DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
@maminka142 ked sa zrazi krv alebo nieco oni pokaslu vyleju alebo tak nepriznaju sa tak to zvalia ze sa nepodaril vysledok 🙂
@zibi Ale všetky ostatne vyšetrenia mi z tej krvi spravili... 🙂
NO baby čaute, ja len čumím jaké vy ste zbehlé, no keby som to vedela skôr, tak sa u vás informujem. Veď vy ste tu viac popísali ako môj gyndo za 3 roky mi povedal. NO ja som zbytočne mesiace sedela na témach pre snažilkách so svojimi problémami a vy ste mi pomohli teraz čo tu píšete viac ako aj môj gyndo. NO som nadšená. Tak prosím poradte. Mám 35 rokov, brutálne túžim po 2 dieťati, snažíme sa už 3 roky, takže môj príbeh. 3 roky chodím ku gynekologovi, a vyplakávam mu, že sa nám nedarí a on,ž e všetky výsledky sú OK, a že sa treba viac snažiť. NO ja nie som typ, že verím takýmto kravinám, a že sa nechám odbúrať jak za socíku, som mu povedala, že máme 21. stor. že nech mi nehovorí o snažení a nemám 18 rokov, takže tak... no nechce sa mi to všetko vypisovať. Takže mi stále robil všetky ambulant. vyšetr. , že vraj všetko v poriadku. Po skoro 3 rokoch som išla do ISCARE , tam mi spravili znova hormonal. profil všetko možné. NO tá hneď zbadala že nie sú tie hr
hormony a v poriadku, a ten môj gyndo, že treba sa viac snažiť... takže fasa. Nemusela som čakať 2 roky jak krava.... NO takže povedala, že to bude oK, že to nie je také hrozné, že max. iba prefuk vaječníkov atď... NO ale po výsledkoch AMH, mi sklapla sánka, skoro ma drblo keď mi to povedala a hneď slzí do očí, že vraj AMH = 0,10. Takže jedine umelé keď chcem mať 100 % istotu, čo je komplikov. u mňa, lebo muž nesúhlasí..... takže mi ten blbí papier nepodpíše.
Tak mi odporučila čínsku medicínu, tak som brala niake výťažky z bylín čínskych aj tabletky, tak som zvedavá, teraz po 2 cykloch. NO som presvedčená, že som v poriadku a že som schopná otehotnieť, lebo všetko funguje ako má len na tie moje vaječníky. A ešte jedna pikoška, ovu mám a takisto aj krámy dokonca 2x do mesiaca. Takže sa mi zrejme netvoria také vajčíka, kt. by boli zdraví alebo úplne vyvinuté. Ale to dieťa druhé ešte chcem a hlavne už ma vek tlačí.
Tak vás chcem poprosiť, o niake rady, čo by som ešte mohla skúsiť, lebo vidím že sa dosť vyznáte. Ako hormony, a lieky nemusím ale všetko na bylinnej báze mi nevadí. Niečo aby som to mohla posúriť abs sa to už podarilo, alebo kto máte podobný príbeh mi poradte, či sa vám to podarilo alebo ako..... tá včelia materská kašička pomáha ????
no sorry, to som asi prehnala s tým popisom, však... ?
