DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
kto sa boji uzvat DHEA moze namiesto toho uzivat wild yam - obsahuje totiz tiez DHEA a nema take ucinky neziaduce na organizmus - napr. toto http://www.zdravienamieru.sk/product/vyzivovy-d...
@kominar este ma napadlo ..rieisla si reproduknu imunologiu? je to teraz taka novinka a vysetruje sa to v nitre, bratislave - vysetruju sa nk bunky, cytokyny - proste su to latky, ktore ked su zvysene zabranuju uhniezdeniu embrya pripadne sposobuju potrat.. ja som tiez po 4 ivf ..a kym som sa dopracovala k tymto vysetreniam a vlastne som po tom zacala patrat na nete tak som bola po 3 neuspesnom... ja som zacinala s girovskou a medirexom ... ona bola taka prva lastovicka toho na sk..teraz ma aj ine centra ale sa aj vaic plati ..len opalti sa to dat spravit..lebo fakt ta imunita moze byt z roznych pricin zvysena a treba to poriesit a vacsinou sa hovori, ze taketo nezdari nidacii sposobuje prave imunita..
ja som si tym deckom zvysila amh - a kolise mi podla toho kolko decka mam a to som mala0,21 amh a zvysila som si az na 2,5 a naposledy som mala nejakych 1,58 tusim .cize aj amh kolise...ked sa ti vykultivuju embrjka a vlozia ti blastocysty tak to s amh nema uz nic spolocne ..jednoducho su tam ine faktory na ktore treba prist..ked chces napis mi IP
a kolko mas vitaminu D3 v krvi? viganotl je dost slaby a dlho trva kym sa zvysi v krvi ...naj je dečko od swansonu az 5000 jedotiek a je tam asi 250 tabletiek - vela babam stuplo dečko z brania prave toho dečka ... ved uvidis 😉
@zibi Ahoj zibi ja som bola Iskare Brno ahm Gin fiv .Našla som v Bratislave reprodukčnú imunológiu v Gin fiv. Bola si tam? D 3 si pôjdem dnes kúpiť dala si mi veľkú nadej. Gyn na preventívnej vždy dá recept na vigantol ak sa spýtam na hodnotu tak odpovie 20 min na slnku v spod bielizne + vigantol dam si reprodukčnú imunológiu k narodeninám 38r.Ďakujem ti zibi veľmi ,veľmi , veľmi ...
Baby, chcem vas Trochu povzbudit: ja som mala v r. 2009 AMH 0,36. o pol roka na to som otehotnela v druhom cykle snazenia prirodzene a teraz zlaty klinec: v 2013 som otehotnela po pol roku snazenia prirodzene s dvojickami!!!!!! Nemam Cas to Sem ani napisat ako povzbudenie, tolko mam roboty v tymi deckami.
ostala mi DHEA cele neotvorene balenie ,ak by mal niekto zaujem
Ahojte dievcata, neviete mi prosim niektora poradit, kolko stoji AMH ? Dakujem.
ahojte dievcata, tak som s toho nejako pif, mne bolo povedane ze amh sa zvysit neda, ze hodnoty sa iba znizuju s vekom, ze kazda zena sa narodi s urcitym poctom vajicok a ze kazdy mesiac sa jedno vyluci tak ze sa mnozstvo vajicok vo vajecnikoch len znizuje a ta zasoba sa da urcit prave hodnotou amh 😒 ja som mala amh 0,57 a kvoli tomu ze mam nizke nam nechcu robit ivf, ze vraj oni potrebuju hodnotu minimalne 1.0 tak sme sa ide do brna ako samoplatci 🙂 no aj tak by ma zaujimalo ze ked budem brat vitamin D ci sa to zvysi..... 😖 urcite to vyskusam a ked prideme do brna tak si dam urobit testy uz len zo zvedavosti 😀
@lola911 zvysi.ja som nasla tu teoriu.vydkusala nasebe a funguje...musis mat fsh v norme.pocetvastralnych folikulov dobry a vtedy by to malo fungovat. A aj nizsi vek.je predpoklad ze ked mas po 40ke tak tam to uz moze byt naozaj folikmi.
Este ma zaujima v akom centre ti povedali ze musis mat hodnotu 1?Ved vacsinou v takych pripadoch davaju silnejsiubstimulku..sice somarina ale radi to robia .pri nizskom amh je naj soft alebo nativ.aspon ja by som do nicoho ineho nesla..kludne pis a pytaj sa pripadne napis ip
@lola911 estevk tomu amh..amh moze v istych pripadoch sko keby ostat spat.to je v pripade toho ze cyklus pravidelny.ziadne znamky prechodu nic..jednoducho naraz sok amh nizske.amh he zavisle od vitaminu d3.krd ho mas v tele malo aj amh ti nestupa lebo ide do ovela dolitetejsich organov ako jenplodnost.kosti zuby atd.plodnostbustupila donuzadia lebo pre telo v pripade nizkeho decka nie je priorita.decko riadi az 5000 procesov v tele.amh koreluje s vitaminom d3.a zapina ako keby gen amh a zacne pracovat.ako keby si mapa pocet folikov ok kramy su ok len krv nevykazuje take hodnoty leb o potrebuje decko na to aby sa zvysilo.ja som mala 7 amh bolo 0.21 ked som mala v krvi dostatok decka tak som amh malla2.5 .
