icon

Depresie z tejto situácie

lucia851
6. feb 2021

Ahoj mate niekto zhoršené depresie z tejto situácie co sa tu už na Slovensku deje? Myslím tým všetky tie zákazy a ta korona a naša otrasná vláda

lucia851
autor
6. feb 2021

Keď neviete čo je to mat ťažké depresie už 10 rokov tak nemudrujte

mlska19
6. feb 2021

@lucia851 Autorka,Matovic za Tvoju depresiu nemoze.Je mi luto,ze mas zdravotne problemy.Co ti pomoze,ked napiseme,ze depresiu nemame?My sme s manzelom pocas tejto doby konecne splodili dieta.Inak sme mali samy stres z prace,nedarilo sa.Akonahle zostal z prace doma,zadarilo sa,ja som mala stale HO,nemusela som cestovat hore-dolu,co mi napriklad v minulom tehotenstve uskodilo.Takze ja to tak hrozne rozhodne nevnimam.Treba si najst pozitivne veci v zivote,ale rozumiem,ze depresia nie je beh na kratku trat.Drzim palce,nech sa Ti polepsi!

bublinka1426
6. feb 2021

@lucia851 MAM.

bublinka1426
6. feb 2021

@pininka1 ziadne svetko nakonci totizto nemozeme vidiet.

ivangeline
6. feb 2021

@malva123 ...skús byť ty s dvoma malými deťmi zavreta medzi 4 stenami. Plus, znova tehotná.. Ja sa o svoje deti zaujímam, nie, nemôžem si dovoliť ležať v posteli, vstávam v noci, keď treba, ráno podľa nich, deň prispôsobujem, aby sa všetko stihlo, nemám sa s kým dospelým porozprávať, z očí do očí je to predsa iné, nemám čas poriadne si ani zacvičiť, ani spať cez deň,manžel celé dni v práci, stále sa niečo praktické rieši, sú problémy, stále boli..
A btw, to je psychický stav, nie je to z nudy. Som depresívny človek. Musím sa emočne balancovat a myslieť na seba, lebo potom..ani neopisujem tie stavy. Mne pomáha dlhá prechádzka, slnko, ľudia, rozhovory, občasné zmeny zo stereotypu, dlhý a kvalitným spánok, behanie, tepla vaňa, zorganizovanie dňa a istý režim... A nie, nemám na to čas.. alebo možnosť, kvôli korone. Herne, materske centra, veľmi opatrne na ihrisku, mamičky sa tiež doma skrývajú... A kvôli deťom zas chýba viac času pre seba, ktorý by mi pomohol.. ale snažím sa stále nájsť si niečo, čo mi pomáha a nájsť si čas aj pre seba, či aspoň telefonické rozhovory, cvičenie doma, i keď trvá pár minút, a podobne.
Ja nemám napríklad problém pracovať ako ty. Možno by si tiež mala niečo pred seba spraviť a svoju frustráciu si nevybijať na mne. 🤣 Robila som 12tky, robila som v noci, robila som rôzne veci, aj teraz si hľadám niečo na doma, najskôr sa už našlo, ja rada pracujem a tiež mi to pomáha predchádzať negativite, prázdnote, bezmocnosti v mnohých veciach, frustrácie, ktorá ma až ochromuje, a preto by som najradšej nevstala z postele alebo skočila z okna.
The end.

kvetinka75
6. feb 2021

@lucia851 a co sa tym vyriesi? Nic, budu sa.nabalovat dalej . Co spravili za 12 rokov? Zlodejina, a.nehovorim o.inych vaznejsich veciach. Asi sa v politike velmi nevyznas. Staci sledovat ich vyjadrenia za.losledne roky, ako si protirecia. Raz tak, raz tak. Kam vietor tam.plast. robili by presne to iste co tato vlada. Ak nie horsie.

jana_eyre_2
6. feb 2021

@lucia851 no chybou hlavne je ak si ľudia dokážu vybrať len medzi dvoma extremami a to buď Matovič alebo Fico (pellegriny je to isté). nech mi nikto nevraví že nepozná žiadnych iných politikov a sú len dve možnosti..

bublinka1426
6. feb 2021

@lucka_ke je ale niekde je to aj lepsie preco to nie je lepsie aj na svk? preco sa stale mame chlacholit horsim stavom?

kvetinka75
6. feb 2021

@jana_eyre_2 prresne tak.

kvetinka75
6. feb 2021

@bublinka1426 a kde.je to lepsie?

ivangeline
6. feb 2021

@lucia851 nájdi si veci, ktoré ťa tešia a rob ich. ❤️ Ktoré ti dodajú energiu. Treba sa veľa premáhať ale potom príde úsmev a lepší deň.

