Deficit draslíka pred operáciou

majzena
5. feb 2021

Zdravim.

V ramci predoperacnych internych vysetreni mi museli zrusit planovanu operaciu kvoli krvnym vysledkom - hodnota draslika pod normou. Zazil uz niekto nieco podobne? Ako rychlo, resp. akym stylom sa to da dat do poriadku?

simsalabim
5. feb 2021

@majzena moj brat mal nizky draslik, pred operaciou mu davali infuzku, cakali, kym mu stecie a potom siel pod noz. Ale to bola zachrana zivota (prasknuty slepak). Ako to riesia, ak to nie je urgent, neviem.

zuzik307
5. feb 2021

@majzena aka bola hodnota? v urgentnych pripadoch sa doplna v injekcnej forme, ak je dlhsi cas na upravu hodnot, tak v tabletkovej forme /Kaldyum/ + potraviny bohate na draslik...

ariannazara
5. feb 2021

Ja som mala počas tehotenstva musela som brat draslík tabletky.

ivana3111
5. feb 2021

Ja som tiež mala nízky draslik a dokonca sodík a s tým spojene arytmie srdca, mam 23 rokov chvalabohu mi to prešlo, brala som kalium chloratum, a myslím ze je to podmienené aj geneticky ale hlavne životným štýlom, alkohol vyplávuje nadmieru minerálov a vitamínov taktiež veľa športovania a veľmi veľa pitného režimu, ja som mala kombináciu týchto 3 veci a asi z tohto dôvodu pokles ...momentálne neberiem nič a mam to v norme . Raz za 2 tyzdne si dám preventívne draslík a začala som viac soliť.

majzena
autor
10. feb 2021

@zuzik307 3,19 mmol/l

zuzik307
10. feb 2021

@majzena to je dost malo, treba aspon 3,5 mmol/l...beries nejake lieky?

weba
10. feb 2021

@majzena mne draslík klesol po operácii, keď ma prepustili nemohla som dýchať, trpli mi ruky nohy a búšilo mi srdce,tak som išla na pohotovosť. Dali mi infuzku, tabletky na 2 týždne +strava(banány, pečené zemiaky, sušené marhule) za dva týždne som mala hodnoty v poriadku.

majzena
autor
10. feb 2021

@zuzik307 predpisali mi kaldyum + odporucana strava (banany,mineralky Budiš)

majzena
autor
10. feb 2021

@weba mna to celkom prekvapilo, kedze prvykrat v zivote sa mi toto ukazalo a tazkosti nepocitujem ziadne

weba
10. feb 2021

@majzena ja som bola v tom, že mám asi emboliu, keďže som bola po operácii. Lekári mi hovorili ze draslík klesá väčšinou po hnačke, no hnačku som nemala.