Ja som de entovi tomasovi z mmartina hovorila o tej teorii a bol.prekvapeny ale co som pocula od vtedy predpisuje vitamin d zenam.cize ja som si tym pomohla.ï
@lola911 sla decko si kup od swansona.5000ta zabera naj.buzld z ich stranky alebo ja som z mimibazarilunobjednavala.treba zobrat 3 krat 5000 dva tyzdne2krat 5000dva tyzdne a dlhodobo jednea.ked mas velmi nizske decko tak treba zobrat 1naraz.je oepsie zvysit hned aki dlhodobo cakat na zvysenie.to som sa docitala na americkych forach.
Mala by si brat aj magnezko lebo decko ovplyvnuje jehhi vstrebavanie.
Ked sa liecis na stitku tak enokrinolg ti decko zoberie ked nie tak aj gynekologa.ale mala bysi vediet hodnotu decka v krvi a nebrat na slepo.oebo ho mozno ani nepotrebujes brat a zbytocne ho budes ma t vysoke v krvi .pripadne aby si vedela aku davku decka si mas dat.
O sa tyka iny h de ok mama vsetky odskusabe.strata penazi a casu.nezaberaju.naj abera americky awanson do mia a mi stupli hidnoty na normu.naj je mat okolo 80 ng v krvi..rakze tak
@lola911
@zibi ahoj, velmi dakujem za radu 🙂 som si nebola velmi ista ktore su najlepsie lebo maju rozne balenia a rozne druhy ale objednala som si Swanson High Potency Vitamin D3 (5,000IU, 250 Softgels) a Swanson Triple Magnesium Complex 400mg, 100 Capsules... tak budem davat D3 1-0-1 a magnesium 1-0-0 ..... ja som mala hormonalny profil robeny v uk manchestri v saint mary's hospital 🙂 FSH mam dost vysoke 14 ale na to mi povedali ze v pohode tak neviem moc sa tomu nerozumiem tak sa snazim vykutavat info po nete kde sa da 🙂 mala som v maji 40 tak najmladsia tiez nie som, podla mna sa tuna snazia iba natahovat cas a ked budem mat 42 tak povedia ze som stara,,,, zacali sme chodit do nemocnice pred 6 rokmi a nic, stale robia iba nejake testy a nic s toho, nic nove nam nepovedia,,, moj doctor hovori ze mame narok na dva pokusi ale nemocnica to nechce robit kvoli mojmu nizkemu amh , tak to je stale otvorene a akoze sa to riesi...ten narok na dva pokusi je len do vtedy kym budem mat 42 ale ja uz urcite cakat nechcem, nemam moc casu lebo roky idu... kontaktovala som coordinatorku pani evu kopecnu z reprofitu. ona sa teraz o nas stara, mame doctora otevrela 🙂 pocula som o nom iba vsetko dobre, mam mild protokol 🙂 glostibegyt od 3 do7 dna 1-1-1 a pichat zacinam Menopur od 3 do 10 dna a potom Cetrotide 3x a jednu Ovitrelle 🙂 a teraz cakame na ms a ide sa na to....ale mam zase problem ze mi ms meska 😒 tak neviem ci to bude nervozita alebo co, lebo cely rok som mala pravidelnu ako hodinky 27-28den a zrazu toto... zase nic.. dnes mam 37 den cyklu a ani kvapka krvi, ani nespinim nic, ziadne vytoky 😒 som bola s toho pif ked mi povedali ze tie injekcie si mam pichat sama 😨 ja sa nedokazem pichnut ani spendlikom tak som sa snazila psychicky pripravit na to ze si to budem pichat sama... stale neviem ako to zvladnem... moj huby to videl len na obrazku a nemohol sa na to pozerat tak mi je jasne ze on mi to pichat nebude.... ja inak ziadne zdravotne problemy nemam, mala som mimomaternicove tak vajickovody mi odstranili inak vsetko ok... ta stitna zlaza neviem ani ako sa to prejavuje 🙂 chodim do posilovne, cvicim, plavam, sauna, para, jakuza... 3 krat tyzdenne pondelok, streda a nedelu tam stravim vzdy zhruba 3hodky takze fizicky som fit 🙂 mozno by som mohla dat nejake to kilo dole mam 68 kg ale to by som musela prestat zdvihat cinky lebo mam vsetko vo svaloch, moje bmi je 24 🙂
@lola911 no tak teraz si daj trochu pauzu od sportu..aj ked si zvyknuta, ale mozno je lepsie sa neprepinat
velmi dobre si si objednala
neviem este by som poriesila reprodukcnu imunologiu ..je to teraz taka novinka, a v podstate ja som teiz mala zvysene NK bunky a nepodarili sa mi nikdy vklady
cize odber by som tiez porieisla, pripadne skus sa v brne opytat, ci by ti nemohli spravit odber na tie nk bunky, cytokyny a tnf - ked to mas zvysene nemusi sa podarit vklad, nevies otehotniet alebo mozes potratit
hematku mas ok?
