Depresie z opakovaných zápalov močových ciest
Ahojte, raz som už písala, potrebujem to dostať zo seba von, nemám sa velmi komu zdoverit, nechcem, aby doma vedeli, ze sa trapim. Milujem svojho priatela, sme spolu 3 roky, ale posledne 2 roky sa trapim s opakovanymi zapalmi mocovych. Spociatku som mala zapal 3-4 krat do roka(vzdy ecoli, pomohol mi urovaxom). Teraz mam zapal kazdy mesiac, kazde 2 tyzdne vzdy po styku. Nemozme mat styk, lebo hned po nom dostanem zapal mocovej rury, moc je vzdy cisty, pali ma len trubica a tam sa najde vacsinou enterokok feacalis. Cize mozme mat styk 1 do mesiaca, dalsi mesiac beriem atb a liecim to. Psychicky to uz vobec nezvladam. Kultivacie na mykoplazmy, ureopplazmy, chlamydie atd mame obaja negativne, partner na urologii vysledky. Ja na gyn vytery tiez v poriadku. Uzivam cca 3 mes tinktiru z kapucinky, beriem probiotika, aj normalne aj vaginalne, nic, nic nezabera🙁🙁🙁 je tu niekto kto sa trapil rovnako ? Dostali ste sa z toho ? Urolog mi naplanoval este cytoskopiu, ci nebude problem v zuzenej trubici. Dakujem vam za rady, ak ste niektora prezili nieco podobne 🙏🙏🙏💚
@ivet1908 to sa nerobí v narkóze? 😳
@sunshine_18 nie. Veď to trvá max 5 minút. To je ako keď berú cievkovaný moč.
@ivet1908 prosím vás ako ste na tom momentálne ? Ja sa trápim od apríla tohto roku, čaká ma cistoskopiaz taktiež moc stále čistý a bolesti presne ako píšete vy.
@barbora7776 napiste mi sukromne. Ja už ok. Teda ešte to obcas citim. Podla mna to boli nervy.
Dobrý deň,narazila som na vaše príspevky mám podobný problém ako vy.Cca 15rokov zápaly ,tak možno 3-4x do roka ,momentálne som na Tom tak že zápal nieje .urologicke chodím každé 3mesiace ,preliečená kysel.hyauloronovou do mechúra ,dlhodobé ATB ,urowaxom každý rok ,plus samozrejme domáca liečba čo internet ponúka ,sex momentálne žiadny keďže som z toho všetkého psychicky zle.Vacsinou to nastane po sexe do dvoch dní zápal ,nie po každom styku.Partnera mám 10rokov.Posledny zápal minulý rok v máji kedy som sa psychicky zrútila z toho všetkého ,do hlavy sa mi dostalo že sa nikdy s toho nevyliecim atď.Momentalne som na Tom tak že sex nepripadá do úvahy aj keď chuť je samozrejme ale strach je väčší ,myšlienky na zápal každý deň ,obrovský strach ich na záchod že čo ak sa dostavy zápal a už neprejde čo vám poviem celé zle ...
Teraz aj keď zápal nemám ,tak občas pri sedení akoby pichanie alebo stipkanie v močovej rúre ,ktoré je chvíľkové ak neprechádza postavím sa prejdem sa a prejde to ,väčšinou pri sedení nemôžem mať spojené nohy ,ale tiež je to len občas občas to vôbec nepríde a niekedy aj dva tri krát denne ma to postipka samozrejme vystresuje 🙄 a niekedy po vycikani mám taký pocit akoby studenej močovej rúry ,občas popicha ale tiež to prejde do pár minút.Momentalne beriem iba kapucinku ,keďže som bola psychicky na Tom veľmi zle prestala som jesť ,teda nastalo u mňa nechutenstvo keď som už aj chcela začať jesť prišli hnačky ,kŕče problémy s trávením intolerancie.Takze momentálne žijem na pár druhoch jedál ktoré mi nespôsobujú problémy snažím sa skúšať nové ale som veľmi pomalá v tom pretože sa bojím že zas nastanú kŕče hnačky vyčerpanie...keďže som chodila aj na terapie zistila som že veľký vplyv má somatika na ochorenia možno to niekomu pomôže a posunie sa ďalej ja budem vďačná za nejaké rady čo a ako.pekny deň
@sara310 dobry den mozem sa spytat ako ste na tom teraz?pomohlo vam nieco?u mna ten isty problem....neustale sa vracajuce zapaly, ani urivaxom nepomaha...napriek jeho uzivaniu teraz opat uzivam biseptol
Este by som sa chcela spytat ci ta aplikacia kys.hyaloronovej pomohla? Bola som pred necelym tyzdnom na prvej aplikaci a o 2 dni bolest hrozna prisla ,ze zapal...asi z tej aplikaci
Uz som ozaj zufalaaaa🥲 asi si to tam uz nedam streknut
Ja sa opytam takto. Neskusili ste kondom? Ci je aj potom problem
To som jediná, ktorá vidí, že "vždy po styku" sa objaví pálenie a svrbenie? A depresie zo zápalov hádam nikto a nikdy nemal...Tušíš vôbec, čo sú to depresie?
