DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
@ada06 neboooj, ja som mala 0,01 a teraz mam takmer 0,20...a to som este DHEA nebrala, s tym som zacala az pred tyzdnom a pol...len po vcelej kasicke.
len...beriem estrimax 2x denne...a neviem, ci ho mam vysadit, alebo nie...kua...a odpoved sestricky sa mi nezdala dostatocne presvedcujuca (tiez si nebola ista podla hlasu)...hororis situation
joooj, neviem, ci tie estrogeny bol dobry napad...ja mam taky menzes, ze dovi dopo, 3 dni v bolesti, pretoze kusy sliznice ma opustaju tym malickym cipkom...kua 🙄
@spisanka Ahoj, no idem DHEA aj tak brat pre istotu dalej, chcem ist do dalsieho kola, no teraz tak trochu depkujem, a uvidime kedy sa k tomu odhodlame.
Ale obavam sa, ze ma darcovstvo vajicok asi neminie. Neviem co robit, musim si to asi nechat ulezat v hlave. Moj MM nie je stotozneny s adopciou a prave si kamoska adoptovala babatko a povedala ze to nikomu nezela zazit, ake to je ponizujuce a stresujuce, podstupovat cely ten kolotoc. Tak neviem.
zienky, som na dne...vraj AMH 0,42! myslite, ze je nejaka sanca? A to uz 2 mesiace beriem DHEu ...je mi tazko...
@gombicka ja mam AMH o,38 (a mozno uz aj nizsie) a najskor mi lekarka oznamila,ze inac ako IVF to nepojde,ale kedze sme to odmietli s tym,ze sa MUSI dat aj inak,lebo mi na to IVF nepojdeme tak sa uz aj naslo riesenie...ci sa podari neviem,ale chcela som nasadit Clostilbegyt tak najskor vraveli,ze v mojom pripade sa to uz neoplati a teraz po odmietnuti IVF mi ho nasadili a tvoria sa mi zrele folikuly co som pred tym nemala.Zatial sa nezadarilo,ale beriem to len druhy mesiac a mozem aste dalsie 4 cykly.S muzickom sme sa dohodli<ze ked to nevyjde 3 mesiace tak dalsie 3 pojdeme na IUI....Takze si myslim,ze sance mas urcite vecsie ako ja..Achodis do nejakeho CARu tu na Slovensku?
@gombicka nevesaj hlavu, mne moj doktor v CAR povedal, ze kazda zena, ktora mala AMH nad 0,26 odisla od neho tehotna....co by sme niektore dali za taku hodnotu (ja mam teraz 0,18...a pred rokom som mala 0,01)
@stella25 nechapem, kojenecke ustavy su prepchate detmi...aj tu v CR je to beh na dlhu trat a viem si predstavit, ze ked sa mi niekto hrabe v osobnych veciach...aby akoze zistil, ci nie som uchyl...tak to chce zatate zuby. moj chlap tiez adopciu nechce...mne sa zase nechce vynosit vajicko inej zeny 😢
@gombicka to bolo po tyzdni brania vcelej kasicky...ale chodim uz 3/4roka na tradicnu cinsku medicinu a ta na tom ma tiez velky podiel isto. Len...po vcerajsom vysetreni v CAR mam taku sialenu depku, ze som celu noc prerevala. V podstate mi doktor povedal, ze 0,18 je stale strasne malo a ze by si velmi zelal, aby som ja tuto hranicu pokorila, ale ze na tehu z mojho vajicka je to tak 5% (a to keby vedel aky "sexos" j emoj manzel, tak by dal isto nulu). Ked, darovane vajicko je pre mna uplne neprijatelna predstava, budem si musiet pichat heparin do brucha kazdy den a jest prednison - znici mi to zdravie...a kvoli comu?aby som vynosila geny niekoho uplne cudzieho? Ja som fakt po vcerajsku uplne bez optimizmu a vyhliadok na nejake svetielko...mozno tak to na konci tunela by bolo pre mna najlepsie riesenie ☹
@vla77 cyklus som mala dost nepravidelny, ale ako som zacala uzivat gynex,tak sa dost upravilo,hoci som ho mala 31-38 den ale mala,hoci tento cyklus som bola na vyvolavacke a menstruacia skoro ziadna len cierne spinenie 1 dnove,co sa mi to takto huka neviem. Tiez pojdem na soft do brna pokial sa amh aspon trochu umudri,hoci nastupujem do novej roboty,3 mesiace sa nikam nedostanem,tak neviem ci ma zmysel uzivat dheu ked sa mi vsetko posuva a hormony pchat do seba neviem ci je najlepsie riesenie. Ja mam za sebou 3 ivf a ani v jednom som nedostala k odberu,ale raz sa to snad musi podarit,skoda ze roky nezastavim.
Napisem vam hodnoty AMH,aby ste sa kazda vo vysledkoch vyznala:
PCO - 7 a viac
riziko hyperstimulacneho syndromu-5,0 - 7,0
fertililna faza - 1,3 - 7,0
obmedzena fertilita - menej ako 1,3
infertilna faza ( menopauza)- menej ako 0,06
AMH ukazuje aktualnu ovarialnu rezervu folikul nezavisle od cyklu,tiez pocas uzivania liekov a v tehotenstve.Medzi 18. a 30.az 35.rokom zivota je hodnota AMH v krvo relativne konstantna a klesa s pribudajucim vekom ako prejav funkcnej ovarialnej rezervy.U zien s neobmedzenou ovarialnou funkcnou rezervou su hodnoty AMH v rozmedzi 1,3-7,0.