stitna zlaza a tsh by malo byt do 1 pri ivf - cize skus sa popytat bud v brne alebo u vas, ci by to boli ochotny zobrat odber na hormony stsitnej zlazy, pripadne sa opyta na tu reprodukcnu imuno a aj hematologiu - ci nepotrebuejs pichat heparin na riedenie krvi. to su vysetrenie a aj ked to mas pozitivne, tieto veci sa neprejavuju nijako
stitna zlaza moze ale aj pri normalnej stitke mozes mat tsh vyoske a davaju euthyrox
ja osm mala tiez otevrela. teraz je dost vytazeny lebo odisiel im jeden doky.
neboj tie injekcie nie su nic strasne, pichas si to len pod kozu a nic sa v podstate nemoze stat, len to treochu stipne. pripadne neams v okoli sestrcku alebo nejakeho clvoeka ktory by ti to vedel pichnut? kamosku ? kolegynu?
kludne sa pytaj ked budes daco potrebovat
ono vsetky vitaminy potrebuju cas aby trochu zabrali , preot skus to dečko brat 1-1-1 a magnezko 1-0-1
na kvalitne foliky je dobry aj zinok - clanok o zinku mam myslm aj vo svojom blogu, co vsekto robi na folikuli , vajecniky , pripadne je dobra aj materska kasicka 😀
ked ides na nasledujuci cyklus na ivf tak ti radim kup si este koenzym Q10 aj ten dobre vplyva na rast folikulov a dozrievanie
MELATONIN - tento jediny doplnok keby si brala, tak neolutujes, ja som z neho mala neskutocne dobre folikuly, on odstanuje z folikov oxidacny stres a tym padom ich skvalitnuje.
inak ten vitamin D3 nie som si ista, ale posobi aj pri vyssom fsh, beru ho baby, co maju pco a aj tam robi dobre, cize on je taky vsestranny
co sa tyka doplnkov je dobry pre muza napr kotvicnik zemny a aj pre teba by to nebolo zle nieco ci to nastartuje foliky aby pekne rastli
je toho dost...ale moze to pomoct
cize zhrniem
Dečko /magnezium
koenzym q10 - ten nema ziadne neziaduce ucinky na telo, len poztiva
materska kasicka
zinok
melatonin 3mg, pred spanim, do odberu oocytov
ja som brala toto asi 2 meisace pred ivf, ked som melatonin nebrala tak sa mi nikdy neoplodnili foliky
(dobre je brat napr. pre muza kotvicnik, macu, resavitrol - to vsetko veci co odbre robia spermiam a ten resavitrol by si mohla na foliky brat aj ty)
😀
@zibi dakujem za info, som si vsetko objednala 🙂 co som si nebola ista je ta materska kasicka 🙂 objednala som Swanson Royal Jelly (1,000mg, 100 Softgels) 🙂 malo by to byt ono... ja som mala rozne testy na imunitu, vsetko je v pohode, robili mi aj nejake testy na to ako reagujem na lieky a to bolo tiez v pohode a mam aj heamoglobinopathy card, ziadne thyorid antibodies v tele nemam, s tym zistovali ake su sance na donosenie plodu..... stale len testuju a nic sa nedeje... oni to robia tak ze kazde 3 mesiace ma poslu na nejaky test aby sa nepovedalo ale ivf nechcu urobit a pripada mi to ze to iba natahuju... raz mi nasli nejaky fibroid ci co, uplne to bola iba taka malicka bodka na monitore ze som sa musela dobre zahladiet aby som to videla... to bolo minuly rok ked mi meskal ms a 2 mesiace na to som isla zase na scan a nemohla tu bodku tam najst a ani ju nenasla a tvrdila mi ze sa to asi vytratilo a ze to budeme sledovat ale od tej doby iba sleduju a nic ... naposledy som tam bola pred dvomi mesiacmi a uz na to nemam chut tam chodit....radsej si to zaplatime 🙂
@lola911 ano je tom materska kasicka
no ked mas hematku a stitku ok tak potom v pohode
ta imunita ..nemas vo vysledkoch nejake take ze CD56+ alebo IL3 a IL 4 a IL3+TNF?? take skratky v tej imonologii?
