icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

mili78
5. jan 2013

@deinad ....matersku som brala aj ja, plus E vitamin...no ale nic z toho :( tak teraz idem skusit toto...aj ked si osobne myslim, ze vsetko je to len na tahanie penazí z penazeniek :(

deinad
6. jan 2013

@mili78 pozri, je pravda, ze lacne to nie je, prave naopak. Lenze mozeme byt rady, ze vobec taka moznost existuje. A pozri, kolko kociek uz svoje vytuzene babatko maju. Takze zmysel to urcite ma 😉, aj ked my zatial patrime medzi tie menej stastne. Skus si stanovit az pokial chces ist na ceste za babom 🙂, drzim palce a posielam vela pozitivnej energie.

mili78
6. jan 2013

@deinad ...ved ano, len ja som uz tolko tých zaručených vitamínov a liekov vybrala, ze keby boli vsetky pokope, tak je to uz riadna kopisko...dakujem za pozitívnu energiu a taktiez ti prajem, aby ti to už konečne vyslo 🙂

evickav
6. jan 2013

chcem vás dievčatá trošku povzbudiť,,, ja som mala minulý rok AMH v januári 0,19 a po minimálnej stimulácii clostilom som otehotnela s našim jediným embryjkom,,, a 21.12.2012 sa nám narodil náš milovaný Filipko 😵 s 3250 g a 50 cm 😵
takže sa netreba vzdávať,,, treba veriť a myslieť pozitívne,,, aj keď je to niekedy veľmi ťažké, ale práve tá naša nezlomná viera nás posúva bližšie a bližšie k nášmu vysnívanému cieľu - k bábenku 😉

zibi
7. jan 2013

@evickav jej blahozelam moja..tak si uz mamicka 🙂

zibi
7. jan 2013

@mili78
@deinad

baby skusali ste do D3? vitamin D3 koreluje - vzajomne suvisi s AMH ..bolo to vedecky dokazane... ze zeny ktore nemaju velmi zvysene FSH a maju nizske AMH tak tie maju aj nizsky vitamin D3 v organizme a ked sa doplni vitamin D3 vysokymi davkami aspon 3000 az 5000 i.u. jednotiek denne po dobu 5-8 tyzdnov kym vlasnte ten vitamin nestupne na noramlnu hodnotu ale mal by mat aspon 60-80 ng aby to bolo povazovane za normu a priatelmnu hodnotu .... tak je mozne ze aj amh sa moze zvysit! vitamin D3 ako keby zobudzal zaspaty gen AMH .. je to vedecky podlozene! tak nezufajte...ja pojdem na jar do centra a znova si dam odmerat amh tak som zvedava ci mi stuplo alebo nie 🙂
akurat paradox je ze ked som si dala zmerat prvy krat mala osm nizske a po 3 meisacoch od liecby mi stupol o jeden stupen..namiesto toho aby mi klesol... a prave vtedy zacalo mierne svietit slnko, sla jar...takze mmozno naozaj vitamin D3 ktory sa ziskava hlavne zo slnjka v lete..ma s tym suvis 🙂

zibi
7. jan 2013

ja som teraz zacala aj s odkyslenim organizmu..dost som o tom precitala..a v podstate ma to nic nestoji... sodu bikarbonu mam .. pijem aj jablcny ocot...a jem mineraly a snazim sa jest zasaditu stravu....tak uvidime

zibi
7. jan 2013

@deinad este som ti chcela povedat..mas spravenu hematologiu? velmi dolezite!
dalej skus to odkyslenie...niekedy je to udrzanie plodu hotova veda...
ze vraj je dobre brat 3 mesiace pred ivf. kajenske korenie... je to kao keby na oklamanie imunity aby telo prijalo plod.. 😉 a dobry je aj wobenzyn 🙂
jablcny ocot pomaha odkyslit organzimus a ze bol pozitivny vysledok co sa tyka tehu 🙂
inak ten vitamin d3 pomaha aj na sliznicu maternice aby dobre rastla...
a zeny ktore maju dostatok decka maju vacsiu sancu na uspech v ivf 🙂

evickav
7. jan 2013

ja som sa tiež pred IVF odkyselila a preliečila aloe vera gélom a colostrom,,, a úplna náhoda - chodila som pred tým aj do solárka,,,

