icon

Dajú sa krivé zuby vyrovnať aj v dospelosti?

22. aug 2022

Ahojte,je tu niektorá čo riešila problém s krivymi zubami resp neaka zubárka čo by mi vedela poradiť? Nepotrebujem reči ,že čo som to neriešila skorej.Rodicia sa o mňa nestarali a keď som začala zarábať v 20tke vždy bolo niečo dôležitejšie na čo išli peniaze.No rokmi mi to začína dosť vadiť že mám krivé zuby.Predne horné 4 zuby mám vykrivene.Pridam foto do komentu.Rozmyslala som nad strojčekom invisalign,no je to dosť drahé,neviem či by mi to pomohlo.A čítala som že museli by mi zadné stoličky vytrhnúť aby sa dalo ako uchopiť strojček.Neviem či to je pravda.?Poraďte mi ako vyriešiť zuby aby som ich mala normálne rovné?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
bielavila
22. aug 2022

Ale 3,5-4 roky na horne aj dolne, inak na horne 2 roky a dolne 1,5 roka, aspin odhadom

autor
22. aug 2022

@bielavila A to sa nosí tak dlho?
@svokrinjazykmonika Je pravda že sa aj bojím ,aj z toho že mi budú musieť vytrhat zadné aby sa dalo ako upevniť strojček.Aj toho že to bude bolieť,že to bude moc drahé atď atď.No a ja mám tie predné zuby dosť vykrivene von,neviem či by na to pomohol strojček.

bielavila
22. aug 2022

Ako som uz pisala 2 roky horne, 1,5 roka dolne- to je hruby odhad mojej lekarky

a1d4k3a
22. aug 2022

Pomôže ti strojček,ver mi! 🙂 Všetko by ti doktor vysvetlil.. nie si prvá ani posledná z takými zubami,napíš mi ss 🙂

autor
22. aug 2022

@vlcik1 Potom aj po liečbe treba nosiť tie dlahy už nastálo?

81anina
22. aug 2022

Zuby sa trhajú len v prípade malej čeľuste žeby sa tam nevošli určite nie kvôli upevneniu strojčeka

a1d4k3a
22. aug 2022

@81anina ona má veľmi veľké stiesnene... Myslím že jej vytrhnú. Niesom lekárka,ale ma malú čeľusť..

babovka2321
22. aug 2022

Ja mam tiez stiesnene zuby vpredu a najskor dostanem toto na roztiahnutie hornej celuste...

autor
22. aug 2022

@babovka2321 Fúha,to prvýkrát v živote počujem aj vidím.A to ako dlho musíš nosiť pokiaľ to dajú strojček na všetky zuby?
@a1d4k3a No to si ma nepotešila s tým trhanim.

babovka2321
22. aug 2022

Kym sa mi neroztiahne celust dostatocne, niekolko mesiacov pravdepodobne.

lusyf
22. aug 2022

Preco na hanbu? Ja som mala tesne pred 30tkou, ked mi nalepila strojcek celustna ortopedicka a vobec som sa necitila nejako zle alebo “skaredo”. Bolelo to, to ano, ale zvykla som si a zuby mam pekne. Sice ja som to nemala az v takom stadiu, ako ty, len trochu predkus, ale zuby sa perfektne vyrovnali. Stalo to za to, aj tie peniaze, aj cas.

autor
22. aug 2022

@lusyf Ja to mám až moc krivé a neviem či pomôže strojček teraz v dospelosti.Aby to neboli len vyhodené peniaze

majkamia
22. aug 2022

Preco by to u dospelého človeka vyzeralo na hanbu? Ja mam 30 rokov a mam železný strojcek a nemyslím si ze je to na hanbu. Proste to riešim teraz lepšie teraz ako nikdy.

a1d4k3a
22. aug 2022

@majkamia skôr je hanba mať také zuby,ako strojček.

