icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

evickav
2. apr 2012

@kikina9 ja už počítam hodiny kedy mrcha dorazí,,, bazálna už mi klesá,tak do dvoch dní by mohla doraziť,,, a potom budem papať clostil a tešiť sa na embryjká 🙂
inak ten zubár má aj otca šmrncovného (tiež je zubár),,, ráno som ho stretávala cestou do práce a som si hovorila,že to mi ten deň pekne začína 😀 a ľaľa syn sa potatil a teraz môžem slintať na oboma 😀 😀

laura35
7. apr 2012

ahojte kočky , mate niektora skusenosti s branim melatoninu? Uz sa to tu niekde v diskusii spominalo...Citala som,ze pri znizenom AMH sa doporucuje brat. Aj som brala 5mg kazdy vecer,ale pri poslednej minimalke som nemala ziadne vajka. Tak som nasla rozne studie,kde pisali,ze zlepsuje kvalitu vajicka ale znizuje kvantitu..tak neviem, ze ci som to s tou davkou 5mg neprehnala...

lilisa
8. apr 2012

ahoj holky, jak se máte?
Kiki: jak se daří, kdy jdeš na další kontrolu?
Holky když máme všechny nízké AMH, hučí někomu v hlavě nebo uších? 😒 Prý je to z menopauzy možné ...
Já jdu zase cvičit Mojžíšovku, i když se mi mooooc nechce 😵 ale musím...
Včera jsem si koupila další mateří kašičku, ale je pěkně hnusná, ale nedá se nic dělat ...

kikina9
8. apr 2012

@lilisa ahoj, na kontrolu jdu v úterý. Bolí mě záda, a to docela dost, tak mám strach, aby byl prcek v pořádku 😒
Minule jsem měla stejné bolesti, a bylo z toho ZT, tak nevím, jestli to s tím souviselo, nebo ne 😉
Jinak cítím šílenou únavu, to jsm měla stejné v prvním těhotenství s dcerkou, a jsem za to ráda, aspoň vím, že jsem těhotná 🙂 Žádné jiné příznaky těhotenství nemám.
V hlavě nebo uších mě nehučelo, nebo si to nějak nepamatuju 😉 Příznaků menopauzy může být celá řada, ale hučení může mít plno jiných příčin 😉

zibi
8. apr 2012

@laura35 moja 5 mg je strasne vela...ani sa nedivim ze ti to tak zaposobilo... 😖 kup si ten od walmarku.. ten ma 3 mg a ma sa polit na 1,5 mg..maximalne by sa malo brat 3 mg..
pozri ja som predtym nebrala melatonin pri prvom ivf a mala som 3 vajka ale mala som zlu stimulku ... a teraz som brala kasicku, macu a melatonin a mala som sedem krasnych kvalitnych vajok , mala som 4 embryjka a z toho 2 ackove ale neuchytili sa mi ..cize melatonin skus brat menej...maximum 3 mg... ja beriem 3 mg ale picham si aj b 12 lebo sa mi nevstrebava...tak kvoli tomu vyssiu davku..brala by som na tvojom imieste 1,5 mg..
a lepsie je mat kvalitne vajka ako vela a o nicom 😅

laura35
8. apr 2012

@zibi moc dakujem zibi..skusim s mensou davkou..a na materi kasicku sa pozriem..mala som nieco v tabletkach, Royal Jelly, ale to je v preklade asi to iste..mne k tomu este doktor nasadil Dheu, ale zatial nezabera podla vysledku ☹ asi som to naozaj prehnala s tym melatoninom, pozeram,ze som mala poriadne konske davky, ale spalo sa mi po nich perfektne 🙂

zibi
8. apr 2012

@laura35 ano spi sa perfektne..a to dhea beries ake?
ja som citala ze dhea je vlastne aj v maci a ze je to bez vedlajsich ucinkov..
tieto veci treba brat dlhsie..
inak ze vraj na vajka zabera aj ceska chlorella mystery 🙂

lilisa
8. apr 2012

Kiki : a jaké příčiny jiné můžou být z hučení v uších? Mám pořád i napětí asi ze stresu, chjo, mám ho nějak chronické ... byla jsem na ORL - v pořádku i na neurologii, taky v pořádku.
Prcek bude v pořádku, neboj, teď to dobře dopadne.
Zibi: a jakou kašičku jíš? Já mám jen tu v tabletkách jak je propolis, pyl a kašička. Jinak na netu nevím o žádných jiných...
Laura: na tu kašičku od Royal jsem se taky dívala... ale je hodně drahá ...

