý mne ju nechcu vybrať ja mam 3cm krat 2cm nemali ste hucanie v hlave. Kde vam ju vybrali prosim ake ste mali komplikácie

stellaszo
11. apr 2025

@monika_ma bola som v Šaci na operacií. Mala som aj také hučanie alebo zalahnute uši ešte keď som ich mala no tých príznakov bolo dosť. Po operácii som skoro 3 mesiace dýchanie mám lepsie hlavne že tam nieje to čo tam nepatrí. A hlavne nemám bolesti a nepríjemné stavy 😊

monika_ma
12. apr 2025

@stellaszo a kde ste mali presne tú cystu? Mne tvrdia že to hučanie nie je z toho

stellaszo
13. apr 2025

@monika_ma v prínosovej dutine

monika_ma
13. apr 2025

@stellaszo a ake ste mali priznaky prosím

stellaszo
6. júl 2025
@monika_ma

@stellaszo a ake ste mali priznaky prosím

@monika_ma bolesť kosti pri dutine až do ucha, svrbenie podnebia uší, bolesť kosti pri oku, bolesť oči, bolesť hlavy, únava, ľahla som si na jednu stranu a upchala sa mi dutina na jednej strane.

monika_ma
6. júl 2025
@stellaszo

@monika_ma bola som v Šaci na operacií. Mala som aj také hučanie alebo zalahnute uši ešte keď som ich mala no tých príznakov bolo dosť. Po operácii som skoro 3 mesiace dýchanie mám lepsie hlavne že tam nieje to čo tam nepatrí. A hlavne nemám bolesti a nepríjemné stavy 😊

@stellaszo a to hucanie stale alebo sem tam

stellaszo
6. júl 2025
@monika_ma

@monika_ma hučanie som nespomínala. Nemavam

anonym_4d0247
15. aug 2025
@stellaszo

Mala som tiež 2 CM cystu a 2x 1cm polypy len v jednej dutine..spôsobovali mi strašné bolesti ale na oboch stranách..+ oči ma boleli.. bola som si to dať vybrať. Trošku nepríjemný zákrok ale v pohode.. 😊 nebezpečné to nie je.. po operácii ti to dajú do laboratória preveriť že aké má zloženie ta cysta ale vo väčšine prípadov to je len "neškodná cysta" 😀

@stellaszo ahoj prosim ta mala si pri tej cyste aj silne bolesti hlavy a nad okom a medzi obocim a v nose?

stellaszo
25. nov 2025
@anonym_4d0247

@stellaszo ahoj prosim ta mala si pri tej cyste aj silne bolesti hlavy a nad okom a medzi obocim a v nose?

@anonym_4d0247 oči má boleli aj lícne kosti. Hlava sem tam.

monika_ma
26. nov 2025
@monika_ma

@monika_ma ja to mam stalee