na uhniezdenie je dolezite spravit
nk bunky cytokyny a tnf jeto celularna imunita plus antifosfolipidove protilatky a anexin kardiolipin a spol.. skus sa spytat ci to toto nespravia, ked ti robia stale nejake vysetrenia tak sa ich opytaj na toto.. inak sa to vola ze prehnana imita alebo silna imunita a TNF zabranuje uhnizdeniu plodu
no asi mas vek a nechcu ti to preplatit potvory jedne ... hruza .. ono brno ako samoplatca nevyjde tak draho ..nas to vyslo asi pred 3 rokmi na 750 e bez liekov a lieky mi predpisal gyndos a zohnala som si aj tu na konovi ..nei je to tam take drahe
@zibi ja si myslim ze to nechcu spravit cudzincom lebo ked som mala navrh na ivf tak som mala 34 a od vtedy sa iba handrkuju... tu preplaca vsetko zdravotne centrum cize obvodny lekar alebo oni tomu hovoria ze GP a ten povedal ze nie je problem ze preplatia ale nemocnica to nechce robit a stale robia iba nejake testy... v nemocnici su anglicania ale obvodneho mam z indie a ten daval ziadost na ivf este pred 6timi rokmi... v brne nam dali cenu 1950,- Euro. (konzultacia s doctorom, stimulacny protocol, egg collection under general anaesthesia, sperm analysis and preparation, ICSI, extended cultivation, assisted hatching and embryo transfer) plus lieky, tie som si dala poslat s brna a vyslo to vsetko 410,-Euro aj so striekackami a ihlami..... teraz to mam nachystane v chladnicke a caka sa na ms ale ta stale nikde 😢 ja im akosi neverim ani v tych vysledkoch, neviem ci to nie je nejaka finta preto si dam urobit hormonalny profil znovu v brne nech to stoji co chce 🙂
@lola911 ked uz budes platit radm ti opytaj sa ci ti mozu urobit tu celularnu imunitu aspon tie nk bunku a to je to cd56 ,cytokyny a tnf a ten anexin s tsh.neplatis malo bola by skoda aby to vyslo nazmar.koho mas?otevrela?inak z kade si?nesi z okolia blavy alebo nitry?v blave je imuno ital a robia tam rie imuno vysetrenia a v nitre je mudr.dzurillova..to by sa ti oplatilo dat spravit.a nie si tehu? 😉
@zibi ja som tie testy mala spravene v ramci nejakeho priskumu a dali mi aj karticku kde je napisane thyroid stimulating hormone, natural killer cells, tumor necrosis factors, cytokines - no abnormalities detected ale cisla na nej nie su, je na nich len ich adresa ( sickle cell & thalassaemia and haemoglobin disorders) a telefone cislo a ze si mozem vysledky vyziadat 🙂 oni hovorili ze najnebespecnejsie su tie thyroidy ze podla ich prieskumu zeny co potratili mali tie thyroidy antibodies.... ja sa teda tomu moc nerozumiem ale mam tu karticku a je na nej napisane - show this card to your doctor, dentist or nurse a tomu tiez nerozumiem.. preco by mal zubar vediet o hentakych testoch? chapem napr tie cytokiny, to testovali ako reaguje bunka na lieky ci co ale preco by mal zubar vediet o thyoidoch? .... inak pochadzam od Senice ale nezijem tam, zijem uz 10 rokov v anglicku v manchestri kde mi robili aj vsetky testy, a rozhodli sme sa pre brno lebo pre mna to nie je cudzia krajina a mame aj anglicku coordinatorku kvoli mojmu hubbymu aby som nemusela vsetko prekladat aby to mal s prvej ruky.... ale do brna pojdeme cez bratislavu 🙂 poletime liverpool - bratislava a potom vlakom do brna.... injekcie zacnem pichat tu v anglicku a 10ty den cyklu mame byt v brne takze taky 8-9ty den cyklu letime 🙂 a budeme na slovensku 2 tyzdne 🙂 sa nemozem dockat 🙂 ubytko budeme mat v senici a do brna budeme od tial dochadzat 🙂
@lola911 a nemozesvsi vyziadat tie nk cytokyny a tnf su dolezite..mala som kamosku.nemohla otehotniet a mala cytokyny..a dala do normy a otehotnela prirodzene...acta thyroidy to je stitka a protilatky?ci?ked je stitka liecena nevadia protilatky..vies kolko bab ich ma..skus tie vyslwdky pytat kvoli ivf povedz..
Napr
Cytokyny mozu byt zvysene zo zubneho kazu alebo paradentoze..takze na to dacobdobseba ze preco zubar..no neviem.je to ine ako na sk..ako vitaminy kedy ti dojdu..

Kočky ponukam DHEA 50mg neotvorene balenie