Dajú sa krivé zuby vyrovnať aj v dospelosti?
Ahojte,je tu niektorá čo riešila problém s krivymi zubami resp neaka zubárka čo by mi vedela poradiť? Nepotrebujem reči ,že čo som to neriešila skorej.Rodicia sa o mňa nestarali a keď som začala zarábať v 20tke vždy bolo niečo dôležitejšie na čo išli peniaze.No rokmi mi to začína dosť vadiť že mám krivé zuby.Predne horné 4 zuby mám vykrivene.Pridam foto do komentu.Rozmyslala som nad strojčekom invisalign,no je to dosť drahé,neviem či by mi to pomohlo.A čítala som že museli by mi zadné stoličky vytrhnúť aby sa dalo ako uchopiť strojček.Neviem či to je pravda.?Poraďte mi ako vyriešiť zuby aby som ich mala normálne rovné?
Da sa, ja mam 37 a v septembri mi idu dat strojcek na horne aj dolne zuby
Pišeš ze mas nieco nasetrene...urcite chod na konzultaciu a rozhodnes sa nasledne. Dentalnu hygienu a preventivku urcite absolvuj tak ci tak 🙂 je to financne narocne ale stoji to za to ked sa usmejes 🙂
Z prace zas tolko asi nevymeskate... zalezi, co vsetko bude treba este robit pred nasadenim a ake cakacky ma doktor. Nasa mala aj 2-3mesiace cakacku medzi prvou prehliadkou a potom odtlacky, potom analyza...to boli 3 navstevy behom pol roka. A teraz po nasadeni zr raz za mesiac.
Zuby sú užitočné! Sú to tvoje zuby, a v ústnej dutine začína trávenie potravy!
@jabadabadu Všetci kamarátky aj rodina aj manžel,že či som taká bohatá dať kopa peňazí na zuby a keď som vydržala doteraz s takýmito tak by som mala vydržať už do konca života.
Zuby vám zmenia výzor o milión percent. Čiže na reči rodiny by som sa vykašľala. Ak vám chrup vadí tak, ako je, určite choďte do strojčeka. Dá sa zvládnuť aj lacnejšia varianta, nemusí byt invisalighn. A po tých dvoch rokoch liečby, keď vám ho dajú dole, budete nad sebou žasnúť, za to vám ručím.
@eternity24 Ozaj koľko to celé trvá dva roky?
@a1d4k3a Ty si pekná celkovo,no tieto kovové drotiky dosť vidieť.Ja by som chcela niečo priesvitné.
Diky za kompliment.. vôbec to nie je škaredé,asi si o dosť staršia odomna,stará škola ? V dnešnej dobe práveže baby/ženy chcú vyzerať mlado,a toto je určite sexy aj mladistvé.. od každého počuť iba chválu,a ty musíš vedieť koľko si ochotná do zubov investovať
@a1d4k3a Ináč aj ja mám takúto oválnu tvár ako ty,no ten strojček neviem si predstaviť na zuboch.Ja mám tie predné dosť pohnuté dopredu a ešte keď tam bude strojček ani ústa si nebudem vedieť zavrieť.Hej som stará škola,mám 35 rokov
Ja chodím do Trenčína,a chodia tam naozaj staré panie... Takže,vôbec nie si až tak stará,dôležité je či sa na to cítiš.. 🙂 zuby sú dôležité,pre mňa veľmi. Celé detstvo som trpela kôli zubom,mala som ich hrozne niečo ako ty,a v dospelosti som šla do toho...a musím povedať že som hrdá a pyšná sama na seba že som do toho išla.. nikdy nie je neskoro splniť si svoj sen. Choď si za tým.
To záleží od vadu akú máte na chrupe, ja som nosila rok. Ale liečba môže trvať aj dva
@vlcik1 ja mám v okolí ľudí, ktorí to zvládli rovnako ako aj ja,a to mám už ku koncu... Nechci vidieť,aké som tie zuby mala ja.. strašne moc,a za rok je to zázrak. Bolesti ? Boleli má zuby prvé tri dní,ako mi ho dali. Zuby vedia bolieť prvý,druhý deň,keď menia gumičky. (Doťahovanie)
Nie je to bolesť ktorá by sa nedala vydržať... A mám nízky prach bolesti. Pre krásu sa trpí nie? Fazety je drahá záležitosť práve som sa pýtala môjho doktora. Ja mám jednotku mŕtvy zub,je tmavší aj menší od druhej jednotky. To budeme riešiť zrejme korunkou. Zvyšné chcem obrúsit nech sú všetky rovnake... 🙂 Ale jasne každý v rámci možností.
Zuby sú drahá záležitosť,a nechápem prečo ich vlastné počúvaš... Ako je to tvoja vec,ale určite by som nepočúvala hlúpe reči... Ty sa chces cítiť lepšie,ty chces byť sebavedomejšia, spokojnejšia...do akých veci ak nie do seba ? Najlepšia investícia je,ak urobiš niečo pre seba a svoje zdravie.. ver tomu,že okolie ale hlavne ty sa budeš brať inak. Verím tomu,že sa rozhodneš správne a podľa svojho uváženia,ale ver mi NIKDY nie si stará na plnenie si svojich snov. ☺️🥂❤️
@a1d4k3a ja fazety mam a je to cena ako za korunku 🙂 ale nie kazdy je na fazetu vhodny kandidat...ked ide o jednotkovy zub asi je korunka istejsia volba 🙂 fazeta je vzdy esteticka zalezitost zatial co korunka ich splna viac..tak mi to vysvetlil lekar .. 🙂
@a1d4k3a Ďakujem za povzbudenie.No ja som nikdy neminala nič na seba,možno preto to berie okolie tak s tými ich rečami.Opytam sa nového zubára na možnosti a uvidím ako ďalej.
