icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

kiki6
26. máj 2014

Ahoj, diky za odpoveď, ja som už všetky možné doplnky skúsila ale tieto v takejto kombinácii už nie. Cez víkend som všetko naštudovala čo ste tu popísali a dali ste mi znova nádej. My sa s manželom snažíme o druhé bábo už šiesty rok. Mám predčas. starnutie vaječníkov, 36 rokov, prvé dieťa v poriadku - dcéra 9 rokov, v poho a hrozne chcem mať druhé. Ale toto všetko čo som od Vás počítala mi znova vznikla nádej tak idem na to. AmH katastrofa, pred 2 rokmi keď som to začala riešiť v Car tak som mala asi 0,18, hodnotu, tlačili ma iba do umelého, ale muž nesúhlasí, takže touto cestou nič. Teraz mi robila naposlaedy moja gynekologička a AMH bolo 0,10, rozrevala som sa jak malé decko a chcela som to nechať tak ale Vy baby všetky ste mi dali znova nádej, zase niečo risknúť. Tak diky moc....

spisanka
26. máj 2014

@evickav ahojky tak zaujimave veci tu pises a chcem sa ta este opyrtat ci si otehotnela prirodzene alebo IVF..ja mam nizke amh 0,38 ale nechceme ist na IVF tak maximalne IUI.a beriem skoro vsetko iste co ty. Akurat tento mesiac som zacala s Clostilom a mala som len 1 folikul 21mm,dostala som pregnyl a teraz beriem duphaston a uz ked toto nezaberie tak neviem...nieje este nejaka ina stimulka pri ktorej nemusis ist na IVF?

evickav
26. máj 2014

@spisanka u nas to neslo inak ako ivf icsi, lebo aj mm ma dost zly spg,,, no super kombinacia,,,
v tejto teme s takou hladinou 0,38 prirodzene otehu Lenka,,, mali ist na ivf a uz nestihli,,, ak ma mm dobry spg, tak aj ja by som najskor skusila IUI, ak by to nevyslo teraz,,, ale pri ivf je vyssia uspesnost,,,
clostil ti neodporucam uzivat dlho, lebo obsahuje latku, ktora brani rastu sliznice - cim vyssia tym sa lepsie uhniezdi embryjko,,, vylucuje sa z tela az po 6 tyzdnoch, takze vzdy jeden cyklus pauza, ak by si chcela skusit clostil viac krat,,,
vies nechcem ti davat nadej, ze teraz to urcite vyjde, lebo pri nasich hodnotach je to ozaj velky boj, tak ta radsej upozornim na mozne problemy,,, daj si skontrolovat aj vysku sliznice pri ovulke,,, ak nebude mat viac ako 7-8 mm, tak si nechaj predpisat estrofem /estrimax/, to je na rast sliznice,,,
o inej stimulke neviem,,, a este sa ta chcem spytat, ci ti dr. robil odber krvi na 22-23 den cyklu? to zistuje ci prebehla ovulacia, ci sa tvori zlte teliesko,,, lebo folikul moze byt, ale nevies, ci obsahuje vajko, ci nie je prazdny,,, to ta nechcem strasit, len by si mala mat to vysetrenie urobene,,,

spisanka
26. máj 2014

@evickav Super dakujem ti za kopec info..Lekarka v CARe vravela ze sliznicu mam peknu,ale nevravela kolko.a ci mi robili ten odber tak to ani neviem musim zistit,krv mi brali Dvakrat a raz to bolo ku koncu cyklu (mam skrateny cyklus )tak dufam ze mi to robili ale teraz mi konci cyklus tak by som vlastne mohla zbehnut za lekarom nech mi to zisti..Muzicek ma velmi dobry spgram.A este sa chcem opytat ze ked mam 22-25 dnovy cyklus tak kedy by som si to mala dat zistit?