@kiki6 a neskusite aspon iui? ked ma muz dobre spermie? robili mu spermiogram? to je len slaba stimulka clostylom .. to by mohlo potom zabrat
ake mas fsh? ked mas dobre fsh a nemas ho vysoke daj si odmerat D3 .. je to vitamin ktory suvisi s amh a moze ho zdvihnut ked je ako keby "zaspaty"
na podporu folikov je dobra maca, melatonin, materska kasicka, pel propolis v jednom, plus dhea niekto berie aj sa ho bojim brat ale su baby co ho beru a nemaju problemy
ale vyskusaj to D3 a najma si zisti ake mas fsh a ked budes mat nizske D3 treba ho potom doplnat 🙂 mozno sa amh zobudi 🙂
@zibi no muž ide na 150 % ako 20 ročný chalaň, ten je maximál. výkonný, čo sa všetkoho týka. Myslela som, že je chyby v ňom , keď 3 roky nič a jedno dieťa už máme, ale po výsledkoch spermiogramu to bolo jasné, že je chyby vo mne. NO to D3 sa musím spýtať, aby mi spravili. Lebo tie výsledky nemám u seba, ale teraz pôjdem znova aby mi spravili AmH po tých čínskych bylinkách čo som pila 2 mesiace. O tom DHEA som tu čítala, no ja by som skôr tiež tú včeliu mater. kašičku ešte vyskúšala a tie ostat. napr. ten yiam... alebo ako sa to volá, teraz tu u vás som to počítala všetko. A tá včelia mater. kašička na to pomáha, lebo ja mám určite problém iba s vajíčkami a vječníkmi, lebo ja som už všetko možné brala ale iba vitamíny. A to D3 je čo ? To je iba vitamín D alebo ???,
@kiki6 fsh je teiz hormon ktory sa berie na 2az 3 den cyklu a pootom na 14 den ked mas ovulku a vypoveda o cinnosti vajecnikov..vlastne bral a bezne sa berie len fsh ked ho mas vysoke tak tak isto ti zlyhavaju vajecniky..alebo ked mas vyssi vek a si pred prechodom ... inak presnejsie na ovarialnu rezervu sa berie amh lebo to beru povacsine v centrach bezny gyndos zoberie fsh... ked ti robili hormoanly profil tak sa opytaj kolko si mala fsh a ci si ho nemala vysoke 🙂 ked hej tak to je horsi pripad... pretoze vtedy tie vajecniky naozaj zlyhavaju ... ☹ ked je fsh ok tak to D3 moze fakt pomoct lebo moze zobudit ako keby "zaspaty" gen amh ..pretoze bolo vedecky zistene za AMH hormon koreluje s D3 cize je medzi nim vzajomna suvislost..ked mas nizske D3 mozes mat nizske amh a pritom nemusis mat naozaj nizsku ovarialnu rezervu ..proste to D3 je nizskea ked ho doplnis na klasicku uroven tak aj AMH sa zvysi 🙂 jasne ze to nie je u kazdeho zeny co maju vysoke fsh tak to vacsinou ze vraj nezabera... neivem ci som to spravne vysvetlila ja chcem ist teraz na kontrolu ze kolko mam D3 lebo ho uz dlho beriem a potom pojdem aj na AMH ci sa mi zvysilo alebo nie 🙂 dufam ze budem na tom dobre a ze to pomoze 🙂
co sa tyka kasicky ano ona posobi priamo na vajicka a zlepsuje ich kvalitu 🙂 tak isto aj propolis a taktiez pel
maca obsahuje prirodne dhea tak isto aj wild yam ktory moze pomoct zlepsit kvalitu vajickok..
co pomaha a odporucaju od doktory v centrach je MELATONIN ten sa ma brat len tri mesiace ..treba byt opatrny ked mate znizenu funkcu stitnej zlazy lebo on posobji na stitnu zlazu a zvysuje TSH cize opatrne s melatinoom najozaj len 3 meisace ci pred ivf alebo iui alebo prirodzene 🙂 ma sa brat len 3 meisace ..
melatonin je "hormon" ktory znizuje oxidacny stres z oocytov - folikulov je to silny antioxidant a tym padom zlepsuje aj foliky a ich kvalitu
dalej standardne odporucaju aj koenzym q10
ja by som ti odporucila si dat skontorolovat stitku ked ju mas ok tak by riesila este aj zelezo ... zelezo casto sposobuje anovulacne cykly
kupit kvalitny mulitvitamin prenatal ktory obsahuje zmes vitaminov amineralov 🙂 vsetky becka, vapnik , zelezo, vitamin A - vsteky tieto vitaminy a mineraly priamo posobia na ovulku a foliky 🙂 cize vyskusaj tiez kura na 3 mesiace
ked mas malo zeleza mas anovulacne cykly becka pomahaju tak isto na hormonanu rovnovahu
co sa tyka vapnika ked mas malo decka nespravne sa ti vstrebava vapnik a malo vapnika sposobuje nekvalitne foliky
vitamin A posobi na ovuulku plus hlien 🙂 cize je to ho velmi vela co treba poriesit
z prirodnejsich veic je dobre kupit si GOJI dostanes v obchode beznych potravinach je to kustovnica cinka zadaj si do googla male cervene semiacka - podla cinanov zlepsuju ovarialnu rezervu
rozchodnica ruzova - rhodiola rosea posobi na zenske hormony plus posobi na odstranenie stresu spojeneho s neplondostoou ..dodava potrebny seratonin do mozgu a ovplyvnuje aj plonost.. dala som tu nejake clanky o tom tak precitaj
tak isto som tu dala vela clanok o jednotilivych vitaminov ...a doplnkoch ....
