icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

kakatulik
21. mar 2016

Baby,citam o tu uz dlhsie a mam taku,no mozno naivnu otazku.Moze sa uzivat DHEA aj preventivne bez HP?
Dakujem 🙂

lola911
21. mar 2016

@kakatulik ano moze ale nie viac ako 75mg denne,,, maximalne 3 mesiace a potom ak chces brat dalej musis si urobit prestavku zhruba mesiac,,, HP ti to moze len upravit,,, teda co sa tyka FSH a LH,,, zvysi ti to estradiol 🙂

kakatulik
21. mar 2016

@lola911 ok dakujem.......takze mozem bez problemov zacat uzivat 25mg,alebo to nema zmysel tak malo?

lola911
21. mar 2016

@kakatulik hej,,, 25mg denne je fajn,,, to je davka co by malo tvoje telo denne vyprodukovat,,, ak budes mat vela dhea v systeme tak to sama zistis,,, ak sa ti vyhodi vyrazka alebo akne tak ako v puberte tak treba si dat pauzu,,, dufam ze to dava zmysel 😉

kakatulik
21. mar 2016

@lola911 ahaa ok dakujem velmi pekne za odpoved.
No ked mne sa vyrazka sem-tam vyhodi aj tak,ale asi tu tie vyrazky vyzeraju inank.... 😉

lola911
21. mar 2016

@kakatulik to sa ti moze vyhodit tak jedna alebo dve,,, ze by si bola obsypana vyrazkami,,, toho sa bat nemus 😉

kakatulik
21. mar 2016

@lola911 ja len ci to rozoznam od tych klasických,ktore mam obcas aj tak.....snad ano 😉

lola911
21. mar 2016

@kakatulik asi budu vyzerat tak isto ale ked sa ti bude zdat ze ich mas viac tak daj pauzu,,, a dalsia vec je ta ze ked budes mat vela testosteronu a estradiolu tak budes mat vela energie a zvysenu chut na sex a to urcite spoznas 😉

kakatulik
21. mar 2016

@lola911 tak to urcite.....dik 🙂

silvinkabb
21. mar 2016

@lola911
@kakatulik 25 mg ani nemudis brat. Bud viac alebo nic. Ja mam vyrazky na chrbte ale nie vela. Je to v pohode. Beriem 75

lola911
21. mar 2016

@silvinkabb ja beriem tiez 75mg a vyrazky nemam ziadne,,, len to ze som si dala robit HP a E2 mam 916 🙂

kakatulik
21. mar 2016

@silvinkabb fakt..ja som myslela ze ci by to nestacilo preventivne.Ved zacnem tak dole a uvidim co sa bude so mnou diat 🙂

silvinkabb
21. mar 2016

@kakatulik no praveze nic sa diat nebude. Ako chces. Neviem o co ti ide takze aj podla toho. Ale vsade sa docitas kolko treba brat. Aj ked to doktor odporuci tak nie 25

kakatulik
21. mar 2016

@silvinkabb nikto mi nic neodporucil,to som si len tak vsugerovala ked tu citam,ze by sa zlepsila kvalit avajicok a tak...ja som este ani na HP nebola,takze neviem ako na tom som....ved si to este poprestudovavam a popremyslam.... 🙂

lola911
21. mar 2016

@kakatulik myslim ze doktor ti to neodporuci,,, liek nie je na slovensku registrovany,,,, ale ako hovori silvinkabb zalezi na co to chces,,, ak ide len o unavu a depresiu tak na americkych strankach odporucaju 25mg,,, ak ide o problemy vo fazi prechodu ako napriklad navali tepla a busenie srdca tak odporucaju 50mg a ak to chces na zlepsenie plodnosti tak urcite 75mg,,, individualne je to ze ako dlho ju brat,,, kazdy sme iny,,, sportovci zvycajne davaju 100mg ,,, viac sa uz neodporuca

lenka_13
21. mar 2016

@kakatulik podla mna by si hlavne predtym mala vediet aku mas hladinu hormonov. Z nejakeho dovodu je to viazane na lekarsky predpis. Mna upozornila lekarka ze napr jednej pacintke z toho citelne zhrubol hlas, jasne ze zvysene ochlpenie alebo akne je tiez caste. Vsetko to pominie ked sa tabletky vysadia ale urcite by som ich nejedla len tak. Uplne mi staci to akne. Po 3 mesiacoch s DHEA budem dalsie 3 liecit akne....