Velmi pekne ti dakujem

evickav
26. máj 2014

@spisanka ja som mala 25 dnovy a robil mi na 22 den,,, ale mala som aj ovulku skor,,, asi v tom pripade zalezi aj od dna ovulky,,, dr. ti urcite povie
drzim palce 🙂

vla77
26. máj 2014

@kiki6 ja som z toho eshopu objednávala, lebo tu v ČR sa to zohnať nedá
@evickav ja mám ovulácie tak všelijako a už aj anovulačné cykly sa mi dosť do toho miešajú, ale zvyčajne tak 12-14-ty deň. Hormóny som žiadne nebrala, až od ďalšieho cyklu mám začať brať estrimax (estrogény)...netuším ani ja, že čo tak vysoko bola sliznica, doktor vsádzal na graviditu 😔...a to ak mi ešte pridá estrimax, tak kua...vykrvácam asik...dosť sa toho bojím

kiki6
26. máj 2014

@vla77 - ja som myslela napr. tieto DHEA - http://www.oliveland.sk/oliveland/eshop/42-1-DHEA, či sú tie isté, kt. ste objednávali Vy zo zahranič. stránok, lebo to ponúkajú na SK stránkach tiež ale je to spájané so športom. Pozri prosím link, diky.

evickav
26. máj 2014

@vla77 teraz som si spomenula, ze ja som mala sliznicu pri tej cyste tiez vysoku, ale miesto ms som len spinila a preto mi dr. pichol vyvolavacku,,, normalne mi to vypadlo a az teraz som si spomenula,,, tu nizku sliznicu som mala az dalsi krat, ale to mozno koli tomu, ze som uzivala clostil,,, stimulovala som 6 mesiacov po sebe, tak to mam popletene,,,
tiez som uzivala estrimax pri 2,3,4 stimulacii clostilom /pisala som vyssie preco sa uziva/ a mala som silnu ms po nevydarenom vklade,,, inak normalne,,, ale ja som mala vzdy silnu ms

spisanka
26. máj 2014

@evickav jajaj takto vyzera, ze az na mesiac si dam otestovat to zlte teliesko,lebo tento mesiac to uz nestihnem..kramy za dverami,ale dakujem za info.dalsi mesiac v haji zelenom..

vla77
27. máj 2014

@kiki6 ja som objednala tie od firmy swanson co ma olivland.sk...pacili sa mi recenzie 🙂
@evickav tak to bude asi ono...ja uz som na "vyvolavacke" bola za poslednych 6mesiacov 3x...pichali mi progesteron...len potom sa mi postupne rozvinie zapal z toho hormonalneho vykyvu...

evickav
27. máj 2014

@vla77 mne ju pichli len ten 1x, potom som to vzdy riesila tym aloe vera,,,
teraz ma napadlo, ze dievcata tu casto spominaju aj inofolic,,, neuziva sa aj pri cystach? opytaj sa dr, ci by ti nepomohol

marthina
28. máj 2014

Ahojte babule...tak aj ja sa pridavam do fora...vcerajsie vysledky AMH 0,16 a kazdy cyklus velke cysty okolo 4-5 cm na vajecnikoch...a minuly rok som mala este AMH 0,3...je tu toho strasne vela pisaneho, idem postupne citat, ale mohli by ste mi poradit co zacat uzivat aby sa to AMH unormalnilo a kde objednat?

sonka43
28. máj 2014

@kiki6 ahoj..neviem presne,objednaval to partner...zistim🙂

vla77
28. máj 2014

@marthina vsetko je to o uhle pohladu...ja by som co vsetko dala aj za 0,16 😵 DHEA a vceliu kasicku odporucil moj doktor v CAR
@evickav pozerala som zlozenie...ja uz 3mesiace beriem inocell, takze v podstate to iste...zlepsenie u mna teda nula. ale ma vcera pri behani nepichalo, tak som si urobila v praci ultrazvuk a cysta tam uz nie je...len ani menzes nechodi, takze zase asi budem musiet na pigaro 😠

sonka43
28. máj 2014

Ahojte ..neviem co sa deje ..posledne meranie AMH nemeratelne ..v Brne ..vydolovali sme odber jedneho vajicka neuspesne IVF ani vklad nebol..neoplodnilo sa v Brne .po dvoch mesiacoch brania DHEA a zelezo nic viac ..mame pozitivny test ..AMH sme nemerali ani neboli u doktora ...cakame ..co dalsie dni ... ☹
Su to duchovia? Bolesti v krizoch pocitujem spinenie ziadne krvacanie ziadne trosku iba slabe citlive podbrusko.....Cista? Tehu ? alebo duch biochemicke tehu? 😒

spisanka
28. máj 2014

@sonka43 jejeeeej tak to vyzera ,ze si v tom..ja som nepocula o tom zeby cista sposobila pozitivny test...budem ti velmi drzat palce ,aby to bolo tehu.Tiez beriem DHEA asi mesiac lebo mam AMH 0,38 a verim,ze aj ja raz budem mat takyto testik..len dufam,ze to stihnem do dochodku.. 😀

