icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

dena22
6. okt 2016

@leelloo no, ved ono az vo vysledku sa ukaze ucinnost. Ako vravim, mne to z 0,86 vyhuplo na 1,45 tusim...uz si to presne nepamatam.

zus_ke
6. okt 2016

@leelloo ja som brala od swansonu a tiez sa mi amh dvihlo ....

silvinkabb
6. okt 2016

@dena22
@zus_ke a merali vam ho iba v centre, alebo sa to da aj niekde inde zmerat?

ria294
6. okt 2016

@silvinkabb môže ti zobrať krv aj tvoj gynekológ

lola911
6. okt 2016

@leelloo mno rozdielov je medzi nimi niekolko,, ked kupis v lekarni tak bude drahsia a musis si pre nu ist sama,,, cez internet si to len objednas a donesu ti ju priamo do domu a bude aj lacnejsia,,, medzi ucinkami rozdiel nie je ziadny,,, ked si objednas 25mg tak ti poslu 25mg,,, nemozu do toho pridat menej dhea to sa jednoducho neda,,, jedine mozu spravit to ze ju obalia cukrom aby ti lepsie chutila ale tie potahovane su drahsie,, lebo cista dhea nema moc dobru chut,, ja kupujem cez internet od eurovital 25mg nepotahovane tablety,,, to su tie najlacnejsie a za 9 mesiacov sa mi zdvihlo amh z 0,01 na 0,25,,, zo zaciatku mi to islo hore velmi pomali ale teraz sa to zacalo uz zvysovat rychlejsie,, pred dvomi mesiacmi som mala 0,17 🙂

dena22
6. okt 2016

@silvinkabb v centre, ale mal by to vediet zariadit aj gynekolog

silvinkabb
6. okt 2016

@dena22 ako co. Eurovital a seanson su tutovky
@leelloo

dena22
6. okt 2016

@silvinkabb za mna skutocne neviem porovnat, mala som dheu z lekarne z Reichu. To mi bolo poradene lekarkou. Predpokladam, ze keby nezaznamenali uspech aj u inetovych predajcov, tak to nema kto kupovat. Hlavne nech vam to vsetkym pomoze. Ja som mala aj nejake vedlajsie prejavy, a preto som teraz vsadila vylucne na D3, uz dheu nechcem brat, ale skutocne mi vtedy pomohla. Ako som na tom teraz vsak netusim.

slimko
6. okt 2016

@ria294 Ahoj, takže to AMH mám ozaj v pohode? lebo mne v heliose povedali, že ej to žalostne málo 1,15...že doslova celé zle. Tak preto som špekulovala, že začnem brať DHEa. ale čítala som všetko to čo si mi tu aj ty vypísala a bola som na pochybách. Prečo nám ivf nevyšli? Nevieme...ja som vraj ok, akurát to nízke AMH...a moj muž má horši spg (tvar spermií),ale zas nič žalostné...akosi som mala len po 4vajíčka obidva krát, a na 5deň nám ostali vždy len 1 a to sa nám neuchytilo...viac k tomu nevieme, a ani nemali záujem nám niečo viac povedať vysvetliť...Tak neviem, brala som aj feaxiparine (pre istotu), genetika ok...tak chceme skúsiť ešte tú repro.imunológiu...

slimko
6. okt 2016

@lola911 ahoj, začiatkom novembra ideme na konzultácie do car, tak poviem nech mi znovu odoberú krv, že ako som na tom...lebo mj gynekológ ani veľmi nemal predstavu čo to je 🙂 Som na pochybách, že čo s tým lebo mne povedali v helise že hodnota 1,15 je že úplne zle...

zus_ke
6. okt 2016

@slimko 1.15 je zalostne malo? to myslia v tom heliose vazne? dobre ze som odtial odisla! mne v 26 rokoch namerali hodnotu 0,03!! to je zalostne malo... vobec ale vobec sa tou hodnotou netrap, ano je to menej ako 1,5 ale stale je to dobra hodnota ! a nebrala by som dheu na tvojom mieste este... predsa len nieje to vitamin C ;) drzim ti velmi velmi palce nech sa zadari cim skor 🙂

slimko
6. okt 2016

@zus_ke Ahoj, no áno, mne to tak povedala koordinátorka keď som volala že čo...tak že zle a zle...tak som sa tým trápila že teda asi preto to celé nejde...TAK Ty máš teda dosť inú hodnotu, to ma mrzí :( ja mám 31r. ...a ty berieš tú dheu? A teraz chodíš do ktorého car? Ja som z heliosu dosť sklamaná celkovo, len žiaľ nám je najbližšie. Ďakujem veľmi pekné, snáď to tretice...aj tebe držím silno palce 🙂

zus_ke
6. okt 2016

@slimko ano ano beriem dheu ;) teraz chodime do brna do reprogenesis a maximalna spokojnost... ja som mala zlu skusenost s heliosom ( a to som bola u staroveckej, culbovej aj krajkovicovi) ako niektore baby tam su spokojne, takze neviem no... ale my nie, takze po jednom iui sme odisli.... ale to je jedno vykasli sa na to, sustred sa na uspech a bude dobre ;) ale neber zbytocne dheu podla mna, ked tak D3 si nasad ;)

lily311
6. okt 2016

@slimko
@zus_ke BAby, ja mám 31 rokov a AMH 1.56 a o štyri mesiace už len 1.19, a napriek katastrofálnemu spg som ostala tehu prirodzene. Takže hodnota 1.15, áno lekári radia čím skôr otehotnieť, ale pohoda podľa mňa.