lilisa
8. apr 2012

Zibi: a ta chlorella mystery to je jako výráběná v česku? 😕

lilisa
8. apr 2012

a to špatné AMH co znaší? Jakože je snížená tvorba vajíček, a jsou i špatná?
Zkoušeli jste s tím někdo i IUI? 😉

laura35
10. apr 2012

@zibi Dhea som mala z nemeckych stranok Biovea, a teraz najnovsie z http://www.vitamass.net/cs/dhea-natrol-25-mg-30... to uz asi dva roky, ale na mna to moc nezabera..Chlorellu mam tiez, dalej sa este dopujem psenicnymi klickami, doporucuju ich okrem dhea pri nizkom amh v zahranici ...

@lilisa spatne AMH znamena znizenu tvorbu vajicok, ci to posobi aj na kvalitu, to sa zatial nepotvrdilo..A ja som skusala aj IUI, niekolkokrat, ale bez uspechu. Doktor mi to ani v case medzi ivf nedoporucoval, je pri tom mala pravdepodobnost uspechu. Ale na druhej strane, niekolko pokusov rocne je hradenych na poistovnu, takze preco to neskusit..

zibi
10. apr 2012

baby ja som nasla v knizke plodnost, vyziva a cykly...je tam sekcia predmoenpauza...cize suvisi to aj s nizskym amh...
tak tam pisu ze Bor je dolezity stopovy mineral ktory sa nachadza v ovoci, zelenine a orechoch. je preukazane ze zvysuje hladinu estrogenu. teda ked sa je 3 mg denne zvysi prirodzenu uroven estrogenu v krvi. dalej z e by sa mal jest aj vitamini E do 600 i. u. selen 150 mcg, al dobry je lanovy olej zo zinkom. vitamin A je dobry aj na plodny hlien mam to odskusane... 🙂

zibi
10. apr 2012

tu je vsetko popisane o mineraloch ktore nie su az take zname..cize clovek moze vyskusat najma tie co suvisia s plodnostou a estsrogenom
http://zakladzdravia.meu.zoznam.sk/zaklad-zdrav...

zibi
10. apr 2012

@laura35 chlorella sa nemysli klasicka..mysli sa ta kde je obsiahnute velke mnozstvo rastosveho hormnonu ten vplyva na kvalitu vajickok a je drahsia..preto ta ceska chlorella mystery alebo s finclubu chlorella.. ktora obsahuje tiez rastovy hormon..
a tie klicky jes normalne klasicke si ich kupila ako vlocky alebo ich mas v akej forme?

zibi
10. apr 2012

@lilisa ano tu som si kupila a ta asi aj staci od med pharmy
melatonin on walmarku
macu v tabletkach

este ma napadlo ze nemas nahodou problemy s krcnou chrbticou ked ti huci v usiach?
@laura35 este ohladom tej macy ...je to skoro to iste co dhea ale obsahuje prirodnu zlozku dhea ktora posobi na nadladvinky... v jednom clanku som citala ze maca pomohla tam kde dhea alebo jeho predkurzor nepomohli..a nema take neziaduce ucinky ako dhea...je prirodnejsia a ma mnoho inych vyhod oproti dhea..cize radsej by som volila macu