sonka43
28. máj 2014

Dakujem rano testneme ..rovnakym testom ...skus este DHEA+MACA je to to iste... ale brala som len DHEA ..moj muz sa podujal ked ja tak aj ON ..bral aj DHEA+Maca kazde rano jednu tabletku...pritom testy spermiogramu sme mali v celku vyborne 🙂 Drz nam palce aj mi Vam

spisanka
28. máj 2014

@sonka43 drzim drzim a ani nevies ako si ma potesila.Snazim sa mysliet pozitivne aj napriek tomu ze mam 35 rokov a nie a nie sa dockat vytuzeneho dropca a tak citam vsetko mozne a aj skusam vsetko mozne... 😝

lenka_21
autor
28. máj 2014

@sonka43 tak toto vyzera na jednoznacne tehu! Drzim palceky...mne lekar povedal, ze vlastne dieta nie je mozne a odporucil na darcovske vajicka ... ma tak nastval, ze sme si do 2 mesiacov vyrobili vlastny zazrak, kt.uz ma 2 roky ... Testy a vsetko podobne je fajn, ale priroda je priroda. Moje AMH bolo tiez nizke, tusim 0.38... Daj urcite vediet ako pokracujes, lebo toto je nadej pre vsetky baby s nizkym AMH...

sonka43
28. máj 2014

Urcite dame vediet ..ja som ho mala nemeratelne ☹ pritom som mala pri poslednom IVF stimulacii dve vajka ..jedno prazdene a druhe sa tiez neujalo sa takze nebolo co vlozit..ale odsali iba jedno..bol by to zazrak do tretice spontanne uz sme nasadili Progesteron..nemoze uskodit..len nech sa drz-- ci to je nasa mala nadej ☹

spisanka
28. máj 2014

@lenka_21 ahoj Lenka no ty si pre mna viacmenej poslednou nadejou..citala som asi vsetko co si tu pisala a tiez mam AMH 0,38 a uz som si nakupila vsetko co si pisala a tak cakam ze ako to dopadne..a hlavne myslim pozitivne

spisanka
29. máj 2014

@sonka43 tak ako?? som zvedava..robila si si testik dnes rano?

sonka43
29. máj 2014

Ahoj robila ciarka rovnako slaba ale je tam ...este pockame v pondelok termin doktorovi 😕

sonka43
29. máj 2014

@spisanka Ahoj robila ciarka rovnako slaba ale je tam ...este pockame v pondelok termin doktorovi emoticon

spisanka
29. máj 2014

@sonka43 tesim sa a budem na teba mysliet az do pondelka aj sa pomodlim aby ti to vyslo 😵

vla77
30. máj 2014

@sonka43 jeeee, cysty produkuju estrogeny, nie hcg, takze cysta je somarina....to si tehu 🙂 Silno drzim palce...juuuu, aj ja chceeeem...nadhera
@spisanka pocuj, moj doktor vravel, ze nad 0,26 sa mu podarilo vyrobit babatko kazdej pacientke, takze verim, ze sance mas velmi dobre 😉
@lenka21 viem presne o com hovoris, aj mne tak povedala doktorka, ze pry mojich vysledkoch nikdy vlastne dieta mat nebudem....najskor sok a potom taka zlost do mna vosla, ze dovi dopo

sonka43
30. máj 2014

@vla77 Ahojte dakujeme za reakciu...vcera testik ukazal slabunku ciarku..ale dnes dovolim si povedat o 50% vyraznejsia ciarka ..bojime sa tesit po tolkych sklamaniach ale v kutiu duse sa tesime 😒

spisanka
30. máj 2014

@sonka43 jooooj strasne ti to prajem a uz sa tesim na spravycky od lekara.

sonka43
30. máj 2014

@spisanka dakujeme🙂 mam termin v pondelok o 11.hod...uz aby to bolo...

sonka43
30. máj 2014

Ahojte dakujeme Vsetkym..ked sme v sekcii ,,DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH ..tak pridame aspon foto ktore DHEA +Maca sme brali ...ci to malo ten efekt zvysenia AMH neni nikde dokazany,ale tak ako vsetci sa chytame kazdeho stebla...uvidime ,bojime sa aj sa tesime ,ale ...?