DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
@silvinkabb ja beriem tiez 75mg a vyrazky nemam ziadne,,, len to ze som si dala robit HP a E2 mam 916 🙂
@silvinkabb fakt..ja som myslela ze ci by to nestacilo preventivne.Ved zacnem tak dole a uvidim co sa bude so mnou diat 🙂
@kakatulik no praveze nic sa diat nebude. Ako chces. Neviem o co ti ide takze aj podla toho. Ale vsade sa docitas kolko treba brat. Aj ked to doktor odporuci tak nie 25
@silvinkabb nikto mi nic neodporucil,to som si len tak vsugerovala ked tu citam,ze by sa zlepsila kvalit avajicok a tak...ja som este ani na HP nebola,takze neviem ako na tom som....ved si to este poprestudovavam a popremyslam.... 🙂
@kakatulik myslim ze doktor ti to neodporuci,,, liek nie je na slovensku registrovany,,,, ale ako hovori silvinkabb zalezi na co to chces,,, ak ide len o unavu a depresiu tak na americkych strankach odporucaju 25mg,,, ak ide o problemy vo fazi prechodu ako napriklad navali tepla a busenie srdca tak odporucaju 50mg a ak to chces na zlepsenie plodnosti tak urcite 75mg,,, individualne je to ze ako dlho ju brat,,, kazdy sme iny,,, sportovci zvycajne davaju 100mg ,,, viac sa uz neodporuca
@kakatulik podla mna by si hlavne predtym mala vediet aku mas hladinu hormonov. Z nejakeho dovodu je to viazane na lekarsky predpis. Mna upozornila lekarka ze napr jednej pacintke z toho citelne zhrubol hlas, jasne ze zvysene ochlpenie alebo akne je tiez caste. Vsetko to pominie ked sa tabletky vysadia ale urcite by som ich nejedla len tak. Uplne mi staci to akne. Po 3 mesiacoch s DHEA budem dalsie 3 liecit akne....
@lenka_13 v rakusku neviem,,, v cechach a na slovensku ti ho urcite nepredpisu,,, a nemyslim si ze ostatne kocky by chodili k lekarke do rakuska ked nemusia,,, je to ovela lacnejsie si dheu objednat z internetu,,,, ja zijem v anglicku a tiez to tu nie je registrovany liek,,, mne lekarka povedala ze to je zatial len v usa,,,, tak neviem,,, je mozne ze rakusko je vynimka
@lenka_13 ale za tie vajka to stoji nie? 🙂
@silvinkabb ja som sa o tom bavila s otevrelom a nemyslim si ze by mal na to zly nazor,,,, povedal len ze je to jedna z moznosti ako zvysit sancu,,, ale nepovedal ze ano bude dobre si objednat 🙂
@lola911 no ved jasne. To nemoze 😉
@silvinkabb inak ani ten femibion a florandrol nam neodporucil,,,, ten nam ponukli dole v lekarni,,, a on ked ich videl,,, lebo som ich zrovna drzala v ruke,,, sa len usmial a povedal ze to su dobre vitaminy
@lola911 ako uprimne? To mozno pomaha mladym babam na zobudenie klimy tam dole. Co vela nepotrebuju a zhodou okolnodti maju menej vitaminov. Ale tie obsahy su tam zalostne male
@silvinkabb Skoda, ze som sa nespytala ako dopadli vysledky z krvi po douzivani DHEA. Kazdopadne som to uzivala pred prvym IVF kde som mala 5 vajicok. Pred druhym som to neuzivala a mala iba dve...tazko povedat, ci je to bolo iba tym DHEA. Teraz som to opat uzivala pred softom takze to sa opat neda porovnavat. Ale tak verim, ze to snad aspon trochu pomohlo....

Baby,citam o tu uz dlhsie a mam taku,no mozno naivnu otazku.Moze sa uzivat DHEA aj preventivne bez HP?
Dakujem 🙂