icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

esselte
16. apr 2017

@ivcam2 ahoj,máš pravdu,lebo ,keď som raz skusila vynechat večerny helex,bolo zle,no uvidime,ty beries kolko mg neurolu?

ruzicka33
16. apr 2017

@sandra2308 dakujem velmi za povzbudenie dr.hovorila ze uz po txzdni by malo nastupit zlepseniezatial len revem a lutujem sa preco prave ja ☹

ivcam2
16. apr 2017

@esselte xanax 0.5 rano a eliceu, ktoru sem tam zabudnem. Chce mi dat lexaurin miesto xanaxu. Ale momentalne citim zhorsenie ako viacere co citam. Tak to zatial riesit nebudem.

bambulka05
16. apr 2017

@ruzicka33 treba naozaj vydrzat. Ja mam tiez citalec a ulavu som citila cca po 10 dnoch. Ale sem tam este prislu vykyvy. Lexaurin som uzivala asi mesiac potom som uz fungovala bez neho. Viem ze v tvojom stave je to tazsie nakolko lexaurin asi nemozes 3x denne. Ale neboj za chvilu bude dobre a citalec beries ako?

mm103
16. apr 2017

@bambulka05 Bambi a prosím ťa chcem sa opýtať aký má názor tvoja dr na lieky v tehu?

mariacejch
Odpoveď bola odstránená
ruzicka33
16. apr 2017

@bambulka05 citalec beriem 10mg rano lexaurin mam dovolene len na tyzden pokym nezaberu ad dufam ze mas pravdu a pride ulava ved sa bojim aj z domu vyjst ☹

sandra2308
16. apr 2017

@ivcam2 elicea boli moje prve AD. Zabrali mi dobre, len zvlastne bolo, ze iba na tri mesiace, potom sa mibpohorsilo, dvihla mi doktorka davku a potom som mala zase tri mesiace pokoj a tak pri dalsom dlhodobom zhorseni mi predpisala seroxat. A ty ju ako dlho uzivas? A od zaciatku ti bolo dobre, ci mas stale vykyvy?

bambulka05
16. apr 2017

@mm103 ja nie som tehi tak neviem ale moj lekar je skvelyozem sa ho opytat co si o tom mysli. Je primar a je fakt odbornik. Rada k nemu chodim. Ja som ho najprv poznala ako znameho az neskor som ho potrebovala ako lekara. Potom ti a vediet.

mm103
16. apr 2017

@bambulka05 Ďakujem 😘😘😘

mm103
16. apr 2017

@bambulka05 a ak sa.smiem ešte opýtať už si sa ho pýtala či sa dá tejto pliagy zbavit?😉

bambulka05
16. apr 2017

@ruzicka33 aj ja beriem taku davku. Citalec je vraj najsetrnejsie AD. Neboj urcite zaberie. Treba tomu verit a dat cas. Viem ze tie zaciatky si najhorsie. Pamatam sa ako som ledva stala na nohach nevladala som ani dceru ucesat. Musela som sa k vsetkemu premahat. Ale teraz som rada ze som nesla ani ma PN a chodila som do prace. Aj ked som nevladala ale to ze som musela bolo dobre lebo keby som bola doma iba by som sa sledovala a psychicky by sa to zhorsovalo.

bambulka05
16. apr 2017

@mm103 no on mi stale tvrdi ze som a tom psychicky dobre. Uz mi raz vysadil lieky ale nepodarilo sa. Ta pliaga sa vratila. Takze teraz ich beriem uz druhy raz. No a zase uz chcel skusit znizovat davku. Ale ja nechcem. Uz sa toho bojim. Dohodli sme sa ze do leta to nebudeme riesit. Ako neviem ci sa da toho zbavit ale on tvrdi ze ked clovek zmeni svoje myslenie tak sa dokaze naucit s tym zit.

ruzicka33
16. apr 2017

a tiez si mala aj take stavy ze ta nic nebavilo ? a mavala si aj vysoky tep a tlak obcas z toho stresu? ja sa toho bojim najviac aby som infarkt nedostala

mm103
16. apr 2017

@bambulka05 ja mám tiež skúsiť vysádzať v septembri teraz beriem 20 mg... Bojím sa toho vysádzania popravde... Veľmi by som si priala aby sa to podarilo kvôli tomu druhému dieťatku a potom pre mňa za mňa nech mám lieky aj do konca života...

bambulka05
16. apr 2017

@ruzicka33 juuj presne tak. Nica nebavilo len by som lezala a rozpravala muzovi ze umieram ze je moj koniec a ine hluposti za ktore sa teraz hanbim. Museli stale tep merat eate aj v noci som ho budila. Ako bolo to hrozne obdobie. Ked mam teraz vykyvy tak aspon viem ze uz neumieram. Manzel mi sam povedal ze na mne zbadal zlepsenie a to podla toho ze ma videl konecne robit veci co som mala rada.