evickav
7. jan 2013

@zibi 😵 😵 😵
už si užívam mamičkovanie 😉

zibi
7. jan 2013

@evickav blahozelam a fotecka drobca?aky bol porod?piiis 😀

mili78
7. jan 2013

@zibi ....Zibi a ty kolko tbl denne beries z toho vitaminu D3? ja neviem aky ho mam, nemam ho odmerany :(

zibi
7. jan 2013

@mili78 no tak ti poviem ...
ja teraz beriem 2000 jednotiek zo starlife.... a beriem 3 denne 😉
ale ja som mala d3 len10 asi 2 mesiace som brala 800 ku lebo som viac nevedela zohnat..ale z 800 som brala asi 6 tabletiek a vybrala som 3 balenia, potom som sikupila 1000 od jamiesonu a to som cele balenie vybrala po 3 ks cize 3000 jednotiek a sla som k endokrinologicke a mala som D3 z 10 konecne aspon na 22 co je nic norma je 30 cize si zober ako dlho som brala a kolko baleni a ako pomaly to ide hore....teraz beriem starlife a davam si teraz tie 3 tabletky denne 6000 jednotiek a vo februari mam ist na kontrolu tak uvidim ze kolko mam .... 😉

zibi
7. jan 2013

@evickav a cim si este odkyslovala..ja uzivam tu sodu a jablcny ocot..jem aloe ale mam aj spirulinu prichystanu 😉

mili78
7. jan 2013

@zibi ...no neviem ci si ho mam len tak preventivne nasadit, ked ani neviem aku mam hodnotu...zase aby som si nieco nepokašlala...chystam sa na imuno vysetrenie, tak si ho dam zmerat

evickav
7. jan 2013

@zibi budú aj fotečky, len to musím stiahnuť do PC a ešte som si nenašla toľko času, lebo ich mám strašne veľa vo foťáku - aj rôzne iné - a to chce trošku viac času,,, zajtra máme návštevu - teraz nič neobvyklé 😉 takže asi až pozajtra sa k tomu dostanem,,,
ja som mala taký prášok (ešte ho mám doma) z lekárne kúpený,,, je to presne namiešaná zmes na odkyselenie organizmu,,, dá sa to kúpiť iba v jednej lekárni v Hodoníne a v Brne,,, to som bola našla tu na MK,,,
rodila som spinálom,,, po povinných 24 hod. po ňom na lôžku som zoskočila z postele a už ma tam nikto nevidel polihovať 😀 pre mňa bolo utrpenie vydržať ležať tých pár hodín ako nejaká bolesť po sekcii 😝
Filipka som videla hneď pri pôrode, potom mi ho ešte na sál doniesli a priložili k prsníku 😉
ani som nečakala, že to bude taká pohoda 😀

zibi
8. jan 2013

@mili78 nei neboj nic nepokazis..neda sa nim predavkovat 😉 ber apotom si daj zmerat

zibi
8. jan 2013

@evickav tak to je super ze to bola taka pohoda 😉
a kde si si objednala tak prasok mas link alebo naspis do IP ja som nasla zatial nejake prasky stoja asi 38 eur dost..ale obsahuju nejkae zeleninove ovocne a ine produkty a strasne vela tak rozmyslam ze tomoze byt dobre... plus este ten royal plus ale tak neviem ..a tebe to pomohlo?

evickav
8. jan 2013

@zibi posielam ti link, kde som objavila tú zmes,,, možno ti ju namiešajú aj u vás v lekárni,,,
http://www.moje-pravdy.cz/index.php?option=com_...
mne to určite pomohlo 😉 a je to aj lacné oproti tomu, čo si našla

zibi
8. jan 2013

@evickav myslis ze pomohlo k tehu? co si este jedla robila? aj kupele?