zibi
10. apr 2012

baby takze kedze mi ivf nevyslo..teda embryjka sa neuchytiili tak idem na tu terapiu s tymi vsetkymi vitaminmi naozaj poctivo a potom si dam odmerat amg po istom case
melatonin 3 mg (aspon ja )
macu 2 tabletky denne
pel, propolis, materska kasicka 1 tabletka denne
koenzym q10 1 tabletka denne
vitamin E
okrem toho idem jest:
vitaminy prenatal od jamieson - obsahuju vsetky vitaminy ktore zena potrebuje aj na otehotnenie, aj v bezpecnych davkach - cize aj vitamin C, becka, acko, mineraly cize vsetko potrebne...len je trochu drahsi ale sa oplati 🙂

lilisa
10. apr 2012

No já jím E 200 i.u. tak mám přidat? Někde mi v lékárně radili,že se to nesmí jíst dlouhodobě.
Zibi: a my při nízkém AMH musíme zvýšit hladinu estrogenu? Nějak mám v těch hormonech zmatek. Jelikož FSH je zase zvýšené...
No a jak se holky snažíte klasicky? Počítáte plodné dny, měříte bazální teplotu nebo jaké jiné metody máte?
Já ještě nemám ani laparku hotovou, pořád věřím že jsem průchodná. Ale co jsem drasticky změnila životosprávu, tak nemám kvasinkové infekce
😵

lilisa
10. apr 2012

Ty pšeničné klíčky by mě taky zajímaly.Já jím naklíčené mungo a čočku 😵

kikina9
10. apr 2012

Holky, tak jsem dneska byla na prvním ultrazvuku. Všechno je prý v pořádku, těhotenství odpovídá 5+5, byl vidět gestační váček, žloutkový váček, a malilinkaté miminečko 😀 Doktorka říkala, že vidí i naznačenu srdeční akci, ale to je prý ještě brzy na její potvrzení, takže další ultrazvuk za týden 🙂
Takže holky věřte, že i při nízkém AMH se dá otěhotnět 🙂

kikina9
10. apr 2012

@evickav ahoj, tak už víš, kdy začínáš další stimulku?

evickav
10. apr 2012

@kikina9 ahoj,,, takže ty si už videla miminko? si teraz mojím veľkým vzorom 😀
ja už idem teraz vo štvrtok na folikulometriu,,, to budem 10 DC,,, clostil som už dopapala včera večer 🙂
tak dúfam,že budú folíky,,, minule ma viac boleli vaječníky,,, teraz ich až tak necítim,,, len že sa mi prekrvuje maternica to tak trochu cítim,,,
verím tomu,že tentokrát už bude aj odber, že to neprešvihneme zase 🙂
a ako sa cítiš? si rada že si PN,že? ten femibion si pozerala?

kikina9
10. apr 2012

@evickav ahoj, no já počítám s tím, že mě budeš následovat 🙂 Už se na to moc těším 🙂 🙂 🙂
Držím palce, aby bylo co nejvíc vajíček, ale jak vidíš u mě, tak jich není moc potřeba, stačí jedno 😀
Možná si tělo na ten Clostyl už zvyklo, tak proto vaječníky necítíš, no uvidíš ve čtvrtek, budu moc držet palce, aby jsi měla jen samé dobré zprávy 🙂
Jsem moc ráda, že jsem na PN, neumím si představit teď chodit do práce, jenom čekám každým dnem, kdy mi bude volat šéf, jak to se mnou vypadá a kdy přijdu do práce 😉 Vůbec nevím, co mu mám říct, s těhotenstvím zatím moc nechci vyrukovat 😉 Kdyby byl šéf normální a dalo se s ním mluvit, tak mu to možná i řeknu, ale takto fakt nevím ☹
Femibion už baštím, tak snad pomůže 🙂 Ještě jsem se domluvila s doktrokou, že mě pošle na hematologii, a tam zkontrolují, jestli je všechno v pořádku 😉 Aspoň budu klidnější 🙂