na tvojom mieste by som sa zamerala na ovulku , nakupila vela ovulacnych testov. a je tu stranaka sojove flavonoidy ako nahrada clostylu..napr firma jamieson ich ma a baby tam namiesto clostylu ich beru a oni zlepsuju foliky , sla by som na folikometriu nech ti doky kukne ultrazvukom kedy mas ovulku a ked ma muz dobre spermie tak by som to riesila tak a nech ti pichne pregnyl .. a moze sa podarit
len je dobre zasobit sa ovulacnymi testami, jest bud sojove flavonoidy alebo klasicky clostyl a plus pregnyl ez mas istotu ze vajko praskne a snazte sa 🙂 spolu s doplnkami sa to zlepsi ...
vela bab tu ma okrem nizskeho amh problem v muzovi ze maju zle spermie..vy ked mate dobry spermio tak by som to riesila tak ze by som sla na tu folikumetriu a neverim ze sa nepodari za par mesaicov vyprodukovat jedno kvalitne vajko ...aby si otehu 🙂 ta rozchodnica - rhodiola rosea daju sa kupit doplnky posobi prosti stresu a je dobra pre zeny ktore maju aj stres z toho ze nemozu otehu 🙂 tak skus doplnit to
este k tomu decku - posobi na maternicu a na sliznicu a velmi ovplyvnuje plodnsot ked mas malo decka mas aj nizsku sliznicu cize treba sa poriesit a uvidis
plus chod na hemato ci nemas mutacie alebo zvyseny homocystein 🙂 drzim palce paa
@kiki6 blba otazka, ale preco mm nechce IVF? Uprimne, toto vsetko sa berie ako podpora na tvorbu vajicok, ale vacsina z nas musi ist na IVF, ale toto nam dava sancu na IVF s vlastnymi vajkami. Netvrdim, ze sa ti nemoze podarit otehotniet aj klasicky, ale bolo by dobre okrem ineho pouvazovat aj nad touto alternativou ak sa Vam uz dlhsie nedari. Kde mm vysetrovali SPG? V CAR?
@zibi no na všetky výsledky pôjdem znova, lebo som brala 2 mesiace teraz tie čínske bylinky a vitamíny, takže určite teraz pôjdem na nový hormonal. rpfil a AMH a všetky tie výsledky si radšej teda opíšem. Ale čo viem, mi všetko pozerali, tak povedali, že je v norme, alebo OK a určite nie také kritické. Mne len lekárka povedala, že moje vaječníky sú v menopauze, že sú staré, scvrknuté a , že mám AmH 0,10. A fytosoju som brala 2 mesiace, takisto, ovu mám, mám veľa nakúpených ovulač. testov, tkaže si ich robím stále aj o´podľa nich ovu a aj vtedy to robíme, aby sa to podarilo. Teraz čakám na krámy a potom jej zavolám a dám si to znova všetko vyšetriť. Ale viem, že mi hovorila, že zbytoč. mi je robiť prefuk vaječníkov, a ostat. niake vyšetrenia, resp. operácie,lebo že s tým starnutím sa nedá nič robiť, že to je proste taký proces a, že ...... jedine nech vyskúšam čínsku medicínu....
A nevieš mi dať niaky dobrý link na tú mater. kašičku, pel, lebo ja som to hľadala už dávno a našla som len na stránkach Ludmily Mojžišovej. Tak niečo , čo viete, že je dobré, hlavne na prírod. báze čo aj vám pomohlo alebo ste mali aspoň dobrý pocit, že je to kvalitné.
