Denne mám zvýšenú teplotu
Ahojte, už tretí mesiac mám zvýšenú teplotu poobede tak najčastejšie 37,3 37,4, ojedinele vyššie. Pobehanych doktorov mám. Pocit mám ako keby mám 38 stupnov, v noci sa extrémne potim ako keby chcem vypotiť niečo zo seba. Opuchla mi aj uzlina za uchom hneď prvý deň tej zvýšenej. Mávala som aj doobedu tak prvé 3 týždne a teraz už našťastie len poobede alebo od obeda. Problem je že sa strachujem, že nepríde deň kedy to skončí. Preto by som chcela pocut možno nejaké vaše príbehy a pripadne ako vam to skoncilo, nech vidím svetlo na konci tunela 🙂. Ďakujem!
@h2 krvný obraz v poriadku, vyšla zvýšená sedimentacia druhý mesiac, ale po prvom mesiaci bola v pohode, tak neviem či to bola náhoda. Vlastne prišlo sa na to že pľúcne chlamýdie iga pozitívne, tak ma skúšajú na to nejako preliecit ale neviem či to zaberie. Ešte pozitívne autoprotilatky ana a ešte nejaký iny parameter tie protilátky … s tým idem ešte na reumatológiu… ale to tiež nemusí ešte nič znamenať 🙂. Tiež som dostala radu sa nemerat, čo praktizujem teraz, škoda len že to na sebe cítim.. aj tých 37,3.. ťažké telo, únava hrozná a tak, horím… a tatovi to casom teda preslo?
Pri dlhotrvajúcej zvýšenej teplote (vlastne pri každej)telo/imunita s niečím bojuje..kamarát tak mal a bola z toho rakovina- lymfóm..(najmä ak sa ti zväčšila uzlina) popozerať pod pazuchou,na krku,pri klucnej kostí či náhodou tiež nemáš zväčšené.. do toho ťa hrozna únava,no neviem..samozrejme ťa nechcem strašiť,môže to byť kludne aj následok tých pľúcnych chlamýdii,každopádne telo ti dáva najavo že niečo nieje v poriadku..
@kika523 áno leukémiu vidno aj z KO..no ostatnú rakovinu málokedy(skôr vo vyššom štádiu) ten lymfóm zistili tomu kamarátovi z KO ale jeho priviezla záchranka do nemocnice lebo sa nevedel poriadne nadýchnuť..to už mal nádor pri pľúcach veľky ako pomaranč :( iné uzliny sa mu zväčšili až po Tom keď bral chemo..viem len že tu zvýšenú teplotu mával(ale býval častejšie chorý tak tomu nepripisoval veľkú váhu) tiež býval unavený,a často sa zadychaval(ale to zase prestal fajčiť tak si myslel že kvôli tomu že sa mu čistia pľúca) :(
Tiez viem o jednom pripade, co z tychto symptomov bola rakovina lymfatickych uzlin 😔 co je na tom najhorsie, ze ta pani chodila od doktora k doktorovi, kedze uzliny mala vyrazne zvacsene, do toho unava, teplota a potenie, ale aj tak ju doktori uistovali, ze je v poriadku, trvalo to cca 3 mesiace, mozno dlhsie, az sa raz dostala do nemocnice cez pohotovost a to jej uz urgentne nastavovali liecbu 🤷♀️ nenechaj sa odbit, drzim palce, nech to nie je ono
Ja som mala takto zvýšenú teplotu, bola som stále unavená, boleli ma nohy. Nakoniec mi zistili helikobaktera.
Ja som na tom bola dosť podobne..dlhodobo zvýšená teplota, max do 37,5. Pochodila som viacero oddelení, no krvný obraz bol vždy v poriadku, na nič sa neprišlo..teraz to ustúpilo aj keď neviem na ako dlho..no keď čítam komentáre vyššie, tak mi nie je všetko jedno..
@lindusss2016 tu uzlinu sme riešili s hematologickou , ale vzhľadom na rozmery sme sa rozhodli to nechať tak… ona by mi ale kľudne dala aj odporučenie na vybratie, ale je to fakt celkom mala uzlina. Teraz neviem co s ňou. aby som niečo náhodou nezanedbala..
@evaachesa len ona ma jeden dolezity priznak, ktory ty neudavas a to je nocne potenie!
@lindusss2016 ale ja nikde nepíšem že má aj ona helikobaktera, len že ja som ho mala s týmito príznakmi...bolo to ale dávno a nepamätám si úplne všetko, možno som sa aj potila, neviem 🙄
tiež mávam takto zvýšenú teplotu, prešla som si rôznymi vyšetreniami, na nič mi neprišli...nakoniec som si to odsledovala a zistila som, že mi to spôsobuje stres...dlhodobejší...
ja som mala minuý rok asi 5 mesiacov zvýšenú teplotu s prestávakmia, pobehala som reumatologia,gynekologia, rtg pluc, zubov, alergologia.. neviem, čo este ...krvný obraz všetko ok, vylučili boreliu, helikobakera, ASLo krv v norme, plucne chalmydie z krvi, že som sa s nimi stretla.., sono srdca, brucha, MR hlavy v poriadku... na sone mi akurát zistili cysty na obličke, ale to s teplotou nemá nič. potom som bola v ľubochni na hormonalnom profile 4 dni a zistili ,že hypofyza mi produkuje viac rastoveho hormonu, tam na MR mi to ukázalo, že je mikroadenom, cez nos to vyberú, ale neveim, či aj toto mi nesposobovalo teploty...ale v kažom prípade zvýšená teplota nie je len tak
@evaachesa mne zápal pľúc
@meminka Takto..podrobnosti o začiatku tej zvýšenej.. začalo to počas učenia sa na ťažkú skúšku plus ta mini uzlina za uchom. Stalo sa že vyskočila aj 37,6 doobeda, to iste 37,6 v deň tej skusky doobedu.. potom ako skoncilo skúškové tak ju mám odvtedy len poobede. Mega divnee
@habrunkaslavena a ako sa ti skončila? Vybrali ti to? Na hormonálnom profile som nebola
Je možné niečo ako uzlina zo stresu? Ma to 9x4 mm podľa sona, človek si to za uchom na tej kosti skor všimne ako inde možno 😂
@kika523 ja ju mávam zvyčajne len poobede...ale to je normálne, lebo telo už od rána pracuje, poobede je naň vyššia záťaž. Neviem, či to mávam každý deň, prestala som si to radšej merať. Lebo čím viac som si to merala, tým viac som bola v strese, keď som si ju namerala :D čiže taký začarovaný bludný kruh. Mám to tak už asi 4 roky, nikto mi na nič neprišiel. Myslím, že telo sa bráni stresu aj týmto spôsobom. Lekári to uzavreli.

@kika523 A tí doktori hovoria čo?
Môj otec dávno spomínal, že ako mladý mával často zvýšenú teplotu, presne, ako Ty, na tých cca 37,3 - 37,4. Bol u doktora, ten mu nič nezistili. Napokon mu dal túto odbornú radu: "Prestaňte si to merať." 😂