evelyn0303
22. aug 2022

Pardon ale Vaše zuby su teda viac menej na hanbu a oni sa casom budu este viac krivit (zuby mudrosti vedia pekne potlacit zuby vpred) a ten, kto Vam to povedal, bol riadny ,,tupelo,,Zdravie mame iba jedno, ved zubny kaz sa casom moze dostat aj do krvi,upchat srdce,atd.Ja som si vzala úver aj na očnú operaciu, a vzala by som si aj na zuby, keby bolo treba.Nič nie je dolezitejsie,ani auto,dovolenka ani nové topanky☝️

tamvtme
22. aug 2022

Strojcek v dospelosti nie je hanba,ani fixny kovovy....ja mam ochvili 37 rokov a pred par tyzdnami som sa tiez na to dala...mam tem neviditelny a ked som u zubarky utrusila poznamku, ci uz ma to nie som stara, tak ma vysmiala, ze omnoho starsi vyrovnavaju zuby 😉

autor
22. aug 2022

@evelyn0303 Úver by som určite nevzala na zuby.Neviem čo bude zajtra,či bude robota a z čoho by som to platila splátky.Kde som písala o dovolenke a topánkach?Písala som že na seba nič nekupujem.Auto som kúpila pred 6 rokmi za 800 eur.Teda nerozhadzujem.Ja nezarabam ani tisícku mesačne a ľudia v mojom okolí tvrdia že keď človek nemá na to tak je to rozmar dať tisíce na zuby.
@tamvtme A koľko ťa to bude stáť?

svokrinjazykmonika
22. aug 2022

Všetko zistíš na konzultácii u strojčekovej zubárky. Nie je to nič záväzné, prídeš, ona pozrie, všetko ti povie a ty všetko zistíš. A podľa toho sa rozhodneš 🙂

autor
22. aug 2022

@svokrinjazykmonika Tak nemám to riešiť so zubarom,ale nájsť si v okolí celustneho ortopéda a ísť k tomu?

nevenka
22. aug 2022

@elfi1 no ja som veru rocnik 83, mala.som taky ten klasicky vyberaci strojcek, strasne cosi a ked som to prestala pouzivat, tak sa mi to naspat posunulo, a to mi vytrhli 4-ky a dole vyrezavali 8-micky, aj tak mam tie zuby na husto a krivo, ziadnu medzizubnu kefku tam nevopcham. Sestra uz mala nalepovaci strojcek a zubg uz ma veru krajsie ako ja, jej sa to pekne spravilo.
No ale muz ma tiez krive zuby, tak to neriesime uz, uz budeme pomaly riesit deti, ktore ako zacinam vidiet, budu po nas. Hlavne dcerka, ta ma drobnu sanku, aj sa jej zle stolicky umyvaju 😬

evelyn0303
22. aug 2022

Ja by som do toho sla.Mna naposledy hlboký a dalsi mensi kaz vysiel na 235eur a to chodim poctivo na prevencie, mam proste zuby tak natesno,ze tam ledva vojde niť.Takto vykrivené zubky sa tazsie cistia :( Treba si to dat doporiadku,drzim palce😍

81anina
22. aug 2022

Aj ja by som si dala na tvojom mieste strojcek. Ani sekundu by som nerozmyslala preco nie a uz vobec nie kvoli ludom co ti hovoria ze naco. Urcite ti to zubky krasne vyrovna aj ovela krivsie zuby v dospelosti dokaze strojcek vyrovnat. Ja som sa od detstva strasne hanbila kvoli zubom. Mala som este krivsie ako ty kazili sa lebo sa zle cistili v detstve mi zubarka nacapala na tie predne cierne amalgamove plomby hanbila som sa usmievat a dotoho strasna fobia zo zubarov. Po 15 rokoch som sa dokopala ist k zubarke urobili mi dentalnu hygienu pomenili plomby opravili kazy a sla som na strojcek. Mala som 33 ked mi ho nasadili nosila som ho 3 roky a 8 mesiacov uzila som si aj bolesti ale nelutujem. Konecne sa mozem normalne bez hanby usmiat. V praci to kolegovia brali normalne nikto sa nad tym nepozastavoval zo zaciatku som sa hanbila usmiat so strojcekom neskor som si zvykla a skerila sa osto sest. Mala som priesvitne zamky a kovovy drotik. Pridam aj foto so strojcekom. Na druhej foto mam priesvitnu plastovu dlahu to som nosila po snati strojceka a na noc mam zivicovu dlahu s drotom to nosim kazdu noc to az do konca zivota asi budem nosit ale mne to nevadi zvykla som si. Strojcek som mala na hornych aj na spodnych zuboch tebe daju urcite aj na spodne. Urcite do toho chod nebudes lutovat pre mna to je iny zivot s rovnymi zubami☺💪💪💪

tamvtme
22. aug 2022

3550e....

