Dá sa Mortonov neuróm účinne vyliečiť?
Dobrý deň, ma niekto? Dá sa to vyliečiť? Som hotová, trápim sa s tým už rok a je to čoraz horšie.
@diefca ja mam na doma tie ortopedicke slapky v tych sa citim ako tak dobre ale vonku to je horsie....ja mam tiez ortopedicke vlozky na mieru od ortopeda na predpis aj s tym srdieckom asi 3 mesiace to nosim ale nejake extra zmeny nevidim ze by mi bolo lepsie...a teraz asi druhy den sa mi to nejak velmi zhorsilo, ja mam aj take palenie zo spodu nohy aj ked oddychujem...tak neviem ci sa nejak ten nerv zapalil alebo cim to je ked take zhorsenie...mna boli noha aj zo spodu ale aj pri clenku citim a aj sa mi tam robi taky opuch to asi z tej spadnutej priecnej klenby...no uvidim teda, objednal som tie medicomi vlozky, lebo oni su opacneho nazoru, tak vyskusam...vraj ked mas tu podporu klenby tak ta noha vtedy akoby zlenivie to svalstvo ale tak uvidim...ja vydrzim tak hodinu chodit 5km a uz potom sa musim vyzut..tie altry som skusal neboli zle, ale asi by som potreboval este vacsie ako som skusal. Mne su najpohodlnejsie hoka bondi 8 alebo 9 ale ta sirsia verzia. Ja som inak nasiel tieto operacie ohladom klenby , uz to vraj robia aj v bory nejaky doktor alebo skalica udajne : https://nemocnicakosicesaca.agel.sk/o-nemocnici...
@zajaciq tak ty to mas asi este celkom unosne ked ti je ako tak dobre v tych vlozkach na mieru mne to az tak nepomaha a mam problem aj pri prechadzkach..ano ked mas recept tak doplacas len nejakych 6e priblizne a plati to vzdy v kalendarnom roku...mne dal napriklad v oktobri a hned v januari dalsi recept...tak mam dvoje ale v podstate oboje su mi asi na nic...tie medicomi som objednal, uvidim ci to bude lepsie, mozno to je len reklamny tah
@milanx777 tiez ma palia chodidla zo spodu, myslela som, ze to je z toho, ze tie vlozky nie su velmi priedusne. Fyzio si neskusal? Mne to trochu pomohlo, aj ked to je nadlho. Rekonstrukciu klenby ponukli aj mne, ale bojim sa, ze keby sa nieco pobabralo, aby to nebolo potom este horsie.
@diefca ja mavam zo spodu nohy trochu aj taky opuch, asi z tej spadnutej priecnej klenby predpokladam. Bol som aj u fyzio, ale v podstate mi ziadne cviky neukazal, len mi dal asi 4 rozne procedury, elektroliecba, magnet, ihly...ja cvicievam len take cviky co som si nasiel na nete no je to asi kratko este. Idem este k sukromnemu ortopedovi co mi povie on a uvidim. Asi budem musiet najst nejakeho fyzia co sa vyslovene specializuje na tieto veci a ukaze mi este nejake cviky.

@milanx777 ja mam tiež vložky vytvorené na mieru a keďže mi je v nich dobre, cakam na nový termín u ortopeda. Informovala som sa, že máme nárok raz do roka na nové od poisťovne, tie moje stali cca 50eur a s receptom od ortopeda doplatok cca 6 eur. Nešla by som do medicovi ak nie sú na mieru, každý má inú sirku dlzku nohy aj inú klenbu