evickav
8. jan 2013

@zibi ja ani neviem či to pomohlo k tehu,,, robila som všeličo možné aj nemožné, aby som otehu,,, jáj a už si to tuším ani všetko nepamätám čo som robila 😕
merala som si asi rok bazálku,,, odkyselila som sa,,, brala som aloe vera gél po 2x kúru,,, užívala som colostrum,,, ale to som vlastne robila preto, lebo mi zistili autoimunitné ochorenie sjogrenov syndróm a potrebovala som sa nutne preliečiť,,, zabila som dve muchy jednou ranou 😀
no a potom som užívala tie všetky prípravky, čo si tu ty odporúčala,,, to bolo vlastne už tesne pred IVF,,,
a ešte ma napadlo, že pred tým som moc moc cvičila v posilke,,, vraj to tiež nie je dobré,,, no musela som prestať, lebo pri tom syndróme mi odchádzajú aj kĺby,,, tak som úplne skľudnila svoj život a aj som pribrala 😕 no teraz budem mať čo zhadzovať,,, ale počas tehu som pribrala iba 2 kg a po príchode z pôrodnice som mala 8-9 kg dole 😀
tak dúfam že to tak bude pokračovať

misha83
9. jan 2013

@mili78 Ne, nenarostly. Jediné co, tak se mi zhoršila pleť. Jsem atopik, takže kůži mám suchou a nikdy jem na žádné pupínky netrpěla, až po DHEA, ale až tak po půl roce užívání a nebylo to nijak hrozné.

mili78
9. jan 2013

@misha83 ... no ja mam tiez problematicku plet, takze sa mam načo tesit 🙂 tak ale co clovek nespravi pre bábo? 🙂

zibi
9. jan 2013

@evickav no ja som tiez dost cvicila a aj by som este chcela ist lebo musim schudnut do leta z toho ivf som hrozne pribrala... 😠 dala som dole za mesaic asi 4 kg co je pozitivne ale musim ist dalej ... lebo sa zle citim ... 😒 a to kolostrum je na co ? jedna znama mi ponuka z tej firmy LR aloe vera asi si kupim ten dzus lebo ja uz tabletky nemozem ..tych vitaminov zacinam mat dost 😖 mam aj aloe v tabletkach aj jacmen v tabletkach ale dajako sa neviem donutit na tie tabletky ... no uviidime co bude..
skusim si dat namiesat tu zmes co si pisala... v zahranici dostat v DM take caje skoda ze u nas nie..
a to kolostrum ? aj to mi nukala to je naco ?

kraskanz1
9. jan 2013

Ahojte DHEA je aj na pco? mne predpisali v care inofolic je to kyselina listova a inositol vraj to uspesne lieci pco ale zatial mi to nezabera berem to uz 3mesiace..

zibi
9. jan 2013

baby a to d3 na to zvysenie amh preco neskusite? je to lacna a neskodna varianta a je dokazane ze v niekorych pripadoch ked nie je vysoke fsh dokaze zvysit amh na noramlnnu hodnotu a nie je to len chemicke zdvihnutie ako sa casto pri dhea stava 😒

zibi
9. jan 2013

@lenka_21 leni ty mas 2 deti ? 😉

lenka_21
autor
9. jan 2013

@zibi Ano, prave sme si adoptovali bambulku, vola sa Lenka a onedlho bude mat 3 mesiace 🙂 Len pre poriadok, ja sa nevolam Lenka, to je nick co som si dala - vzdy som chcela mat dievcatko Lenku 🙂 ... teraz uz mam 😀 😀 😀

stella25
10. jan 2013

@lenka_21 Tak zazraky sa stavaju u vas 2 nasobne. Nakoniec mas svoje a aj adoptovane - co je tiez riadna fuska podstupit. Gratulujem 🙂

zibi
10. jan 2013

@lenka_21 jeminku moja to je ako zazrak ze lenku a aj mas lenku 🙂 inak to je uzasne ...nic nic a naraz dve ...no super povzbudenie pre mna 🙂
inak viem ze ste si adoptovali , 😉 lebo som minule zabludila do temy adopcia , pozerala som ze ako to tam funguje a ty si sa akurat pytala ohladom malej daco ... rozmyslala som ze z kade poznam ten nick 😉 lebo ani by ma to nenapadlo, ze by ste si ked mas maleho aj isli adoptovat, az potom mi doplo ze SUPER... a kojis oboch? vy ste ako dlho cakali na adopciu ? inak ja som bola prekvapena..ked som tam citala ze sa rodicia vzdaju aj bielych deti..stale som cakala ze to budu romske deti ... ja si davam tiez taku poistku ohladom adopcie..zacinam nad tym rozmyslat ... ked budes mat cas mozes mi napisat do IP ako prebiehala priprava, ako ste vsetko zariadilid a tak ...dik