DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
Holky, vidím, že se tady tady některé chystáte na IVF 🙂 Já mám taky hodně nízké AMH-0.37, podle doktorky je to taky spíš na darovaná vajíčka, ale domluvili jsme se, že ještě zkusíme minimální stimulaci, tak jsem zvědavá 😉 Mám za sebou 2 klasická IVF, při kterých jsem moc nereagovala, při prvním IVF nedošlo ani k ET, bylo pouze jedno špatné vajíčko, při druhém IVF ze 6 folikulů byly 4 vajíčka, 3 vhodné k oplodnění, k ET zůstalo pouze jedno, podařilo se mi otěhotnět, bohužel v 9.tt zamlklé těhotenství ☹ To bylo před rokem, teď jsem rozhodnutá zkusit tu minimálku a pak se uvidí, co dál 😒 Mimčo moc chci, takže pokud do nepůjde s mojima vajíčkama, tak asi půjdu do darovaných, i když se s tím nějak vnitřně pořád nemůžu vypořádat.
Jak jste na tom vy, holky, pokud to nevyjde s vašima vajíčkama, zkusíte taky darované?
@kikina9 do akého centra ideš na tú minimálku? ja to tiež chcem vyskúšať,,,
ak by to nevyšlo,tak potom jedine darcovské,,, u nás možno aj darcovské embryá,lebo mm má zlý spg,,,zatiaľ nad tým neuvažujem,,, za pár dní začnem stimulovať, tak potom budem múdrejšia...
ja verím,že sa na nás musí usmiať šťastie 🙂
@kikina9, ahojky🙂 Ja to mam stejne jako ty, porad bych to zkousela s myma vajickama, nejsem nejak schopna zkousnout ta darovana... A nejsem schopna si stanovit hranici, kdy si proste rict, ze uz to stacilo a ze se svyma koncim... Ale kdyby to proste neslo, tak do tech darovanych jdu.Tedy snad...🙂
@evickav Ahoj, ano sme rovnaky rocnik, my uz jedno dieta mame, ale aj tam boli problemy a neslo to. Myslim si, ze uz vtedy som mala nizke AMH, len to nikto nevedel este zistit.
My sme zatial zahranicie nezvazovali, a u nas SOFT - IVF nerobia?
A vyjadrili sa ti lekari aj k DHEA, ci ju beries na vlastnu päst?
@evuliatko74 my už inú možnosť ani nemáme,,, u nás sme boli 3x neúspešne a ako samoplatci si chceme vybrať kvalitu,,, soft robia aj u nás,ale cenovo je to o moc drahšie a nechcú to moc robiť,,,
my potrebujeme aj icsi a v Brne nás to bude stáť asi o polovicu menej,,,
ja neberiem DHEA, ale len Macu,,, DHEA by sa malo brať minimálne 3-6 mesiacov,,, mne to doktorka neodporučila,,, nemá s tým skúsenosti,,,
Drobčeka máš tiež po IVF?
@evickav Mas IP
ahoj holky, tak já mám taky nízkou hladinu AMH a FSH je vyšší. Tak se s manželem detoxikujeme, odkyselujeme organismus. Jím vit. E, kyselinu listovou, včelí pyl+kašičku+propolis, vit.C 1000 mg, piju lapacho prý na detoxikaci, kys.listovou atd... chystám se jít taky na zjištění hladiny FSH. U vás se taky platí ta AMH?
Ja mám 42 rokov. FSH 55 a AMH 0. Do októbra boli hodnoty vraj ako u 30-ročnej, FSH 9 ale AMH mi endokrinologička nerobila. Jednoducho som dostala v októbri poslednú menštruáciu /dovtedy to bolo pravidelne a bez problémov/ a zrazu nič. Najväčší problém je v tom, že nemám deti. Len sme to chceli vždy prirodzene. A to ma ozaj zaskočilo. Neviem či je možné ešte niečo urobiť napr. s DHEA /to mám v norme/ a či je vôbec možné aby som ešte aspoň trochu zvýšila hladinu AMH. Je to horšie ako zle. Neviem sa s tým vyrovnať a to som bola vždy optimistka.
Ahoj
jsem studentka VOŠ zdravotnické, oboru všeobecná zdravotní sestra. Jako téma absolventské práce jsem si vybrala "psycho-sociální problematika asistované reprodukce". Tímto bych Vás chtěla požádat o pomoc s vyplněním dotazníků. Vše je anonymní. Ráda Vám koncem dubna pošlu výsledky mého průzkumu. Pokud máte zájem mi pomoct, napište prosím na email vodickova.karol@gmail.com.
Přeji krásný den 🙂
ahojte, ja mam amh0,18, fsh 190,7UI/L cyklus nemám už 4 roky, zo strany lekárov počujem len konštatovanie - že sa s tým nedá už nič nerobiť. myslíte, že by pomohla DHEA? deti nemám
baby ak ja mam amh 0,20 ale robili mi kontrolny tak 0,21 aj ked to nie je nico moc ale kolise to..a to mi robili mesiac po prvom odbere ten druhy cize sa to hybe..
@nelka241 moja neviem ked je 0 a nemas mensturaciu tak neveim ci uz nezacina prechod..nechcem byt nejaka negativna ani poslom zlych sprav ale tak 42 rokov nmie je vela ale niektore zeny idu do prechodu aj skor..
resp. sa chcem spytat nechcem napr. ist na kompletne vysetrenie? chod na endokrinologiu... moze to byt aj problem so stitkou..resp. rezonanciu hypofyzy..je vela moznosti..ale ked nemas menzes? len tak z nicoho nic? a nemas navaly alebo ine veci?? ☹
aj tak sa mi nechce verit ze len tak bez varovania by ti to naraz z hodnoty 9 skocilo na 55 ..skoc na tu endokrinologiu....
