icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

kakatulik
7. okt 2016

@dena22 asi ta vsetci ti odborníci veeelmi miluju ked prides a vychrlis na nich tieto mudrosti 🙂

catherinah
7. okt 2016

@kakatulik mne na vysoký estrogen dali Utrogestan- čiže progesteron. Tým padom estrogen znížil. Teraz mi to kontorluju a mám ho dobre. Aj progesteron aj estrogen.

kakatulik
7. okt 2016

@catherinah to je ale synteticky hormon,ze?
Neexistuje aj nieco na prirodnej baze?

catherinah
7. okt 2016

@kakatulik pokial nemáš nad normu, tak je to OK.

catherinah
7. okt 2016

@kakatulik Neviem o ničom prírodnom, synteticky je Duphaston. Utrogestan by mal byť viac "prírodný".

kakatulik
7. okt 2016

@catherinah dakujem

lola911
7. okt 2016

@kakatulik presne tak,, je to uzivanim dhea ale na druhej strane mi to znizilo fsh a lh,,, tie mam uplne ukazkove teraz,,, mam sice nepravidelny cyklus ale to som mala este pred tym nez som zacala uzivat dhea,,, utrogestan som si nasadila sama a beriem aj ine vitaminy 🙂

kakatulik
7. okt 2016

@lola911 ved ja viem,ale nevedela som,ze by sa dal utrogestan kupit aj volne. 🙄

lola911
7. okt 2016

@dena22 @dena22 podla mna kazda kocka co berie dhea bude mat vysoky estrogen,,, matersku kasicku beriem,,, ten pel zmiesany s medom musim vyskusat,,, len samotny med si davam ale to len preto lebo mi chuti,,, je to moj zlozvyk 🙂 pozerat telku a vylizovat med 🙂

lola911
7. okt 2016
lola911
7. okt 2016

@kakatulik neviem ci kupis volne,,, ja som ho mala na predpis po kazdom ivf,,, ale kedze bolo neuspesne tak som vysadila,,, zostalo mi doma 15 krabiciek utrosu 🙂 tak ak ma pomoct preco by som ho doma len tak skladovala?

dena22
7. okt 2016

@lola911 pel je nabity aminokyselinami a enzymami. Aminokyseliny tvoria proteiny a tie zase bunky a vajicko je pohlavna bunka. Preto zmiesat s medom, a nechat tzv. fementovat aspon 3 ale idealne 21 dni na tmavom mieste, lebo len vtedy sa vsetky tieto latky štiepia a su pre ludsky organizmus vyuzitelne naplno.

catherinah
7. okt 2016

@kakatulik volnopredajny nie je, ale kupis tu. V roznych diskusiach alebo v skupine Vitaminy, lieky.....

catherinah
7. okt 2016

@lola911 ja beriem DHEA a nemam vysoky estrogen. Chodim kazdy mesiac na odbery a je v norme.

slimko
7. okt 2016

@dena22 ty to mas riadne nastudovane...ja sa v tom nevyznam, myslela som ze ked sa tym bude vela zaoberat,ze to bude zle..no ale mala by som vyhodu lebo by som sa viac mohla vypytovat co by bolo lepsie...A to Dcko mozem si teda davat 3x1000? alebo aka davka je vhodna? lebo zvacsa pisu ze 1tabletu denne, uz som nasla ze by som si to zo swansonu objednala...Ja mam intoleranciu na mliecne vyrobky,tak si budem musiet neico ine najst...Ozaj, ja mam tetaniu - moze byt ze aj to to nejako moze ovplyvnovat? Teraz najblizsie sa chcem na toto co pises popytat, aj nech mi spravia nanovo vsetky testy - ochota nie je velka, ale tak bud tam alebo pojdem inam, vsak si zato platime a chceme vediet, tak som zvedava...A dalsi problem co som mala bolo aj, ze ja pred emnstruaciou uz aj 7-10dni spinim...niekedy uz na 17-20Dc som zacala...minule na 15DC...cze tam nema sancu sa ani uchytit asi, si myslim...ale zacala som brat Agnus castus tak sa to lepsi, tak uvidim dalsi cyklus aky bude...Pri tejto druhej stimulke mi na jednej kontrole popri tom gonale a decapeptyle co som si pichala , pichali aj nejaku injekciu lebo ze mi kleslo Hcg...len vravim, nevyznam sa :/