Pri hodnotach 0,4-1,3 je ovarialna rezerva obmedzena.
Po menopauze su hodnoty pod 0,4.
Moja hodnota je 4,33 🙂Lekar bol spokojny,mam sice Pco,ale hodnota AMH na to neukazuje.
Podla tychto vysledkov som uz hlboko za horizontom....
@ada06 mam ich aktualne z mojho papiera s vysledkom.Vzdy si robim kopie vysledkov a vyznam sa aj trochu vo vysledkoch odberov krvi.
@stellamaris ja ti verim,len som napisala,ze u mna je asi marna snaha
@ada06 mas velmi nizke AMH? potom ti neskor v care ponuknu skor darcovstvo vajicok,aspon mne tak vraveli v care na vstupnej konzultacii.Nastastie mam dobry vysledok.Ale bala som sa,ze budem mat prilis nizku hodnotu.To jedna gyndoska ma na zaciatku roka sfukla vyhlaskou,co snad nechcem sa snazit v 36 rokoch,to sa mi uz nepodari 😖 Myslim,ze ak mi potvrdia tehu,pojdem jej jednu vylepit za tu hlasku..........
@stellamaris netreba sa nechat odradit 36 nie vela,hoci moj gynekolog mi tiez v 34 povedal,ze na dieta som uz stara a hned som ho vymenila, hoci odvtedy sa snazime. Mne darcovske ani nespomenuli ani by u mna neuspeli. Moje amh je uz asi dost smiesne 0,08 alebo zalostne. Hoci pevne verim,ze so mna to spravne 1 vajicko vydoluju.
@ada06 v 34 rokoch som porodila 🙂 syn sa nam podaril rychlo napriek negativnym prognozam.Teraz ,ked mi bude 36,chceme druhe............tu lekarku by som prerazila 😠Ona sa na mna osopila uz kvoli mojej akutnej sekcii,ze co chcem zase riskovat svoj zivot,mam byt rada,ze ma zachranili..............
Neviem,ci s velmi nizkym AMH je nejaka stimulacia hormonami ucinna,ale v care to budu vediet.Mne iba vraveli,ze maju pacientky po predcasnej menopauze a im ponukaju iba darcovske vajicka,aj tie maju nizke AMH.............. 😖
@ada06 mas aspon 2 deti, ja nemam ziadne...DHEU vraj treba brat aspon 3mesiace v davke 75mg/den, takze nova robota by Ti to o tolko posunut nemala. Adi, ja som mala pred rokom AMH 0,01....
@stellamaris a Ty si sa sem prisla pochvalit, ci nam akoze nahnat strach? Ano, bola som v CAR, kde mi povedali, ze vlastne dieta mat nikdy nebudem a jedina cesta je darovane vajicko....a teraz chodim inde a tam sa doktor naozaj snazi nieco vypumpovat a keby bola teoria AMH taka neprekonatelne uzasna, tak by nebola moznost, ze s pribudajucim vekom mi stuplo...
@vla77 vies co,neprisla som sa sem ani chvalit ani nikomu nahanat strach.Kedze mi ohladom AMH vypisuju spravy aj babenky z tejto temy,dala som tu pre ne tie parametre.Nech sa kazdy vyzna a zorientuje vo vlastnych vysledkoch.Väcsine totiz lekari nedaju ziadne alebo mylne vysvetlenie.Teoria AMH je taka,ako je napisane,ale su aj vynimky.V medicine je pomaly mozne vsetko,tolko vyrok mojho terajsieho gyndosa v care.
...a svist ju potom balil do fooolie.... 😎
tak dnes mi moja sestra zadrela...."darovat"oocyt mi nemoze, pretoze si nevie predstavit, ze by sa pozerala na svoje dieta v mojom naruci...to by neuniesla. Takze...radsej kazdy mesiac splachne do zachoda, kedze uz 2 svoje zdrave deti ma a vajicok ma ako kvocka. Som egoista ja??? Lebo pre mna bola prijatelna alternativa, ze prdim na ich anonymne darcovstvo, ze ja chcem dietatko, ktore mi bude geneticky pribuzne...a cuduj sa svet, nemam brata, ale mladsiu sestru 🤐
@vla77 neviem, ake mas informacie, ale vajicko od tvojej sestry by ti ani nedali..je to protizakonne, neeticke...prave kvoli tomu dovodu, ktory ti povedala tvoja sestra. Bud rada, ze ti to povedala este na zaciatku. Ak by ti chcela pomoct, tak moze darovat,ale nie tebe, no teba tym posunie v poradovniku vyssie.

@stella25 tak to je skoda..ake mas teraz plany?Ja som mala pred 2 mesiacmi tiez 0,38 a tak som sa dala na dheu a tiez vsakovake vitaminy a ked to nezaberie tak rozmyslame nad adopciou....