bambulka05
16. apr 2017

@mm103 a ty mas tiez citalec?? Vies ten strach z vysadzania je najhorsi. Aj mne povedal lekar ze to je dovod preco sa to nepodari. Lebo zijeme stale strachom co ak sa to vrati. Ja mam jedno dieta ale druhe neplanujem prave kvoli tomuto mojmu stavu.

ivcam2
16. apr 2017

@sandra2308 vies ked ja pri tychto vykyvoch uz ani neviem ci mi zabera a ci mam stale ocakavat vykyv. Vravim dva mesiace super a potom to pride z nicoho nic. Naposledy vlani v auguste potom v decembri a teraz. Bojim sa zmeny liekov. Zaujimave je ze som tieto stavy dostala prave pred 5 rokmi na Velku noc. Zrazu len tlaky do hlavy a potom uzkost z nicoho nic. To.sa mi skoncila materska. Normalne nevladzem a ani sa mi nechce varit upratovat no nic.

sandra2308
16. apr 2017

@ivcam2 tak to si super na tom, ze dva mesiace super☺ Ja mesiac dobre, nie super, potom dva tyzdne hruuuza a tiez mam pocit, ze z nicoho nic. Ziadne velke stresy, doma pohodicka a pride mi na odpadnutie a potom sa spamatavam tyzden😕 Urcite ma caka zmena liekov,no stale to odkladam, lebo sa bojim zmeny😕

ruzicka33
16. apr 2017

presne ako ja tie chodim stale s tlakomerom... ten strach je niekedy neovladatelny.. uz len cakam kedy zaberu tie AD keby sa mi zlepsi aspon o polovicu tak somstastna!! je super ze ti tak pekne zabrali a polepsilo sa ti.

bambulka05
16. apr 2017

@ruzicka33 a ako dlho beries AD? Beries aj benzaky??

ruzicka33
16. apr 2017

@bambulka05 beriem citalec dnes 6den a benzak od dnes 1,5mg lexaurin ale ten len na tyzdenlebo som tehotna

ivcam2
16. apr 2017

@sandra2308 tak ja som bola vlani pol roka bez elicei ale potom sa mi to vratilo. Ked mi je totiz dobre zabudnem.ju vziat.

mm103
16. apr 2017

@bambulka05 beriem paretin...Ja mám tiež jedno a bojím sa že je to užitočné konečný stav...Môj sen boli tri deti 🙁 tak by som Bola rada ak by sa aspoň ešte raz podarilo vysadiť...

mm103
16. apr 2017

@ivcam2 super že pol roka bez a potom si zabral ten istý liek?

slnecnica333
16. apr 2017

@mm103 tak verím že sa podarí úplne vysadiť ak nechceš v tehotenstve nič brat.urcite je lepšie nebrať nič.ale sú tu aj take dievčatá čo brali a v pohode.

eliska13
16. apr 2017

@mm103 mne povedala psychologicka,ze nemam mysliet co bude o tyzden, mesiac, roky mam zit len pre dnesok.Sme strasne citlive a uzkostne a preto uz len myslienka, ze mas liek vysadit tu tvoju" istotu"Ti niekto berie a uz je zle.Ja som bola v teh na 20 mg Seroxatu a vsetko bolo ok .
@ivcam2 a nechce Ti doktorka zmenit lieky?3 roky a mat ataky nie je moc dobre.Nie si unavena z deti, rodiny tak celkovo?ze ides stale za hranice svojej energie a z toho si psyvhicky unavena?

ivcam2
16. apr 2017

@eliska13 mas pravdu. Ja sa pristihnem ze ked velmi myslim ze beriem lieky tak ma to dobehne. Ked mi je fajn je mi tu fuk hlavne ze je ok. A zijem v ten tany den a moment. Len v oktobri som musela prerusit tehotenstvo a ked na to myslim je to horsie ale z hlavy to pustit neviem. No a teraz som mala dost vycerpavajuce obdobie a uplne ma to vystavilo. Takze jedno s druhym. Ale ked citam ze v tom nie som sama rak je to urcite aj obdobim.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
risko66
17. apr 2017

@zltyslonik chod tuto radu adresovat aj Richardovi Müllerovi, Janovi Kronerovi.. prave Teba potrebuju.
Taktiez ta potrebuju aj napr. na Onkologii kde by tvoja rada "vstan a rozchod to" takysto pomohla.

Dievcata zatlieskajme tejto osobe zasluzi si to.