icon

Defekt srdca

16. aug 2022

Ahojte, je tu niekto kto má ĽP skrat na srdci ?

anavixy
16. aug 2022

Pod ĽP skrat patrí skupina defektov, ktorý konkrétne? Máte ho vy či dieťa?

autor
16. aug 2022

@anavixy aha to som nevedela, musim pozriet do spravy, mne to vysvetlili akoby dieru v srdci

autor
16. aug 2022

@anavixy a ja, 31r.

anavixy
16. aug 2022

Ano, defekt komoroveho septa je typicky pre novorodencov, u dospelych asi predsienove septum (?).
A teda ano, je to dieta v “priehradke” medzi castami srdca, sposobuje zmiesavanie okyslicenej a neokyslicenej krvi, vyrovnsvanie tlakov a teda plucnu hypertenziu, v konecnom neliecenom dosledku aj zlyhávanie srdca. Je vas defekt velky? budu vam robit zákrok či ešte ste len v štádiu vyšetrení?

anavixy
16. aug 2022

@anavixy *diera

autor
16. aug 2022

@anavixy prepac ja som sa asi zle vyjadrila, ide o to, ze MR mozgu ukazalo demyelinizacie, hematologia potvrdila vrodeny trombofilny stav, a dnes na kardio mi povedali, ze mi budu pravdepodne operovat srdce

autor
16. aug 2022
anavixy
16. aug 2022

Niečo ako foramen ovale ste započuli?
Áno no, rozdiel je aj v ĽP a PĽ skratoch 😕 drzi palce nech je liecba co najmenej invazivna a co najviac ucinna 🍀

denisa96
17. dec 2025

@anonym_autor zdravím, chcela by som sa opýtať ako ste dopadli? Či vás operovali? Totiž mam to podobne ako vy. Kvôli bolestiam hlavy, má neurologička poslala na MR hlavy a aj ciev. A tam mi zistili, že mam tu istú diagnózu ako vy. Už som aj bola vo VÚSCH kde mi robili transezofageálnu echokardiografiu kde mi potvrdili to čo aj vám. A taktiež mám vrodený trombofilný stav. Neurologička ma poslala aj na základe odporúčanie kardilogička na vyšetrenie usg ciev hlavy a krku, potrebujú zistiť či nie je tam prekonaná mozgová príhoda,resp. či sú cievy v poriadku. Následne sa rozhodne či podstúpim uzatvorenie defektu na srdci.