Depresie z tejto situácie
Ahoj mate niekto zhoršené depresie z tejto situácie co sa tu už na Slovensku deje? Myslím tým všetky tie zákazy a ta korona a naša otrasná vláda
@lucia851 Autorka,Matovic za Tvoju depresiu nemoze.Je mi luto,ze mas zdravotne problemy.Co ti pomoze,ked napiseme,ze depresiu nemame?My sme s manzelom pocas tejto doby konecne splodili dieta.Inak sme mali samy stres z prace,nedarilo sa.Akonahle zostal z prace doma,zadarilo sa,ja som mala stale HO,nemusela som cestovat hore-dolu,co mi napriklad v minulom tehotenstve uskodilo.Takze ja to tak hrozne rozhodne nevnimam.Treba si najst pozitivne veci v zivote,ale rozumiem,ze depresia nie je beh na kratku trat.Drzim palce,nech sa Ti polepsi!
@lucia851 MAM.
@pininka1 ziadne svetko nakonci totizto nemozeme vidiet.
@malva123 ...skús byť ty s dvoma malými deťmi zavreta medzi 4 stenami. Plus, znova tehotná.. Ja sa o svoje deti zaujímam, nie, nemôžem si dovoliť ležať v posteli, vstávam v noci, keď treba, ráno podľa nich, deň prispôsobujem, aby sa všetko stihlo, nemám sa s kým dospelým porozprávať, z očí do očí je to predsa iné, nemám čas poriadne si ani zacvičiť, ani spať cez deň,manžel celé dni v práci, stále sa niečo praktické rieši, sú problémy, stále boli..
A btw, to je psychický stav, nie je to z nudy. Som depresívny človek. Musím sa emočne balancovat a myslieť na seba, lebo potom..ani neopisujem tie stavy. Mne pomáha dlhá prechádzka, slnko, ľudia, rozhovory, občasné zmeny zo stereotypu, dlhý a kvalitným spánok, behanie, tepla vaňa, zorganizovanie dňa a istý režim... A nie, nemám na to čas.. alebo možnosť, kvôli korone. Herne, materske centra, veľmi opatrne na ihrisku, mamičky sa tiež doma skrývajú... A kvôli deťom zas chýba viac času pre seba, ktorý by mi pomohol.. ale snažím sa stále nájsť si niečo, čo mi pomáha a nájsť si čas aj pre seba, či aspoň telefonické rozhovory, cvičenie doma, i keď trvá pár minút, a podobne.
Ja nemám napríklad problém pracovať ako ty. Možno by si tiež mala niečo pred seba spraviť a svoju frustráciu si nevybijať na mne. 🤣 Robila som 12tky, robila som v noci, robila som rôzne veci, aj teraz si hľadám niečo na doma, najskôr sa už našlo, ja rada pracujem a tiež mi to pomáha predchádzať negativite, prázdnote, bezmocnosti v mnohých veciach, frustrácie, ktorá ma až ochromuje, a preto by som najradšej nevstala z postele alebo skočila z okna.
The end.
@lucia851 a co sa tym vyriesi? Nic, budu sa.nabalovat dalej . Co spravili za 12 rokov? Zlodejina, a.nehovorim o.inych vaznejsich veciach. Asi sa v politike velmi nevyznas. Staci sledovat ich vyjadrenia za.losledne roky, ako si protirecia. Raz tak, raz tak. Kam vietor tam.plast. robili by presne to iste co tato vlada. Ak nie horsie.
@lucia851 no chybou hlavne je ak si ľudia dokážu vybrať len medzi dvoma extremami a to buď Matovič alebo Fico (pellegriny je to isté). nech mi nikto nevraví že nepozná žiadnych iných politikov a sú len dve možnosti..
@lucka_ke je ale niekde je to aj lepsie preco to nie je lepsie aj na svk? preco sa stale mame chlacholit horsim stavom?
@jana_eyre_2 prresne tak.
@bublinka1426 a kde.je to lepsie?
@lucia851 nájdi si veci, ktoré ťa tešia a rob ich. ❤️ Ktoré ti dodajú energiu. Treba sa veľa premáhať ale potom príde úsmev a lepší deň.
@malva123 vlada dnesna aj minula bude s nami odrbavat lebo je to tak nakazane
@lucia851 kazdy na cloveka bez prace hned utocia, nechapem...a to ze ku-va teraz prace niet alebo ta nezoberu lebo si prekvalifikovany alebo nemas dva jazyky ? nad tym sa niekto zamyslel? ale nie podme podporovat tehotne studentky a maminy co necakane ostanu tehotne nik iny totizto nema pravo na socialne davky lebo ini ludia nezivoria ....a nemaju z coho platit najomne a atd
@ivangeline v zime sa.nechodi s detmi.von? Staci ich dobre obliect
@kvetinka75 to sa ja pytam toho kto to napisal ...resp napisal ze inde je to aj horsie..a kde je to lepsie?
@ivangeline nie podla niektorych zien kazda mame Rodinny dom a zahradu
Ja som sa citila v pohode aj po karantene v dlzke trvania viac ako 3 tyzdne, potom som stretla postarku, prehodili sme par slov a ja som prisla domov stastna, sama som si vtedy uvedomila aka je ta socialna interakcia s inymi ludmi nielen v rodine dolezita, odvetdy sa smejem, nikdy by som tomu neverila, ze par slov s postarkou mi takto vylepsi den, pre kazdeho to je narocne, niekedy ani nemusi mat ten pocit, ze je to uz za ciarou a pritom davno je
@lucka_ke kde je lepsie prosim
@lucia851 tunaj je kazda mudra. skoda aj pisat.
@kvetinka75 mne chodia denno denne fotky a prispevky od ludi zo Slovenka a Ciech ktori maju spolocnu skupinu ako cestovat na Zanzibar. Poslala mi byvala spoluzoacka ziadost o prijatie a ja zo srandy som sa tam dala. Pisu si tam presne postupy ako obchadzat system, ako to tam funguje, cez ktore letisko ako letiet. A samozrejme vsetci na fotkach bez rusok a pod. Zrobia si tam este ja test a kludne sa vracaju domov. A mimoxhodom vsade je to lepsie uz len pre tu komunikaciu a chaos ktora vladne v nasej republike. Som triedna a dodnes neviem ci v pondelok nastupujeme a ja mam otravovat cez vikend rodicov a na poslednu chvilu im davat vediet kto,kedy a o ktorej ma prist a co musi mat. Dakujem pekne, budem mat krasnu nedelu s volanim kade tade.
@kvetinka75 hej a co tam mam s nimi robit? Chodievame cca raz za 2 dni. :D
@bublinka1426 neviem co sa tu rozobera. Kazdy zvladne nieco ine a kazdy ma iny zivot a iny zivotny styl a svoje problemy. Kazdy zvlada nieco ine. Materska dovolenka nie je dovolenka a to by mal kazdy vediet. :D
@ivangeline KAZDY VIEME a mame svoju pravdu..
@ivangeline A depresia nie je deti...depresia sa tyka mna. Boze. Akoze skutocne si len chces zabrdat. :D Kludne ale bezo mna
@bublinka1426 aha, parson
@ivangeline to co robia ini s detmi vonku.

Keď neviete čo je to mat ťažké depresie už 10 rokov tak nemudrujte