@lucinka5051 môj zub je už nalomeny,slabý,za mňa asi najlepšia voľba korunka,keďže ten zub je mŕtvy nemá výživu... samozrejme,keby mám zuby v poriadku,dám si aj ja fazety. Rozmýšľala som nad nimi,lenže môj doktor povedal,že je to dosť drahšie... A že načo,keď on mi ich pekne obrusi,vybieli.. a že len tu jednotku treba urobiť🙂
Popytaj sa na všetko... ❤️🥂 A držím palce 👏
Nechcem sa ta nijak dotknut ale tie zuby mas take hrozne, ze mat na nich drotik 1rok by som mala na haku, ze bude vidno, lebo neverim ze si schopna sa usmiat, a bude to stat polovicu menej ako invisalgin
Haha ze stara skola 35😂🤦🏼♀️🙈 tak teraz neviem ci ja sa citim mega mlado v 37, alebo by som sa uz mala hanbit a citit sa staro😂 ale vobec sa stara necitim, som akurat v 12 tt tehotenstva s 3 babom, plna energie, radosti, strijcek mi maju dat v septembri, zasa az taka palka to neni, ja budem platit okolo 800 e za strojcek-aparat, odtlacky, nasadenie atd, potom mesacne okolo 30 e, za vymenu oblukov tak 150 co je raz za polroka, za zlozenie okolo 300 e, dokopy ho budem nosit do 40 tky cize 3,5 roka, na horne a dolne zuby, nechapem ze 35 rocna mlada mladunka mladica povie na seba ze je stara skola ze sa sa jej neoplati do seba investovat, do koho ineho ked nie do seba? ( samozrejme do deti) ale aj ty si dolezita, ani sekundu by som nevahala, mas to ozaj hrozne, na habu je skor taky chrup a nie strojcek, prave ze dnes sa tym baby pysia, ze maju strijcek, jednak je to ukazka toho, ze sa o seba staras a aj ze na to mas( ale o to sanozrejme nejde, ale zasa nie kazdy si to moze dovolit co je len pravda) mne lekarka vravela ze je to dnes uz otazka prestize a robi sa z toho modny doplnok
@eeffka Usmievam sa normálne,horšie to je keď sa fotíme na oslavách a tak,väčšinou ja robím fotky ostatných.Ti čo ma poznajú to berú normálne,no vždy sa nájdu cudzi čo sa vysmievajú.Inac neviem či by mi to vedel vyrovnať kovový strojček a na aký dlhý čas.
@bielavila Aký strojček si dávaš keď treba nosiť 3,5 roka?
Klasicky zelezny, ten co ty o nom hovoris ze je na hanbu😂 mne invisible nepomoze a moja lekarka tie priesvitne drotiky neuznava, ze s nimi nema dobre skusenosti, cize budem mat zeleznu hubu a tesim sa na to😜
Ničoho sa neboj určite choď do toho. Nebudeš ľutovať.Ja som si dala strojček ako tridsaťročná a neľutujem. Mám obyčajný klasický lebo bol najlacnejší a aj tak mám v ústach už skoro 3000€. Nevymýšľaj s tými neviditeľnými, veď aj tak ich vidno. Ale neboj neplatí sa všetko naraz. Postupne sa to zbiera. Najprv si sprav dentálnu hygienu, objednaj sa ku čelustnému ortopédovi, nepotrebuješ ani od svojej zubárky žiadne odporúčanie ako dospelá si môžeš nájsť koho chceš. Ten ťa pošle spraviť roantgen zubov z predu a z boku a potom ti nasadí rovnátka. Ja som sa tiež veľmi bála že mi bude musieť trhať aby sa pomestili ale vôbec netreba. Som bola milo prekvapená. A ešte milšie som prekvapená ako rýchlo sa tie zuby rovnajú. Veľa ľudí ma strašidlo že to bolí a samé herpesy budem mať ale vôbec ani jedno ani druhé. Jasné trochu je to zozačiatku nepríjemné ale žiadne hrozné bolesti to nie sú a to si myslím že mám veľmi nízky prah bolesti. Najprv som dostala vrch a potom spodok o pár mesiacov neskôr takže to bolo 750€ vrch + 750€ spodok. A potom menenie gumičiek 160€ každé asi 3 mesiace. Akurát si musíš čistiť zuby po každom jedle a venovať sa podstivo hygiene aspoň každý večer. Myslela som že sa s nimi budem hanbiť ale od začiatku sa mi hrozne páčia a úprimne - za tie prachy ich nosím ako šperky 😁 Nikdy som sa toľko neusmievala ako s rovnátkami lebo som sa vždy hanbila za tie kriváky.

Invisalighn je riadne dráhy, ak chcete do strojčeka toľko investovať, nič proti tomu. Ja som pred 30tkou mala strojček a po 34rke zase. Mala som nie kovový, ale zámky boli priesvitné a drôtik biely, je to lacnejšia varianta od invisaligh. Ináč najlepšie je ist rovno za celustnym ortopedom, ten poradí.