Dá sa liečiť poškodená platnička bez operácie?
Ahojte idem po radu , dá sa existovať bez operácie keď je poškodená platnička s tým, že je to už tretí stupeň poškodenia, vraj operácia je istota, ale chcela by som zatiaľ cvičiť a skúsiť všetky iné alternatívy, máte skúsenosť? Zatiaľ mi bolesť nevyraza do nôh, jedine sa neprehnem úplne všade a v istých predklonoch zabolí, existujem normálne bez liekov pol roka akurát MR ukázalo, ze extruzia s počínajucim sekvestom L5-S1 či má zmysel cvičiť rehabky, fyzio atď.?
Ahoj ako si na tom? Mne to zistili teraz v decembri... bola som týždeň v nemocnici... Mám extruziu L5S1 ... 12 MM ... Zháňam si momentálne fyzio a rehabky ...
@31jaja31 ja mam extruziu L5/S1 uz starsieho data /stalo sa mi to 8 rokov dozadu/ a uz vtedy mi bolo povedane neurologom, ze ozon pomoze iba do vysuvu niekolko milimimetrov /ja som mala tusim 9/ a ze to uz je vela a skoda za to peniaze davat.
@muchotrafka298 aj mne to tak vysvetlili.
Ja mam vytecenu. Segra len vysunutu a jej to pomohko na 4 roky. Teraz ma problemy a bokesti zas.
Ozaj, operovat to nejdes dat?
mam extruziu platnicky a fyzioterapia mi pomohla
@snowflakenel nie, ja som operaciu zavrhla. Pre mna je to posledne riesenie, nie prve. Cvicim, davam si pozor, posilnujem svalovy korzet, vyhybam sa rotacnym pohybom. Pre mna, kedze mam poskodene nenavratne nervy uz to je tak, ze lepsie to nebude. Takze sa snazim iba o to, ze aby som to nejak vedela skorigovat do prijatelnej podoby pre mna. Cize vydrzim bez velkych bolesti.
@muchotrafka298 chapem Ta, ja to iste. Nohu mas strpnutu? Ja trochu chodidlo po malicek
@snowflakenel nie, po tych rokoch nie, len mam niekedy ako keby krce. A taha ma ta platnicka, kde mam extruziu. Ale nic take, co by sa nedalo vydrzat. Lebo ja musim fungovat, nemam cas sa lutovat ako vela ludi s touto diagnozou. Ja som ich dost stretla a to bolo same nemam cas, nemozem, ty chodis do prace? toto bola top otazka...Niekto ma ten stav horsi, niekto lepsi. Len si treba uvedomit jedno, ze tam uz nie je ziadna moznost toho, aby to bolo ako predtym. Len udrzat stav cvicenim.
@muchotrafka298 presne tak. Ja som xokonca vlani stala na lyziach. Veeelmi opatrne, na somarskej luke, no bola som zvyknuta sportovst. Mam 2 msle deti, z toho 1 babatko, cize niekedy ani nepomyslim na platnicky 🙂 ale teda ako vies, snazim sa davat velky pozor na to ako a co robim, ako dviham malu, nakladam do auta atd....
@snowflakenel s tym sa proste musis naucit zit. A hlavne davat pozor na to, aby si nedvihala tazke veci /deti nie su vec, ale tiez to sem spada 😂/, dvihala spravne, spala spravne, aby Ta ludovo povedane "neseklo".Ja som stretla v zivote vela ludi, co mali problemy s chrbticou aj vazne, ze boli na operaciach a ked im niekto povedal, ze treba cvicit, tak to bolo len same "no a kedy na to najst cas", "ja na to nemam peniaze", "hanbim sa ist medzi inych ludi cvicit" a podobne veci. Dokonca som bola na kurze na jedno cvicenie a tam pani zahlasila "To mam akoze doma denne cvicit?!?"
@muchotrafka298 vidíš to... A mne včera moja neuro povedala že to mám skúsiť 😶 mám extruziu 12 MM 😶 operácii sa chcem vyhnúť čo najdlhšie...tak to asi skúsim
@31jaja31 ja nepoznam tvoju diagnozu, poznam len svoju. Mne bolo povedane (a tiez som si sama vyhladala veci na internete), ze mne je ozon zbytocny. A ja nemam a ani som pred rokmi nemala peniaze na vyhadzovanie. Toto je drahy pokus omyl.

@mnamko ... už mesiac mám zistené extruziu platničky 12 MM ... Myslíš že mi ten ozón pomôže?