icon

Dá sa zistiť krvácanie do mozgu po dvoch mesiacoch?

majka12071994
13. apr 2024

Dobrý deň. Chcem sa spýtať či mi viete poradiť,asi jeden a pol mesiaca mám extrémne bolesti hlavy,pichanie a tlaky nezaberá nič žiadne lieky. Keď som poprosila lekárku o lieky na bolesti dala mi novalgin nezabral nepomáhalo nič...keď som ju poprosila o CT mozgu mi povedala že je to nepotrebujem pokým niesom dokrutena a nemám vyspulene oči mi to CT nespravi...oki 1,5 mesiaca som žila s extrémnou bolesťou hlavy lekári má nepočúvali ignorácia. Išlo mi roztrhať hlavu a vyvalit oko z hlavy nič úplne všetci na háku.po mesiaci a pol som zacítila strasny tlak v pľúcach išlo má roztrhať. Išla som k doktorke povedali že to je psychické vedela som že je zle. Ale nechala som to tak po dvoch mesiacoch tlak v žalúdku. Včera som bola v nemocnici dali mi tri infúzie našťastie bolesť prešla v žalúdku a vrazila do pľúc...chcem sa spýtať o týždeň mám vyšetrenie MRI mozgu prosím vás viete mi poradiť či sa dá zistiť aj po dvoch mesiacoch od bolesti hlavy či nahodou došlo ku krvácaniu do mozgu aj keď sa krv v mozgu nenachádza...ale automaticky mozog napucha takže opuch mozgu MRI zobrazí? Prosím a ďakujem

Strana
z3
jaaankaaaa
13. apr 2024

Ale ak pôjdem na MR ja, tak je tiež pravdepodobné, že niečo náhodne nájdu, preto je blbosť robiť len tak náhodne vyšetrenia, ktoré nie sú podložené klinikou, keď ti nájdu viac početné lezie v bielej hmote (častý náhodný nález), tak v čom ti to pomôže? Ako budeš postupovať s takým nálezom?
Problemy s pľúcami a žalúdkom, ktoré tu opisujes, sa nedajú vysvetliť MR nalezom na mozgu

simca06022011
13. apr 2024

Autorka nedaj sa odpalkovat. Nabudúce so.silnou bolesťou ako opisujes treba.ist na urgent. Nová móda je psychiater, ja som sa tým.co.opisujes, dokonca aj žalúdok. Hlavne opis vždy všetko, bolesť oka, tlak atď. Môže to byť z chrbtice, napr.pri hrudnej aj bolesti hrudníka. Ale napr. Mne nakoniec zistili niečo úplne iné.... ;) lebo som sa vykašľala na lekárku a išla na urgent. Ale vazne eoky som riesila bilesti hkavy, oci, zavraty... Tiež som si vypočula od lekárky ktorá má.este ani nevysetrila ze takých ako ja posielajú na psychiatriu:D tak.dakujem pekne...(ešte ani nevedla co mi je, poslali ma v rámci hospitalizácie na vylúčenie fokusov k inej Dr).
Ale nemyslím ze.tie.pluca(?)a žalúdok s tým.daco majú...

nops
13. apr 2024

Hypochondria,ktorá má riadne somaticke prejavy.Ty tu máš už pár rokov strašne veľa tém,či už anonymných alebo nie a točí sa to stále dokola,psychiater,zmeny lekárov,zbytočne vyšetrenia,hodinové pobyty na urgente..Zbytočne zatazujes systém.Psychiater je u teba základ,ako ti tu píšu každý týždeň.Potrebujes hospitalizáciu.A tá zrazeninka,pokiaľ si dobre pamätám ako si raz opísala svoj životný štýl,nečudujem sa.

majamat
13. apr 2024

@majka12071994 no ty somatofornu poruchu mas. ani nalez na MRI to nezmeni.
uz som to tu pisala, tvoje tazkosti nemozu mat vsetky neurologicky podklad a vzajomny suvis. vsetky popisujes ako velmi silne a zavazne.

je nekolko faktov:

1. velke postihnutie mozgu bez lekarskej pomoci neprezijes a ty si ju nedostala, cize si nemohla mat velke posihnutie.
2. ak by si mala male postihnutie, potom nemas az take silne prejavy a keby aj, po vstrebani by to ustupovalo, lebo nalez by sa zmensoval a vstrebaval.
3. v ziadnom pripadne to nema nic s bolestou hrudnika, ani to nesposobuje bolest zaludka.
4. ty si si presne urcila dg, vseobecne plati, ze ak ma niekto neurologicke priznaky, neurci si konkretnu Dg, lebo nevie, co konkretne ma.

barborachors
13. apr 2024

@majka12071994 na mr sa určite niečo ukaze. Ked uz ides na mr tak tam moze byt cysta ktorá tlači na ocny nerv alebo jazvy po infekcii, tie zvyknú pichat. Ono lekari nechcú moc pustat ludi na stroje, lebo je tu internet a kopu ludi ma psychosomatiku a gugli si rakovinu pri kazdej bolesti. Cize ak mas krv v poriadku a vyluci sa anamneza ci ine tazkosti tak to nazyvaju ze mas psychicky problém.

dota6
13. apr 2024

@majka12071994 ahoj, môj svokor mal hemoragickú mozgovú prihodu, tá teda spôsobuje krvácanie do mozgu. Bolesti hlavy nemal žiadne, normálne išiel večer spať a ráno sa zobudil a nevedel rozprávať. Zasiahlo mu to časť mozgu, kde je sídlo reči a tiež má oslabenú polovicu tela (píšem to ako laik, čiže jednoducho a nie ako odborník) a doteraz nerozpráva ani nedokáže čítať.
K nálezu od lekárov, krvácanie a zakrvácanie je evidentné a zjavné. Myslím, že ak by ste mali krvácanie do mozgu, žiaden lekár to nepodcení. Svokor bol aj u psychiatra a berie lieky, pretože sa nevie a nedokáže zmieriť s tým, že nevie komunikovať. Ale posiela foto, ukazuje, chodí do práce, dokonca aj na bicykel chodí, cestuje. Bolesti hlavy nemá žiadne, nemal ani žiaden zákrok. Snaží sa žiť ako predtým,ako zdravý človek.

tatiana149
14. apr 2024

No ani sa nedivim, že ťa bolí hlava,keď spíš na 6 vankúšoch. Šak to si kúp jeden poriadny na krčnú chrbticu. Ani nevieš ako si sama robíš zle. Poriadne zablokovaná krcna chrbtica dokáže človeka vyradiť zo zivota. Áno k tomu patrí aj bolesť a pichanie v hlave a z toho nutkanie na zvracanie a zvracanie.

aurinia
14. apr 2024

@majka12071994 na MRI mozes ist aj ako samoplatca. Najdi si sukromnu kliniku, spravia ti vyšetrenia ake len budes chciet.

bylinka25
14. apr 2024

@majka12071994 V prvom rade zmeň svoju lekárku, pýtaj sa na odborné vyšetrenie k neurológovi, očnému, na pľúcne.
Tvoje zdravotné problémy nemusia byť len psychického pôvodu.
Mne napadla aj možnosť , či ťa neuštipol kliešť?
Takéto bolesti hlavy sa môžu prejavovať pri encefalitíde.

Strana
z3