@hopsas vdaka za odpoved, len ma to zaujimalo, ci to ma vplyv
@viera27 nie nemá aj logicky keď nad tým uvažujes tak tam ide o prenos baktérií do močovej trubice z hrádze a to nezávisí od kondómu, práveže mne povedal lekár že či si chcem k tým zápalom uhnat aj alergiu na nejaký latex .... Že je to blbosť kondomy
Ahojte chcem sa spýtať či ste už v poriadku lebo ja som skúsila hádam všetko čo som sa aj takto dočítala od Vás ...Akosi mi nič nepomáha ...Teraz som neustále na antibiotikách už mam tak oslabenú imunitu že mi zakaždým v moči zistia nieco iné...Trápim sa cez 3roky som na nervy a oslabená ....Neviem ako ďalej či je nádej sa stoho dostať bylinky doplnky ,probiotika tie pomohli ale už ani to nie ..zistili mi streptokok alagacie a rôzne iné tie miznú ale streptokok alagacie zostáva.... ešte sa mi zdá ako počas všetkého možného užívania mi zabrali greprfrujdove kvapky ale keďže mám antibiotiká nechcem teraz nič užívať až po antibiotikách hneď nasadim
Ahojte chcem sa spýtať či ste už v poriadku lebo ja som skúsila hádam všetko čo som sa aj takto dočítala od Vás ...Akosi mi nič nepomáha ...Teraz som neustále na antibiotikách už mam tak oslabenú imunitu že mi zakaždým v moči zistia nieco iné...Trápim sa cez 3roky som na nervy a oslabená ....Neviem ako ďalej či je nádej sa stoho dostať bylinky doplnky ,probiotika tie pomohli ale už ani to nie ..zistili mi streptokok alagacie a rôzne iné tie miznú ale streptokok alagacie zostáva.... ešte sa mi zdá ako počas všetkého možného užívania mi zabrali greprfrujdove kvapky ale keďže mám antibiotiká nechcem teraz nič užívať až po antibiotikách hneď nasadim
@martinnnaa skús Brusnicovu stavu 100% z DM ja kupujem a pijem pravidelne každý deň mne to super zaberá
@sara310 dobry den mozem sa spytat ako ste na tom teraz?pomohlo vam nieco?u mna ten isty problem....neustale sa vracajuce zapaly, ani urivaxom nepomaha...napriek jeho uzivaniu teraz opat uzivam biseptol
Este by som sa chcela spytat ci ta aplikacia kys.hyaloronovej pomohla? Bola som pred necelym tyzdnom na prvej aplikaci a o 2 dni bolest hrozna prisla ,ze zapal...asi z tej aplikaci
Uz som ozaj zufalaaaa🥲 asi si to tam uz nedam streknut
@weru3ka dobrý deň,ospravedlňujem sa za neskorú odpoveď ale vôbec mi neukázalo správu...stále som na Tom rovnako takže v hladine pomerne dobrej ,kapucínku som vymenila za dmanozu každý deň užívam.Mne práveže vtedy tie výplachu pomohli mala som 4roky pokoj ja som bola spokojná...ja to skôr mám somatickeho pôvodu začala som riešiť terapie a zlepšilo sa to.no naďalej mám rešpekt pred tým všetkým takže udržujem svoje pravidlá veľa vody piť ,nesediet na studenom ,d manozu každý deň ,hygiena ,spodné prádlo atď...je to na dlhý boj veľa toho mám v hlave a to ma trápi a snažím sa to riešiť...
To som jediná, ktorá vidí, že "vždy po styku" sa objaví pálenie a svrbenie? A depresie zo zápalov hádam nikto a nikdy nemal...Tušíš vôbec, čo sú to depresie?
@mandarinka555 len tak zo zvedavosti sa spýtam ako by ste nazvali stav keď niekto prestane jesť ,nedokáže vstať s postele ,keď má ísť na záchod má priam panicky záchvat ,každé pichnutie od spodu spôsobuje paniku ,plač ,stres.navstevuje psychiatra berie lieky ,terapie ?lebo takýto stav som zažila ,bola som v tom pol roka keď som nedokázala vyjsť z domu ,stále sa mi mlelo v hlave to isté že proste už navždy to ostane takto ,že to bude stipat ,bolieť že nebudem normálne žiť ,prerevala som veľa dní ,u doktora som bola ako na klavíri ....ale tak podľa vás to asi není depresívny stav...

@sunshine_18 ležíš ako na gynde, zaviazu nohy. Trošku zabolí len to vsunutie, pár sekund a potom už keď je v mechure tak nič. Robili mi to 3x. Len potom štipe po cikaní, treba sa naliať vodou. Nič to nie je.