icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

lenka_21
autor
22. aug 2011

@malevil Ahoj, mne zistili zvysene protilatky na trofoblast ... odporucali mi brat Prednison, ale nakoniec mi ho v CAR nenasadili ... Teraz sme sa s Dr.bavili, ze by mi po transfere dal male davky (vzhladom na to, ze sa u mna vyskytli protilatky na trofoblast).
Ako pise @rienok, tvoja hodnota nie je zla ... teda predpokladam, ze jednotky su ug/l ...

laura35
22. aug 2011

Ahojte kočky, no ja mam urcite hladinu AMH , ktora uz spada do nizkej plodnosti..a je to aj vidiet na urode ☹( A melatonin som skusala, super sa po nom spalo. Aj som nan uz uplne zabudla, asi si ho zas kupim..nic sa nim nepokazi, a naozaj ho v roznych studiach doporucovali.

@sortka Ahoj, uz som napisala na kliniku, tak cakam na odpoved..A co sa tyka IVF, budeme urcite skusat dalej, ci uz velke alebo nativy, lebo adopciu sme mentalne zamietli. To skor bude riesenie ist na darovane, ale zatial sa mi do toho nechce 🙂

sortka
26. aug 2011

@laura35 No som zvedava. Urcite mi daj vediet, ci pojdete na Goldenes Kreuz alebo je to pre vas bezpredmetne.

laura35
26. aug 2011

@sortka No asi to pre nas predsa len nebude..Maju podmienky, aby to bolo prve alebo druhe IVF, co nesplnam. Hladaju zeny,kde je problem u partnera, alebo maju nevysvetlitelnu neplodnost, maju aspon 10 folikulov....a tie ceny za IVF, ktore som nasla, budu len doplatky k zdravotnemu poisteniu. Co sa da robit, budem pokracovat dalej v skusani ako doteraz.. 🙂 Ale pokus to bol dobry, dakujem..

sortka
27. aug 2011

@laura35 Skoda.

kacenkab
27. aug 2011

Ahojte, ja uz jedno dietatko mam,ako vidite na fotke, je to chlapcek 3,5 rocny, ale chceli sme druhe a nedarilo sa nam, zistili mi AMH 0,5, nizka hodnota, FSH bolo ok, teraz som bola na umelom oplodneni, mimomaternice, ale pri odobrati filkulov zistili, ze su uplne prazdne, neboli tam vajicka. Doktor sa tvaril dost skepticky, zbezne som to tu citala a vidim, ze to asi nie je uplna katastrofa, rada by som vyskusala to DHEA, pripadne co este? Ako by som si mala upravit zivotospravu? Dakujem za rady, kludne sa pridam, ak by to tu viacere objednavali, dakujem, pekny den

lenka_21
autor
29. aug 2011

@kacenkab Ahoj, vitaj v nasom klube i ked ten tehu by bol asi lepsi 🙂 😉 🙂 Vsetko co sa nam podarilo zistit je v tomto fore. Ako pises 0,5 nie je sice najlepsia hodnota, ale netreba vesat hlavu ... To IVF bolo tvoje prve??? Podla mna urcite treba skusit dalsie, iny protokol a mozno to bude v pohodicke. Do akeho CAR chodis? Ja uz DHEA beriem a tak si ho nebudem objednavat, ale su tu baby co si to planuju objednat a tak sa ti snad ozvu 🙂 😉 🙂 A netreba zabudat, ze ti staci aj jedno pekne embrijko 🙂 😉 🙂

evulatko
30. aug 2011

ahojky holky, uzivate nektera DHEA? Kde jste ho koupily a pomohlo vam to k vyssimu poctu vajicek? Mockrat dekuji🙂

simona80
31. aug 2011

Ahoj

při vyšetření mi zjistili taky nízké AMH - 0,75
připravujeme se na IVF, manžel má bohužel azoospermie.

Poradíte jestli je nějaká šance jak zlepšit šance ně IVF?