bublinka1426
6. feb 2021

@malva123 vlada dnesna aj minula bude s nami odrbavat lebo je to tak nakazane

bublinka1426
6. feb 2021

@lucia851 kazdy na cloveka bez prace hned utocia, nechapem...a to ze ku-va teraz prace niet alebo ta nezoberu lebo si prekvalifikovany alebo nemas dva jazyky ? nad tym sa niekto zamyslel? ale nie podme podporovat tehotne studentky a maminy co necakane ostanu tehotne nik iny totizto nema pravo na socialne davky lebo ini ludia nezivoria ....a nemaju z coho platit najomne a atd

kvetinka75
6. feb 2021

@ivangeline v zime sa.nechodi s detmi.von? Staci ich dobre obliect

bublinka1426
6. feb 2021

@kvetinka75 to sa ja pytam toho kto to napisal ...resp napisal ze inde je to aj horsie..a kde je to lepsie?

bublinka1426
6. feb 2021

@ivangeline nie podla niektorych zien kazda mame Rodinny dom a zahradu

danieli
6. feb 2021

Ja som sa citila v pohode aj po karantene v dlzke trvania viac ako 3 tyzdne, potom som stretla postarku, prehodili sme par slov a ja som prisla domov stastna, sama som si vtedy uvedomila aka je ta socialna interakcia s inymi ludmi nielen v rodine dolezita, odvetdy sa smejem, nikdy by som tomu neverila, ze par slov s postarkou mi takto vylepsi den, pre kazdeho to je narocne, niekedy ani nemusi mat ten pocit, ze je to uz za ciarou a pritom davno je

bublinka1426
6. feb 2021

@lucka_ke kde je lepsie prosim

bublinka1426
6. feb 2021

@lucia851 tunaj je kazda mudra. skoda aj pisat.

pininka1
6. feb 2021

@kvetinka75 mne chodia denno denne fotky a prispevky od ludi zo Slovenka a Ciech ktori maju spolocnu skupinu ako cestovat na Zanzibar. Poslala mi byvala spoluzoacka ziadost o prijatie a ja zo srandy som sa tam dala. Pisu si tam presne postupy ako obchadzat system, ako to tam funguje, cez ktore letisko ako letiet. A samozrejme vsetci na fotkach bez rusok a pod. Zrobia si tam este ja test a kludne sa vracaju domov. A mimoxhodom vsade je to lepsie uz len pre tu komunikaciu a chaos ktora vladne v nasej republike. Som triedna a dodnes neviem ci v pondelok nastupujeme a ja mam otravovat cez vikend rodicov a na poslednu chvilu im davat vediet kto,kedy a o ktorej ma prist a co musi mat. Dakujem pekne, budem mat krasnu nedelu s volanim kade tade.

malva123
6. feb 2021

@lucia851 huraass,slaaaava...bude lepsie.A mozu aj chori ist k bolbam?

malva123
6. feb 2021

@pininka1 kolegyna z prace bola na zanzibare...uz je doma,pozitivna...tak praca nehrozii..ako k tomu pridu ostatni co za nu tahali v praci pocas dovolenky(2 tyzdne) a teraz je PN....je to OK?

magdusaaa
6. feb 2021

@lucka_ke mam sestru ,ktora zije v taliansku a sestranicu v cechach ,ze u nich je situacia ovela horsia ,suhlasim s Tebou

ivangeline
6. feb 2021

@kvetinka75 hej a co tam mam s nimi robit? Chodievame cca raz za 2 dni. :D

ivangeline
6. feb 2021

@bublinka1426 neviem co sa tu rozobera. Kazdy zvladne nieco ine a kazdy ma iny zivot a iny zivotny styl a svoje problemy. Kazdy zvlada nieco ine. Materska dovolenka nie je dovolenka a to by mal kazdy vediet. :D

bublinka1426
6. feb 2021

@ivangeline KAZDY VIEME a mame svoju pravdu..

ivangeline
6. feb 2021

@ivangeline A depresia nie je deti...depresia sa tyka mna. Boze. Akoze skutocne si len chces zabrdat. :D Kludne ale bezo mna

lucia851
autor
6. feb 2021

@malva123 už nezabrdaj dobre

kvetinka75
6. feb 2021

@bublinka1426 aha, parson

pininka1
6. feb 2021

@malva123 je to chore, najviac ma irituje ako si tam pisu cely stastny ako precurali system, potom sa mi mozeme cudovat.

kvetinka75
6. feb 2021

@ivangeline to co robia ini s detmi vonku.