dena22
7. okt 2016

@slimko to decko sa ma zacinat 3x5000 ui, a postupne znizovat davkovanie. ja som si v lete davala ale len 5000 ui, ale som sa umyselne slnila. na slnku vies za pol hodky nastrebat cez pokozku aj 20 000 ui. mala som aj rybi olej, mozno tym keby si to zapijala, je to blee, ale pre babo, co by sme nespravili.
nemusis si nic studovat, ved je tu dost takych ako ja, a radi ti tu poradia.
to spinenie mas v dosledku hormonalnej nerovnovahy, agnus castus je drmek obecny, co som ti pred tym napisala, a pri dlhsom a poctivom uzivani pomaha na 100 pero. ja som mavala spinenie aj pred aj po ms, je to oslabeny luteizacny hormon, potom vajicka nedozrievaju, a niekomu to moze zapricinit PCOS. kratka lutealna faza, a ako pises nestihlo by sa babo uchytit.
tu skutocnu ovariarnu zasobu som si dala urobit v Reprogenev BA. Dr. mi urobila vyter zo sliznice ust a vysledky boli tusim do troch dni alebo do tyzdna, ale stalo to dost. vyse 100 ecok urcite.
mas spravenu reprodukcnu imunologiu? pytam sa preto, lebo ked som bola na prvom takom vysetreni, robili mi napr. aj celiakiu. mozno by ich zaujimala aj intolerancia laktozy. hmm...je to cista alchymia, ale ak je problem v produkcii vajicok, zaujimalo by ma, ci sa ti netvoria protilatky proti ovariam..lebo, ak by aj, to su veci riesitelne, len pokym o nich nevies, mozes stimulovat do aleluja, humplujes si telo a zdravie a mozes to robit donekonecna. treba trafit klinec po hlavicke, aby to nakoniec klaplo. najlepsia rep. imunol. je Dzurilla centrum v Nitre. Dr. Dzurillova je vyborna odbornicka.
k tej tetanii - pokial viem, nie je to este moc prebadane ochorenie a vela je o psychosomatike. kazdy stres ma vplyv na hormonalny system. stresove hormony produkuju nadoblicky - a to adrenalin a noradrenalin. je prirodzene, ze ak je to dlhodobe, nasledkom je rozkolisany hormonalny profil a pridruzene ochorenie. neviem, ci si prezivala, alebo prezivas nieco stiesnujuce, ale mohlo by to byt nasledkom toho, obe tieto veci. Ludia ani netusia, aky je velmi dolezity hormonalny system.

dena22
7. okt 2016

@slimko v IP som ti poslala nejake riadky, ktore by ta mohli inspirovat 🙂

slimko
7. okt 2016

@dena22 dakujem , precitam 🙂

Ja uz nechcem zacat dalsiu stimulku ez toho aby som ozaj vedela ako sme na tom a kde moze byt chyba...Tu dzurillovu co spominas, tak mame u nej termin 1.12., uz len neochoriet dovtedy ako naposledy...tak som zvedava, sice to stoji celkosm dost ale ak je sanca ze sa na neico pride tak to stoji za kazdy cent...takze myslis , ze teoreticky by na tej repro,imuno mohli prist anto kde je problem,ano? Ano, presne ten drmek, ja som to pred vyse mesiacom zacala brat a uz 1cyklus odvtedy bol dlhsi a skoro bez spinenia a teraz uvidim kolko bude trvat tento a ako s ato bude vyvijat, ale som odhodlana to brat ako pisu dlhodobejsie aby sa to malo sancu enjako napravit, a pijem 3tyzden aj ten caj od ludmily mojzisovej...
Ok, takze 3x5000 toho dcka,objednam si ho a skusim aj to (inak beriem uz len E,ca+mg na tetaniu,A+D)... Jaaj, ja som vdacna za taketo rady, velmi, lebo mne sa v tm tazko orientuje a nejako ani nestiham sa tomu tak venovat :(

dena22
7. okt 2016

@slimko nemusis, pisla som ti to v IP, kedykolvek to tam mas zhrnute 🙂 a vela stastia nam samozrejme

slimko
7. okt 2016

@dena22 dakujem, jasne silno si drzime palce 🙂 ked sa nieco dozviem aj v car aj na repro. mozem si napisat ip?

dena22
7. okt 2016

@slimko samozrejme, kedykolvek

lola911
7. okt 2016

@dena22 objednala som si tento http://www.ebay.co.uk/itm/272321492033 tak dufam ze jeto ono 🙂

lola911
7. okt 2016

@catherinah ako dlho ho beries?

catherinah
7. okt 2016

@lola911 3 mesiace zatial

lola911
7. okt 2016

@catherinah a utrogestan ti dali hned od zaciatku? mne estrogen vyskocil na 916 pmol/l po 9 mesiacoch a doki mi povedal ze je to v pohode ale podla tabuliek to je raz tolko ako norma tak som googlila az som vygooglila ze progesteron znizuje estrogen,,, tak som nasadila jednu tabletku rano a jednu vecer ale neviem ci to nie je malo,,, teraz beriem dhea uz 11 mesiac a zacinaju sa mi take pluzgieriky vyhadzovat ale nevadi musime to dotiahnut az do konca 🙂

slimko
7. okt 2016

@lola911 ahoj, ano uz to mam tak v plane, ze nech nanovo vsetko vyhodnotia a uz do dlheho protokolu nepojdem...

ria294
7. okt 2016

@slimko to D3 je super od swanson 5000, uživam to presne tak, ako písala
@dena22

ria294
7. okt 2016

@dena22
@lola911 ja som tiež po užívaní dhea mala vyrážky na ramenách, také divne tvrdé akné 😐 ale to sa mi raz objavilo, potom zase stratilk a tak dookola.

silvinkabb
7. okt 2016

@ria294
@lola911
@dena22 tak ale to je vsade napisane tie sprievodne veci. a akne je fakt u 90% pravidlo zial

ria294
7. okt 2016

@silvinkabb áno to je pravda, ale stratí sa to 😊 a teraz už viem, prečo kulturisti majú po chrbáte samé akné 😀😀