bielavila
22. aug 2022

Tak samozrejme, ze ked na to nemas tak si ho nedas, je to investicia, zadarmo ti to nespravia, penazi je to ked si tak vezmes urcite dost, na tvoje zuby urcite rataj na horny a dolny apart dokopy okolo 3000-3500 e, s tym rataj…navyse mam pocit, ze ho ani nechces, pises, ze je to hanba, ale s tou hanbou budes chodit v puse 4 roky, zvaz aj to, ci to naozaj das, ked ti je 4000 e za kovovy strojcek vela, za invisible zaplatis dva krat tolko, 30 zien ti tu napisalo svoje skusenosti,vyjadrilo podporu, ze chod do toho, ale mne sa zda ze cakas na odpoved ze kasli na to dozij si ten stary zivot s krivymi zubami😂 ludia v tvojom okoli maju pravdu, ked na to nemas je to rozmar, krive zuby v konecnom dosledku neohrozuju zivot, ale zasa dat 50 e za konzultaciu u celustneho ortopeda tiez nestoji zivot a ten ti najlepsie poradi

bielavila
22. aug 2022

A este k tvojej otazke ci by to strojcek vyrovnal a neboli to vyhodene peniaze- ano strojcek ti ich vyrovna, ale zuby sa mozu casom zasa krivit, s tym treba ratat, ja som jasny priklad, ako pubertiacka som nosila strojcek a zuby som mala po nom pekne, ale cadom sa mi vykrivili, ale nenosila som poctivo nocny strojcek, teda nosila som ho asi pol roka a potom uz vobec, ked ho budes poctivo nosit - ano do konca zivota- tak zuby ostanu pekne

nataly420
22. aug 2022

Tak pozri to nejde že ty si povieš aký chceš a oni ti taký dajú 😃 ak máš silne zuby tak budeš mat železný 🙂 neboj sa o vzhľad ale o peniaze je to veľmi
Drahé okolo 2-3 ticis pretože poisťovňa toto nepreplaca dospelej osobe .. ale daj si to spraviť nebudeš ľutovať ver mi … prešla som si podobným a teraz mám krásna úsmev

autor
22. aug 2022

@bielavila Nie nečakám na odpoveď kašli na to.Ako som písala mám niečo nasetrene konkrétne 4000 eur,len to som chcela do rezervy keby sa niečo stalo alebo okolo deti stále niečo treba.Nechcem už žiť od výplaty do výplaty,chcem mať rezervu.No láka ma aj to dať si spraviť zuby.Ja som nad tým uvažovala už dávnejšie,len nemala som na to peniaze.Teraz keď mám niečo nasetrene zase sa vraciam k tej otázke či ísť do toho.Ako je to pekné čítať keď tu mi napíše x žien že chod do toho,pomôže to a vyrovná ti to zuby.No keď naživo okolie není nikto kto by ma podporil a podržal je to ťažké.Ked strojček bude treba nosiť 2-3-4 roky a za ten čas stále bude niekto do mňa narážať že vyhadzujes peniaze na blbosti.Na druhej strane chcela by som mať pekný úsmev,no keď to bude bolestivá procedúra a ako píšeš do konca života budem musieť nosiť nočný strojček,neviem či to dám psychicky.

autor
22. aug 2022

@nataly420 Viem že je to drahé a poisťovňa nič neprepláca.

bielavila
22. aug 2022

Tak to uz je na tebe, ja som taky tip cloveka, ze mna nikto a nic nedokaze ovplyvnit ked si raz nieco vezmem do hlavy, ked si raz poviem ze chcem strojcek tak sa vsetci mozu aj na hlavu postavit, kym mi ho oni neplatia a oni nenosia nemaju mi do toho co kecat, ja mam zdaleka lepsie zuby ako ty a idem do toho, bolest je iba ked dotiahnu obluky, neni to tak, ze ta to bude boliet 4 roky, iba par hodin pi dotiahnuti, ja som to zvladla ako 15 rocna, je pravda, ze nocny strojcek treba nosit, toho sa bojim aj ja kedze mam silny daviaci reflex a napina ma aj pri umyvani zubov, nie raz som sa dogrcala pri vacsej tabletke, alebo vacsom suste jedla v ustach, uvidim ako dam ja ten nocny, snad to zvladnem a zvyknem si