@nelka241 ja som tiež zostala nemilo prekvapená, keď som zistila AMH 0,19 a FSH 15,29,,,mám 38 rokov a snažíme sa už poriadne dlho,,,
písala som si s kočkami v téme darované vajíčka,,, jedna tam má tiež FSH 53 a pol roka jej trvalo než sa s tým zmierila a šla do darovaných,,, hneď na prvý pokus zostala tehotná,,, teraz je tak 8-10 týždeň,,, ja idem teraz na IVF iba s tabletkami, čiže minimálne,,, ak sa nám nepodarí,tak pôjdem do darovaných,,,
je to tiež šanca mať dieťa,,, a som vďačná za také niečo,,, záleží na tebe či je dôležitá genetika, alebo chceš dieťa,,,
nechcem to písať tak tvrdo, vždy je šanca mať dieťa...
Dakujem sa odpved. Samozrejme, ze deti velmi chcem uz 15 rokov. Pred 10 som vsak prekonala tazky zapal pobrusnice a to zrejme po zlomspriechodnovani vajickovodov. Ja by som bola za darovane ale nemozem rozhodovat bez polovicky a chlapi to je tazky oriesok.
Ahojte, prave mi lekarka doporucila nový vitamínový doplnok LadeeVita, vraj by mi DHEA narusila cyklus. Mate niekto skusenosti s tymto?
@nelka241 môj to ani neriešil, len ma objal a povedal,že ideme do toho, ak to budem chcieť aj ja,,, ale mi už sme 1x skúšali darcovské spermie,tak on si tým prešiel tiež,,,
je to ťažké rozhodnutie,,, ale pre mňa prijateľnejšie ako adopcia,,, veľmi rada by som si aj adoptovala,ale tá naša nekonečná birokracia,,, na to fakt nemám nervy,,, nechávam to až úplne ako poslednú možnosť,,,
a takto by som bola tehu a aj to bábenko porodila, kojila, všetko čo k tomu patrí,,,
a z polovice by to bolo naše bábo...
jinak holky, mne tedy DHEA moc nepomohlo, ba naopak, po trech mesicich uzivani se mi AMH jeste snizilo☹ Ale po Clostiku jsem 10. den cyklu mela dva foliky 15mm, tak jdu v nedeli na punkci, tak snad tam neco bude...🙂
Ahojte kocky, ja som mala AMH 0.16 (mam 29 rokov), skusili sme IVF s mojimi vajickami aj darovanymi...zatial sa nam nepodarilo, ale az teraz sa prislo na pricinu zlyhania vajecnikov, vytvaram protilatky proti vlastnym vajickam aj proti spermiam. Takze aj keby som brala akekolvek pripravky, uz by sa mi AMH nezlepsilo. Idem na dalsi cyklus s darovanymi, ale predtym budem brat Prednison a anopyrim, a malo by to pomoct. Tolko moja skusenost 🙂
@stella25 pozerala som na ten doplnok..ale ved to neobsahuje nic co zvysuje dhea a zlepsuje amh...niekedy nechapem doktorov a ich nechcem povedat nevedomost a leob propagovanie urciteho vyrobku... ja by osm to nebrala alebo brala ale na amh to nepomoze...obsahuje klasicke vitaminy a mineraly pre tehotne..a my /ty podtrebujes doplnat nadoblickovy hormon ktory pohne s AMH ....ked sa bojis dhea kup si macu ...obsahuje nadoblickovy hormon..tak isto ako dhea..cize lekar tiez nie je vzdy kompetentny na taketo veci preotze mam pocit ze oni predpusuju len svoje masticky, cipky, antikoncepciku a ked chces nieco viac..poradia ti takuto hlupost...nechapem...
cize podla mna ked si to kupis neuskodi ti to ale nepomoze na amh..llebo tam nie je nic co by ti na to zabralo ..to potrebujes specialne doplnky.. 🙂

@evuliatko74 ahoj,,, ja som teraz dorazila zo sociálky,,, no moje amh je 0,19,,, takže ešte nižšie ako tvoje a deti zatiaľ nemáme,,, pred 10 rokmi som bola 3x na ivf,ale nič z toho,,, dávali mi veľmi veľké dávky hormónov a aj tak som mala málo vajok,,, čiže ja už mám tento ptoblém asi dlhšiu dobu,len sa ešte nerobilo to amh,,,
mala som ísť na ivf do gynfivu,ale mala som zlé tušenie,tak som prešla do ferticentu a tam mi lekár na rovinu povedal,že na SK nemám šancu a že to vidí na darcovské vajíčko,,, poslal ma do repromedy do Brna, vraj tam sú na toto najlepší,,, po konzultácii v Brne sme sa dohodli s dr. Hromadovou,že za pokus stojí vyskúšať minimálnu stimuláciu,že má s tým skúsenosť,,, mala také pacientky ako som ja a majú deti,,, nejaké vajká ešte určite v rezerve budú,,, len je ich veľmi málo,,,
začínam stimulovať asi od 10-12.3., podľa toho,kedy dostanem menštr.,,, budem brať len tabletky a podľa folikulometrie na 10-12 deň sa uvidí,či je vajko,koľko ich je a aké sú veľké,,, tam nám povedia či bude odber na druhý deň alebo za dva dni,,, také mám inštrukcie,,,
inak toto ivf je aj s icsi v cene 10 000 českých,,, konzultáciu + lieky sme platili asi 750,-
a myslím si podľa tej 74,že sme rovnaký ročník,,, ja budem mať za pár dní 38,,, tak si dám pekný darček a pôjdem na ivf a vydolujem zo seba vajko aj keby malo byť posledné 😀