@lenka_21 no není to blbá otázka, lebo on druhé dieťa nepotrebuje. Keď bude , tak ok, v pohode ale prirodzenou formou, že na čo to silým keď to príroda nechce a také ostat. blbé reči..... Tak a ja nechcem aby dcéra bola sama, chcem aby mala súrodenca. A toto už s ním riešim š roky, hádame sa stále, a už ma to nebaví, takže si idem ja sama za tým a s ním to už neriešim moc, lebo už ma to nebaví..... Asi sa mu už nechce stávať nadránom, vychovávať, a finančne sa podielať a deliť sa a jemu takto dobre s jedným a mu to vyhovuje. No sú to také sebec. dôvody ale čo už........, túto tému máme už 100X predebatovanú....
@kiki6 ale toje blbost... amh musi mat nejaku pricinu to ze je nizske... ked ste nemali v rodine prechod velmi skoro tak tomu neverim...ono okrem toho hovoria ze aj zeny s nizskym amh sa dostanu mozno o 5 - 6 rokov skor do menopauzy ako tei s "normalnym" amh .... podla mna by si mala obsolvovat tie prefuky plus laparku to iste aj hysteroskopiu to su zakladne vysetrenia ked sa nedari..mozu vzniknu zrasty na vajecnikoch vajickovodoch v maternici moze byt sliznica nizska to vsetko sa da zistit pri laparke.
ja by osm na tvojom mieste zmenila asi gynekologa lebo zbytocne stracas cas pri niekom komu sa s tebou nechce zapodievat...
a chodis aj na folikometriu a nic?
chod na tu hemato aj tam moze byt problem a mozno mas hustu krv alebo vysoky homocystein a pories si aj stitnu zlazu 🙂
a to decko je dolezite ..najma ak mas hormony ok moze sa amh zdvihnut ja verim ze mne sa amh zvysilo 🙂
a nie som z BA preco?
@zibi no toto som presne jej povedala, že nech mi spravia prefuky plus laparku a ostat. vyšetrenia, ale ona, že aj keby mi to spravili, tak že nič nepomôže, lebo oni vedia kde je príčina, len ju nevedia odstrániť, lebo tie moje vajíčkovody sú v menopauze. Aj hormonal. injekcie som chcela a nič. Ale vieš, je to lekárka z Iscare- centrum plánov. rodičovstva, tak jak ju mám zmeniť ? Keď na ňu som bola odporučená mojim gynekologom, ináč by som sa tam nemohla dostať. Čo sa tam mám opýtať na vrátnici, či nemôžem ísť k inému ? veď to je blbosť. Toto nie je môj gynekolog ale už v asistov. repordukcii gynekolog. A šítnu žľazu mám ukážkovú - nič. Takže ja si tiež myslím, že je tam nie niaka dôležitá chyby, prečo sa nám nedarí, lebo ja mám všetky výsledky ok, len sa nám nedarí. NO ale hentie veci čo si mi popísalal pred tým sa jej všetky spýtam a tie plody niake čínske či čo aj tú Rosadia si určite objednám, čítala som o tom, dosť veľa, ty si poslala taký dlhý článok. A to že odkiaľ si, som chcela len preto, že som sa radšej chcela s niekym osobne stretnúť a všetko prebrať, lebo sa mi to nechce všetko rozpisovať, lebo je toho veľa
@janula1974 mam, ozvi sa mi.
@drabovam idem ku doki buduci pondelok, lebo vtedy mi zacina mrcha a ked mi povie, ze hned idem teraz na 2. IVF, tak nic, a ak nejdem teraz, tak sa ozvem. Dakujem.
baby mne sa konecne podrarilo prehovorit mojho gyndosa nech mi zoberie amh som zvedava ake budem to amh mat a ci tie vitaminy zabrali ...fakt som zvedava ...