Už tak budeme mít problém se spermiema - manžel měl opakovaně v spg nulu - jen v jednom případě měl pár spermijek. Šance pro něj je operace M/T (odběr spermií přímo z varlete). Jenomže spermie bývají méně kvalitní.
Do toho málo a nekvalitních vajíček nám nedává moc velkou šanci...

lenka_21
autor
2. sep 2011

Baby, nevzdavajte to ... pozrite sa co som si dnes nasla na teste.... a to mam AMH 0,38 😕 😔 ... nam Dr.v centre povedal, ze aj pri IVF mame skoro nulovu sancu a mame sa zamerat na darcovske vajicka 😒

@evulatko @simona80 Kocky, precitajte si celu diskusiu a najdete tu kopec odporucani ... neviem co mne pomohlo, ja som brala DHEA, vcelie produkty, koenzym Q10, kysel.listovu a melatonin. Tento cyklus som mala ist na IVF, ale ... dopadlo to inac 🙂 🙂 🙂 U mna je to spontanne tehu ...

laura35
3. sep 2011

@lenka_21 tak to je super povzbudenie.. moc gratulujem..🙂

bettypo
4. sep 2011

@lenka_21 úžasné, hrozne sa páčia také správy. nech je všetko OK

kacenkab
4. sep 2011

Lenka, ja sa straaaaasne tesim Tvojej spravy, drzim palceky, nech ste zdravi. Prosim Ta, kde si zohnala to DHEA, chcem si to kupit, bolo to na tej stranke vitamass co si tu kdesi pisala? Dakujem za pomoc.

kacenkab
4. sep 2011

My pristavujeme, burame a prerabame dom, znicili nam pripojenie na internet co sme mali, tak teraz sa tu dostanem, len ked si vydrankam od priatela pripojenie co ma cez mobil, tak nemozem sem casto prist.

kacenkab
4. sep 2011

Ale myslim na vsetky, drzte sa, ako pise Lenka, nič nie je stratene.....

kacenkab
4. sep 2011

Alebo to bola ta stranka bioveas? Alebo mam ist najskor za endokrinologickou? Skontrolovat tie hormony? (testosteron, estrogen, DHEA). HP mi robili niekedy v marci tusim, bude to niekde medzi tymi hormonmi? Musim to kuknut.
endometriozu nemam. Pokus o umele som mala prvy, vo ferticente. Dakujem este raz, to dhea si objednam aj sama, ak sa niekto prida, len sa potesim. Pekny den vsetkym...

kacenkab
6. sep 2011

Ahojte, mam problem, moja endokrinologicka ma volny termin az 16.11., skor sa k nej nedostanem, co myslite, mam hladat niekoho ineho, kto mi skontroloje testosteron, estrogen alebo DHEA, aby som mohla uzivat ten DHEA, alebo to mozem risknut a brat to aj bez toho? Co by sa mi mohlo stat?

kacenkab
6. sep 2011

Inac uz som si kupila melatonin, koenzym Q10 a vytazok z propolisu a mat. kasicky a uz to dzobkam, aspon zatial....🙂

laura35
6. sep 2011

@kacenkab Ahoj ja myslim, ze ak mas skontrolovane hormony FSH a AMH, tak DHEA mozes uzivat, kedze podla vysledkov AMH si "slaby respondent"..A mne doktori hovorili, ze to nema vedlajsie ucinky.. aspon nie take, ktore by mi vadili. Mozes viac zarastat, zevraj moze trochu hrubnut hlas, ale mne sa z toho nic nestalo, a uz to uzivam dost dlho. A stejne,keby si mala z toho nejake priznaky, po vysadeni DHEA sa to vrati do normalu. A neovplyvnuje sa to ani so stimulaciou na IVF. Akurat treba pocitat, ze zlepsenie moze nastat az tak po 3 mesiacoch uzivania, nie je to hned..

lenka_21
autor
9. sep 2011

@kacenkab to co napisala @laura35 je pravda a tak sa nemusis bat ak si doteraz mala vysledky v poriadku. Ano DHEA si mozes objednat cez www.biovea.com ... teda ja som si to objednavala tam. Ako som tu uz pisala, ja som toho tlacila dost 😀 😀 😀 , ale dam to tu este raz:

DHEA - 50 mg rano, 25 mg poobede
Propolis - 1xdenne
Vcely pel a matersku kasicku - 3xdenne
Kyselinu listovu - 1xdenne
Koenzym Q10 - kupila som vyssiu davku a brala som 1x obden
Melatonin - 1xvecer

Fakt neviem co nakoniec zabralo a dufam, ze aj moje pokracovanie tehu bude uspesne 🙂 😉 🙂 ... ako som pisala moje AMH je dost biedne 0,38 ☹

kacenkab
9. sep 2011

Dakujem baby ste fakt zlaticka, ja som nasla propolis a matersku kasicku v tabletkach spolu - uz to dzobkam, ako som pisala, trosku ma to hned prehnalo - xixi, aj na skatulke pisu, ze moze to fungovat ako laxativum, okrem toho dhea (ktore som inak prave zaplatila, dufam ze to pride v pohode), tiez uz jem aj kyselinu listovu, aj koenzym Q10 - ja som si kupila 60 mg, je aj stovka - ale ta lekarnicka spominala, ze sa ludia na to stazuju, ze im zo stovky trosku busi srdce, tak som sa jej trochu zlakla, ale sak na tej 60 je napisane ze sa to da jest 1-3x denne, tak si to mozem supnut aj 2x denne, aj melatonin beriem, inak strasne dobre sa mi spi, neviem, ake vy mate s tym skusenosti, ja mam taku trosku viac stresujucu robotu, obcas sa mi trosku horsie spalo, ale teraz spim velmi hlboko a dobre, rano sa zobudim a musim rozmyslat, ze aky je den a co....
Ten dhea ked pride, mam ho zacat brat on noveho cyklu? alebo mozem zacat barsjak, aj uprosted cyklu?
Tak este raz dakujem, majte sa krasne

kacenkab
9. sep 2011

Lenka drzim palceky, nech vsetko dobre dopadne

kacenkab
12. sep 2011

Ahojte bola som dnes na kontrolnom ultrazvuku po neuspesnom ivf, aj som lekarovi spominala ten dhea, moc sa o tom ani nechcel bavit, povazuje to za sarlatanske, vie o tom ze to v zahranici odporucaju, ked chcem mam sa o tom pobavit s endokrinologickou a spomenula som ten melatonin atd... on ze ked chcem nech si to dam, ale on este nevidel nikoho, komu by to pomohlo...poslal ma na genetiku a zase spominal tie darcovske vajicka a velmi skepticky sa ku mne spraval......Ja si myslim ze by sa mohol spravat pozitivnejsie, vsak aj psychika hra velku rolu v tomto, take mi to prislo divne, sak aj v tom zahranici no asi by to ti lekari neodporucali, keby v tom aspon trosku nevideli vyznam....co sa mna tyka, snazim sa naladit pozitivne, aj sa celkom dobre citim, beriem tie veci co aj lenka pisala a verim ze to pomoze, objednala som si aj dhea....takze sa nim nenecham ovplyvnit, ale pride mi to velmi divne od toho doktora...čo si myslite?

kacenkab
12. sep 2011

Taky pocit som z neho mala, este nad tym rozmyslam, ze mna s tym neotravujte, mna to nezaujima.....mate aj vy niektora zo Slovenska podobne skusenosti?

laura35
12. sep 2011

@kacenkab no nezijem na slovensku, ale citala som prave v tejto diskusii niekde na zaciatku, ze ked sa kočky na DHEA pytali, tak ich doktori odbili..alebo vobec nevedeli, o com je rec..Darovane vajicka mozes naozaj riesit neskor, v podstate kedykolvek. Teraz , ked vies,ze mas nizke amh, je to skor signal,ze treba rychlo zabojovat 🙂, a nie cakat.. Nechapem toho doktora. Napada ma,ze chce mat menej starosti, istejsi biznis,ked nahovori pacientku na darovane, uspesnost je samozrejme vacsia a on ma isty prisun penazi a lepsie cisla do statistiky uspesnosti..jednoduchsie, akoby sa mal s Tebou zaoberat, merat folikuly, riesit nativne cykly...Hned by som ho vymenila. . Nech ide radsej robit nieco ine, ked ma takyto depresivny pristup.Ja som sa nastastie stretla len s pozitivnymi reakciami doktorov, ked som sa na DHEA opytala. Sami od seba to sice neodporucaju, asi nemozu,lebo to v CR nema licenciu, ale ked som s tym zacala, tak ma v tom podporili, poradili, co vedeli zo zahranicnych studii.. a ani k endokrinologicke som nemusela, nechapem naco?? Hodnotu Dheas ma predsa v Tvojom hormonalnom profile, ak by bola vysoka,tak by Ta na to mal upozornit..No hrozne...drzim peste, nevzdavaj sa, a ano, nech Ta neodradi.. Druha vec je, ze ak dost riesis aj financnu stranku, tak potom je rada ist do darovanych namieste, kvoli 3 platenym pokusom od poistovne..iny dovod preco to tak fatalne rozhodovat, nevidim..