evickav
10. apr 2012

@kikina9 aj mňa sa stále z práce pýtajú ako pokračujem,,, tiež som im zatiaľ nič konkrétne nepovedala,,, ja im tvrdím,že kontrolu u gyn. mám až koncom apríla,že až potom budem niečo vedieť,,,
inak ja ešte jem aj anopyrin 0,5 tabletky večer a prednison 1 ráno,,, jediné čo najviac cítim je plný mechúr 😀 aj minule som to tak mala,,, stále lietam na wécko,,, asi to tlačí,tak preto si myslím,že by tam niečo mohlo byť 🙂
tá hematológia je dobrý nápad,,, netreba nič podceniť 🙂

zibi
11. apr 2012

no baby ja som dnes bola na hematologiu, imunologii a u obvodnej ..zobrali mi asi 10 ampuliek krvi som hotova z toho 😀 no normalne to unavi.... tak uvidim co bude dalej a na co mi pridu vysedky z hemato az za 3 tyzdne ...

evickav
11. apr 2012

@zibi toľko krvi 🙂 to si mohla ísť zrovna darovať 😀 teraz pi veľa vody,aby sa ti rýchlejšie obnovila,,,

laura35
11. apr 2012

@zibi @lilisa Kupujem si prirodne psenicne klicky, objavila som ich v obchodoch so zdravou vyzivou, balenie stoji asi 9 Kč, a vydrzi mi to tak na mesiac. Davam si ich kazde rano aspon 2 lyzice, miesam s ovsenymi vlockami, medom a orechami, lebo samotne sa moc nedaju jest, alebo sa mozu dat do jogurtu ci zaliat mliekom, ako to komu vyhovuje. Posielam aj link, ze ktore kupujem, ine som zatial neobjavila...: http://www.countrylife.cz/klicky-psenicne-200-g..... kazdopadne po takychto ranajkach vobec nie som cely den hladna,vyborne to zaplni zaludok...takze to ma u mna aj dobry vplyv na vahu 🙂 a k vitaminu E, je naozaj pravda,ze sa to s nim nema prehanat, najma so syntetickym, ten by som radsej nebrala..Ked tak prirodny, a nakoniec psenicne klicky a ovsene vlocky ho obsahuju tiez dost.. Tak dufam,ze nam uz nieco konecne zaberie!!!! Uz som si zohnala aj macu, teda davala som ju skor manzelovi, ale ako to tu citam, co o nej pisete, zacnem ju asi brat aj ja...

zibi
12. apr 2012

@laura35 no ja uzivam prirodne ecko z finkulubu je to vitazok z oleja... tak sa nebojim brat..... preco je synteticke ecko zle? pokial veim dost ho odporucaju brat.... 😒 najma proti potratom atd..

no co je dobre baby na tu sliznicu? ja som ju mala len 8 mm a aj preto sa to neujalo....myslim okrem alchemilky co je dobre brat?
inak ja som rozmyslala aj o tom femigarde..citala som aj recenzie..necitali ste??? normalne som sa na neho namotala 😅 tak uvidim ...budeme sa momentalne pokusat prirodzene a mozno motyka vystreli 😝 😀

@evickav ako si na tom moja?

evickav
12. apr 2012

@zibi mame 4 foliky,,,2x15 a 2x14, ,, odber bude v pondelok, ,,neskor napisem viac,sme vo vlaku a neskutocne to drnca 😀

evickav
12. apr 2012

@zibi tak už sme doma,,, 10 DC sliznica 6 mm,tak som dostala estrofem 1-0-1,,, a na každej strane mám 14+15 mm folíky,,, odber bude na 14 DC,čiže v pondelok,,, som ukecávala doktora,že či to neurobíme v nedeľu,,, ale to by zase neboli vajká zrelé,,, tak v pondelok už skoro ráno bude odber,,,
tak a teraz sa z pohovky ani nehnem 😀 už budem len vajká opatrovať,aby pekne dorástli a dozreli 😀 a aby počkali na pondelok na pána doktora 😀

aduskatt
12. apr 2012

@zibi ja som femigard uzivala asi pol roka, podla mna, podla lekara aj podla vysledkov su to vyhodene peniaze 😒 ale samozrejme ak chces, skus to