slimko
6. okt 2016

@lily311 Tak to teda gratulujem 🙂 Ja neviem prečo to u nás nejde, ale tak raz hádam 🙂 Dám si to za mesiac zmerať, že ako sa to od roka zmenilo, som celkom zvedavá..

slimko
6. okt 2016

@zus_ke Tak fajn, že ste našli niečo kde ste spokojní. Veď toto, že niekto je spokojn´, niekto nie, tiež som prešla všetkými lekármi...Staroveckej sa akurát narodilo bábo 🙂 my ideme teraz skúsiť do BB, aj keď je to vlastne pod Heliosom, ale skúsime aký bude prístup a celkovo. A vy ste už aj boli na nejakých ivf...?

zus_ke
6. okt 2016

@slimko ano ano uz mame 3 ivf za sebou... neuspesne :( ale len jeden vklad som mala... u mna je naozaj problem dostat zo mna vajicko nejake.... napis potom ako si bola spokojna v bb 🙂

slimko
6. okt 2016

@zus_ke jaaj, to ma mrzí...tak dúfam, že vám v tom brne pomôžu k cieľu...jasné napíšem, termín máme až 2.11., tak som zvedavá aj ako t tam funguje, či sa to už rozbehlo keďže to len pred pár mesiacmi otvorili. A čo všetko okrem tej Dhei berieš?

silvinkabb
6. okt 2016

@dena22 ja som nehovorila nic na lekarne ale na internet. Hrozne sa ludia boja tej dhey a pritom je to obycajny doplnok pre sportovcov. To uz horsi je fakt ibalgin alebo antibio. Aj ja som mala akne a nadvahu a neviem co. Ale konecne aj vajcia 😀

silvinkabb
6. okt 2016

A ano je to hormon. Ale taky aky mame v tele. Treba brat podla odporucani a v norme a hotovo.

narciska3
6. okt 2016

@lola911 Dnes som si pozerala hormonálny profil, ktorý mi robil gynekolog pred rokom a mám tam aj ukazovatel dhea. Takže asi sa dá skontrolovať aj hormonálnym profilom.

lola911
6. okt 2016

@slimko zmerat hodnotu amh nie je problem ak si z okolia blavy,,, zavolaj si do gynfiv a objednaj sa sa na krv na amh,,, chcu iba 15euro za to,,, nemusis cakat az ta niekto niekam posle,,, a hodnota 1.00 a vyzsia je uplne idealna,, tak neviem preco by ti mali povedat taku blbost,,, ak sa rozhodnes ist na ivf tak pri hodnote amh 1.00 je predpoklad ze by si mala mat 10 vajicok pri soft stimulacii,,, ak zacnes brat dhea tak sa ti zbytocne zvysi testosteron a nasledne estradiol

slimko
6. okt 2016

@narciska3 NO ja to mám do BA dosť ďaleko, tak si už musím počkať na termín, dovtedy som aj tak mimo Sk...Ja len potom nechápem, prečo som mala zakaždým tak málo vajíčok , ked je to v pohode tá hodnota...čo teda to ešte môže tak veľmi ovplyvňovať? ja sa v tom až tak nevyznám a v car nám to nikdy nemali záujem nejako viac vysvetliť

lola911
6. okt 2016

@narciska3 hormonalny profil sa zvycajne robi FSH, LH a estradiol,,, niektore kliniky robia pridavne testy povacsine amh,,, a ked je to nizke tak pridaju este jeden test a to je dhea test,,, ak ti urobili aj dhea test tak super 🙂

slimko
6. okt 2016

@lola911 NO ja to mám do BA dosť ďaleko, tak si už musím počkať na termín, dovtedy som aj tak mimo Sk...Ja len potom nechápem, prečo som mala zakaždým tak málo vajíčok , ked je to v pohode tá hodnota...čo teda to ešte môže tak veľmi ovplyvňovať? ja sa v tom až tak nevyznám a v car nám to nikdy nemali záujem nejako viac vysvetliť

slimko
6. okt 2016

@narciska3 to bolo pre lola, som sa kus sekla 🙂

lola911
6. okt 2016

@slimko moze to byt hocicim ale naskor to bude tym ako nastavili stimulku,, na niektore lieky mozes reagovat lepsie a na niektore horsie,,, musis zistit co ti zabera,,, ake mas hormonalne hodnoty FSH, LH a estradiol aku stimuklu si do teraz vyskusala?

ria294
6. okt 2016

@slimko moja ja mam AMH 0,3, to je veľmi malo, ale to tvoje podľa mňa je naozaj dobre. Preto by som ja na tvojom mieste DHEA nebrala. Začni užívať D3 na začiatok 3x5000. A vieš aké máš fsh? Mne HP robila moja gynekologička a aj AMH, fsh. Neviem prečo sa ti vytvorilo tak málo vajíčok , ale niekde bude problém , keď reaguješ nie moc dobre na stimuláciu , daj si urobiť repro.imuno a znovu HP , aby si zistila ako na tom si...

dena22
7. okt 2016

@slimko no ja mam skusenost, ze strasne zavisi od dobre utrafenej stimulacie. Cím a a ako si stimulovala?

silvinkabb
7. okt 2016

@lola911
@slimko ved teraz mi tu baby pisali, ze amh zmeria aj gyndos