ma mi zobrat vitamin D3 plus mi ma zobrat fsh, lh, testosteron tak fakt som zvedava drzte palce..stvrtok idem na krv dam vediet ako som dopadla s tym amh a ci sa daco zvysilo 🙂
po navsteve u maminy som bohatsia o tuto matersku kasicku http://www.srovname.cz/vcelpo-materi-kasicka-ly... a o koenzim Q10 presne tento https://liecik.hnonline.sk/gs-premibion-q10-dar... aj s tym krasnym hrncekom. kasicku mam od maminy lebo ta predava vcelie produkty a medovinu a Q10 mam od sestry, ktora kedysi robila nejaku hostesku v centrach a ponukali tieto produkty tak z kazdeho dostala krabicku. takze toto mi pribudlo do mojej vyzivovej zbierky - D3, vcely pel, kyselina listova, pupalka, melatonin a caj Gynastan. dufam ze to pomoze a buduci cyklus bude kopec super folikulov so super vajickami a podari sa IUI a nebud treba IVF!!!!!!!! 😎
@kiki6 tak ja mam AMH=0.14 a napriek tomu mi dr v centre robila prefuky. vraj aby sme vylucili este pripadne dalsie problemy. tiez mi chce kontrolovat ci naozaj ovulacia prebieha a ake su folikuly.... napriklad tento cyklus mi robila tie prefuky a ze ked bude dobra ovu - dobre hormony a dobre folikuly tak skusime raz IUI. ale bohuzial folikul som mala len jeden a aj to nepravidelny - zly takze z toho vraj nebude dobre vajicko ak vobec bude takze IUI nebolo, preto cakame na dalsi cyklus a skusime to s folikulometriou znova. hovorila, ze pri takom nizkom AMH je sanca na prirodzene pocatie strasne malinka takze nas urcite ak sa naaaahodou nepodari IUI caka IVF. a dnes sme boli na vysetreni genetiky. tiez vraj pre istotu ci neprenasam nejaky blby gen a tak.... aby sa vylucili dalsie problemy.
@lagunasa no veď toto som jej hovorila aj ja, a tiež mi povedala, že najväčšia šanca je umelé.... Ale keď som jej povedala, že nech mi spraví prefuky, tak povedala, že to sa už nerobí a že aj tak mi to nepomôže, že oni vedia kde je príčina ale že to sa nedá odstrániť alebo naiko tomu pomôcť, lebo je to prirodz.stav,m resp. vývin tela, kt. sa nedá ovplyvniť. Veď teraz pôjdem za ňou znova a znova ju k tomu nakopem.... aby mi spravila niake vyšetr. Ja si pamätaám, že keď mi robil môj gynekol. ultrazvuk, tak tam stále videl folikuly aj ostat. veci boli v poriadku aj tiež vaječníky. A ty kam chodíš, alebo nie si z BA ? Ja chodím do IScare
@kiki6 ja chodim do Gyn-fiv. a ano , zlyhavanie vajecnikov je nezvratny stav. proste zena sa narodi z urcitym poctom vajicok a ked zacnu dochadzat, tak ti to ukaze to AMH, ze je nizke, ze uz mas malo vajicok. mne dr v centre povedala ze zdrava zena by mala mat v kazdom vajecniku okolo 10 folikulov v jednom cykle ktore sa zacnu zvacsovat. neskor sa z tychto dohromady cca 20 folikulov jeden "rozhodne" byt dominantny a ten potom praskne a uvolni vajicko a nastane ovulacia. no lenze mne minuly cyklus nasla v jednom vajecniku 3 a v druhom vraj ledva 2. tiez som mala vyssie FSH a tak mi spravila test na AMH a ten potvrdil znizenu ovarialnu rezervu a to dost. takze vajicka rychlo dochadzaju. tento cyklus som mala napriklad len jeden folikul a aj ten blby. takze dr dobre hovori ze ti s tym neviem inac pomoct ako IVF, ale mohla by aspon vylucit dalsie mozno problemy ak ich nahodou v sebe mas viac. mna koli tomu aj na genetiku poslali. a tie prefuky mi robila koli planovanemu IUI.
podla mna si chce zjednodusit robotu co je od nej dost neprofesionalne.
@janula1974 ok, ako budes chciet, drz sa.

@zibi
@lagunasa Ja už neviem, čo to mohlo spôsobiť, ved aj keby bol aj ten najhorší vysledok, ukazať im to v krvi musí nie? 😕 Ostatne všetky vysledky mam, tak asi s krvou nič nepokašlali, ja už neviem 🙄 Ale v stredu sa to dozviem, snad to nebude niečo važne...
Ešte je vraj možne, že mi zobrali malo krvi... 😕