kacenkab
13. sep 2011

@laura35 Na peniaze kaslem, len tie darcovske vajicka nechcem, pre mna to nema vyznam, mam uz jedneho syna, no a v najhorsom, ked zo seba nic nevytrieskam 🙂 , budem mat len jedno dieta, aj ked som vzdy chcela viac ako jedno dieta, zas by to az tak nevadilo...
Urcite chcem este skusit, tie zvysne dva pokusy IVF hradene cez poistovnu, ale co c s takym doktorom, evidentne ako Ty pises, vyzera ze som mu na obtiaz.....nie je to taky isty biznis.....Neviem, ci teraz ist do ineho centra, aleboco, ale som v tomto skepticka, ako si napisala, podobne reakcie mali aj ini. Ale kaslat na to, ja od neho ine nepotrebujem, len tie dva pokusy, a komentare od neho uz pustam jednym uchom dnu druhym von, uz mam na neho svoj nazor. Asi menit centrum nema zmysel tu na Sovensku. Mozno jedine neviem ci by bolo treba zmenit ten protokol ivf, ja sa v tom nevyznam- kratky, dlhy, skusim sa ho este na to opytat. Popripade keby mi este baby zo Slovenska napisali nazory.....Vopred dakujem.
Tiez na Slovensku sa mi nezda ze by to niekto predpisoval, ci uz ta endokrinologicka, nie je to tu dostat, aspon co som pochopila zatial...Ale nic, ved nic sa nedeje, nastastie som nasla toto forum, a myslim si, ze to ma vyznam, naozaj "zabojovat" a skusit co sa da a naozaj velka vdaka Lenke 🙂 Tebe aj ostatnym kockam za informacie, optimizmus a podporu, naozaj z mojej strany by som chcela napisat, ze mi to velmi pomohlo. 🙂

laura35
13. sep 2011

@kacenkab Urcite kratky protokol je vhodny pre nas "low respondentov". a s vyssimi davkami hormonov, aj ked na injekciach budes nieco doplacat..Ale ak mas moznost, tak chod stimulovat na ivf az ked budes brat DHEA aspon 2-3 mesiace..skor to nema efekt.....a potom aj melatonin je fajn, na Slovensku je dostat v pohode bez predpisu..

kacenkab
14. sep 2011

@laura35 No, jasne, aj tak teraz musim 3 mesiace cakat, dufam ze mi to dhea coskoro pride, tak mi to aj asi vyjde, ze to budem brat tie 2-3 mesiace kym mozem ist na dalsiu ivf, dik

malevil
14. sep 2011

@kacenkab Ahoj, sledujem ze si si objednala DHEA, mozemsa spytat, aku formu platenia si si zvolila, teda ak si to objednavala z Biovea.com, bakovy transfer, alebo paypal. Este som si zo zahranicia nic neobjednavala, tak neviem, co je vyhodnejsie/bezpecnejsie, zda sa mi ze pohodlnejsi je paypal?

malevil
14. sep 2011

@kacenkab Ahoj, sledujem ze si si objednala DHEA, mozem sa spytat, aku formu platenia si si zvolila, teda ak si to objednavala z Biovea.com, bankovy transfer, alebo paypal. Este som si zo zahranicia nic neobjednavala, tak neviem, co je vyhodnejsie/bezpecnejsie, zda sa mi ze pohodlnejsi je paypal?