icon

Dá sa rakovina žalúdka zistiť ultrazvukom?

26. máj 2025

Dobry den. Da sa rakovina zaludka zistit na sone? Dr povedal ze vsetko vyzera ok. Len hrubsie steny zaludka a dvanastnika. Keby to je rakovina bol by dr videl nieco? Dakujem

deti95060810
26. máj 2025

na sone ani nie... to skôr berú vzorky pri vyšetrení hadicou a podľa toho zisťujú v labáku.

balerina2025
26. máj 2025

skor hadica, to odhali, tam sa berie vzorka aj, a takisto, aj vidno cez kameru ako vyzera pazerak a zaludok zvnutra.
rakovinu asi tazko uvidi, to by si musel mat mestazy, zvacseny organ atd atd

R sa odhaluje histogiou.

mamina7070
26. máj 2025

sono signalizuje problem a ak treba posle na dalsie vysetrenia

krasneleto
26. máj 2025

zo sona nie je mozne urcite rakovinu zaludka, nakolko utz neodokaze zobrazit sliznicu, kde rakovina vznika... rakovinu na sone vidiet az v stadiu, kedy nador prerasta cez stenu zaludka... sono moze ukazat len nepriame priznaky, cim je aj zhrubnuta stena, zmeny okolia, uzliny...
urcite lepsie vysetrenie je gastroskopia... pripadne CT brucha
onkomarkery nemusia ukazat rakovinu v 1. stadiu spolahlivo

balerina2025
26. máj 2025
@krasneleto

zo sona nie je mozne urcite rakovinu zaludka, nakolko utz neodokaze zobrazit sliznicu, kde rakovina vznika... rakovinu na sone vidiet az v stadiu, kedy nador prerasta cez stenu zaludka... sono moze ukazat len nepriame priznaky, cim je aj zhrubnuta stena, zmeny okolia, uzliny...
urcite lepsie vysetrenie je gastroskopia... pripadne CT brucha
onkomarkery nemusia ukazat rakovinu v 1. stadiu spolahlivo

@krasneleto uplne suhlasim ja som teraz zaludok riesila.

balerina2025
26. máj 2025

anonym ake mas potiaze.

krasneleto
26. máj 2025
@balerina2025

@krasneleto uplne suhlasim ja som teraz zaludok riesila.

@balerina2025 dufam, ze s dobrym vysledom

autor
26. máj 2025
@balerina2025

anonym ake mas potiaze.

@balerina2025 nie ja. Ale tej osobe je od stvrtka strasne zle,boli ju zaludok. Ale nevracia,nehnackuje. Je malatny. Kašle. Na sone vsetko ok. Len hrubsia stena zaludka.

dankabg
26. máj 2025

Autor zhrubnuta stena žalúdka, čreva atď je jasný signál na to, aby sa čo najskôr obiehal na gastro. Aj keby šiel na CT tak či tak sa tomu gastru nevyhne. Môže tam byť zápal, nemusí ísť hneď o rakovinu, ale aj ten treba riešiť, lebo to môže dopadnúť veľmi zle. Určite nad tým netreba mávnuť rukou.

balerina2025
26. máj 2025

moze mat z refluxu. ja mam to iste, mam zhrubnutu stenu zaludka, ale mne robili hadicu a histologiu....kasel moze mat tiez z kyseliny, ja som tak mala. smer lekar, nech da helicid alebo podobne. urcite dietnejsie jedla.
zhrubnuta stena nevzninkne zo dna na den, ja ju mam zo stresu a nezdraveho zivotneho stylu ktory mam par rokov uz.
lekarka by vas mala poslat na hadicu, ak na sone bola hrubsia mukoza.

balerina2025
26. máj 2025
@dankabg

Autor zhrubnuta stena žalúdka, čreva atď je jasný signál na to, aby sa čo najskôr obiehal na gastro. Aj keby šiel na CT tak či tak sa tomu gastru nevyhne. Môže tam byť zápal, nemusí ísť hneď o rakovinu, ale aj ten treba riešiť, lebo to môže dopadnúť veľmi zle. Určite nad tým netreba mávnuť rukou.

@dankabg presne ako pises

balerina2025
26. máj 2025
@krasneleto

@krasneleto ale ANO som stastna. vyzera ze mi ''staci ''len menej stresovat a zdravsie jest. nastastie histologia nepotvrdila nic len hyperplaziu ale na nu som sa pytala na MK zdravotnici zatial nemam ziadnu odpoved.

balerina2025
26. máj 2025
@krasneleto

@krasneleto a dakujem 🙂

dost som stresovala ze mam vred

autor
26. máj 2025
@dankabg

@dankabg kto nad tym mavol rukou?

dankabg
26. máj 2025

Autor to je myslené obrazne.