icon

Dá sa predávkovať vitamínom Tiamínom?

acrobaleno
30. aug 2019

Dobrý deň,
mám príšerný tik v ľavom oku a poradili mi tento vitamín. Dávala som si ho 3x denne, ale teraz som čítala príbalový leták a odporúčaná dávka je 1x denne.😅 Tak sa chcem spýtať, že či sa môžem predávkovať? Resp. či to má nejaké nežiadúce účinky, pretože mi vyhovuje dávkovanie 3x denne. Je to ako začarovanú kruh. Som v práci, skáče mi oko a chytím z toho nervy a potom mi skáče oko ešte viac.🙄

peter952
Odpoveď bola odstránená
zuzik307
30. aug 2019

@acrobaleno je to napisane v letaku...ak je urcene nejake davkovanie, treba ho dodrziavat🙂 skusila by som skor magnezium v kombinacii s B6

monika2012
30. aug 2019

@acrobaleno Je to vitamin rozpustny vo vode, cize nadbytok vycikas 🙂
Ja som brala megadavky tohto vitaminu na bolest chrbtice pri vysunutej platnicke. Nic sa mi nestalo. Iba moc bol sfarbeny do zlta a vonal po tom vitamine.
Nepredavkujes sa. Ine je to pri vitaminoch rozpustnychv tukoch (A, D, E, K), tu sa nadbytky zvyknu ukladat v peceni.

monika2012
30. aug 2019

@acrobaleno Ja by som na Tvojom mieste skusila B- komplex (napr.od Generica) skombinovat s magneziom (najlepsie vo forme magnezium citrat). Kupis v lekarni.

acrobaleno
autor
30. aug 2019

Ďakujem pekne za odpovede. Magnézium veľmi nemôžem kvôli nízkemu tlaku.

monika2012
30. aug 2019

@acrobaleno Skoda. Tak skus aj ten B- komplex plus este k tomu extra davku Tiaminu. Viacere zo skupiny B- vitaminov maju pozitivny vplyv na psychiku aj na svalstvo a na nervovu suatavu.
Snad pomoze.

savmebej
30. aug 2019

@acrobaleno daj si magnerot prejde ti to

martinago
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
30. aug 2019

Vitamín B... Nie nepredavkujes sa, ale zbytočne toľko berieš. Vycikas. Ako mne povedala lekárka: drahý moč😂