kakatulik
21. mar 2016

@lenka_13 ahaaa no dakujem velmi pekne.Ved jasne,su to hormony zvysuju aj testosteron ako som s dozvedela 😎

lola911
21. mar 2016

@lenka_13 a tebe to predpisala lekarka? lebo nemala by,,, dhea v lekarni nedostanes

lenka_13
21. mar 2016

@lola911 Na SK to nie je evidovany liek ale v Rakusku je to liek na lekarsky predpis. V lekarni mi to vydali na zaklade receptu od mojej lekarky.

lenka_13
21. mar 2016

@lola911 preco si myslis ze by mi to lekarka nemala ptedpisat? To je podla mna spravny postup. Mimochodom, predtym ako mi to predpisala som este musela aj ist na vysetrnie k endokrinologicke...

vivien391
21. mar 2016

@lenka_13 ale u nas v lekarnach ani nevedia, co to je DHEA

lola911
21. mar 2016

@lenka_13 v rakusku neviem,,, v cechach a na slovensku ti ho urcite nepredpisu,,, a nemyslim si ze ostatne kocky by chodili k lekarke do rakuska ked nemusia,,, je to ovela lacnejsie si dheu objednat z internetu,,,, ja zijem v anglicku a tiez to tu nie je registrovany liek,,, mne lekarka povedala ze to je zatial len v usa,,,, tak neviem,,, je mozne ze rakusko je vynimka

silvinkabb
21. mar 2016

@lenka_13 ale za tie vajka to stoji nie? 🙂

silvinkabb
21. mar 2016

@lola911 v reprofite ti to uz aj lekari odporucia
@kakatulik ja som to myslela vseobecne ze ked lekar odporuci, nie tvoj 😉

lola911
21. mar 2016

@silvinkabb ja som sa o tom bavila s otevrelom a nemyslim si ze by mal na to zly nazor,,,, povedal len ze je to jedna z moznosti ako zvysit sancu,,, ale nepovedal ze ano bude dobre si objednat 🙂

silvinkabb
21. mar 2016

@lola911 no ved jasne. To nemoze 😉

lola911
21. mar 2016

@silvinkabb inak ani ten femibion a florandrol nam neodporucil,,,, ten nam ponukli dole v lekarni,,, a on ked ich videl,,, lebo som ich zrovna drzala v ruke,,, sa len usmial a povedal ze to su dobre vitaminy

lenka_13
22. mar 2016

@vivien391 Ahoj, ano, to je jasne. na SK to nie je registrovany liek. Ale v Rakusku to je bezna vec....nemala som s tym problem v prvej dedine za hranicami mi to namiesali....

silvinkabb
22. mar 2016

@lola911 ako uprimne? To mozno pomaha mladym babam na zobudenie klimy tam dole. Co vela nepotrebuju a zhodou okolnodti maju menej vitaminov. Ale tie obsahy su tam zalostne male

lenka_13
22. mar 2016

@silvinkabb Skoda, ze som sa nespytala ako dopadli vysledky z krvi po douzivani DHEA. Kazdopadne som to uzivala pred prvym IVF kde som mala 5 vajicok. Pred druhym som to neuzivala a mala iba dve...tazko povedat, ci je to bolo iba tym DHEA. Teraz som to opat uzivala pred softom takze to sa opat neda porovnavat. Ale tak verim, ze to snad aspon trochu pomohlo....