icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

dena22
8. okt 2016

@silvinkabb ja som nemala akne, ale pluzgiere na prstoch ruk

dena22
8. okt 2016

@ria294 na chrbte mam flaky, skvrny...ale to indivindi, niekto nemusi mat nic, moj organizmus sa len takto branil predpokladam...

silvinkabb
8. okt 2016

@slimko neviem ci som to sem pisala ale ja nitru odporucam urcite. Mne nasli znizene decko a riadne a nejake malickosti. A pani doktorka povedala ze to kludne moze byt kvoli tomu

slimko
8. okt 2016

@silvinkabb inak ej to zaujimave, ze pre nas mozno nepodstatna malickost a co moze sposobit. Dakujem za odporucania, aj my ideme do NR, v decembri

narciska3
9. okt 2016

@dena22 Ahoj. Prosím, tá ovariálna rezerva môže vypovedať aj o kvalite vajíčok? Čo Ťa primelo k tomu, aby si si ju nechala spraviť?

kakatulik
9. okt 2016

@narciska3 ak mozem. ovarialna rezerva nevypoveda o kvalie vajicok. Bohuzial.

ria294
9. okt 2016

@narciska3 tak presne ako písala kakatulok ovarialna rezerva je zostávajúce množstvo vajíčok , ale neurčuje koľko z nich je kvalitných ....

dena22
10. okt 2016

@narciska3 dala som si ju spravit, lebo sa to pani dr. z reprogenu nezdalo, aby som mala nizku ovariarnu zasobu, napriek tomu co ukazovalo AMH. Ona mi aj vysvetlila, ako to naozaj funguje s dhea. Tym ze dhea posobi na dozrievanie, posobi aj na kvalitu vajicok, ale ovariarna zasoba o tom nevypoveda, len to, ze tam su vo vajecniku este vajicka schopne dozrievat, povedzme aj posobenim dhea.

leelloo
10. okt 2016

Ahojte, takze ja som si dnes bola pre vysledky HP, od posledneho v aprili mi AMH kleslo 0,39 na 0,19. To sa mi zda za pol roka dost velky skok. Je to mozne, ze mi to kleslo aj v dosledku stimulacie, ktora bola v juni? Dr mi predpisala DHEA, mam si ist pre to do Rakuska, potom mala este preslov, ze tie nakupene cez internet nie su dobre, ze nikto nevie, co tam moze byt, tak som jej ani nevravela, ze som si to kupila cez net a beriem to uz mesiac. Och, vazne som necakala, ze to az tak klesne. A okrem toho aj FSH vystrelilo nad 20.

lola911
10. okt 2016

@leelloo Ahoj, asi to tak klesnut moze lebo ja som mala amh robene v septembri 2015 a bolo 0,57 a v decembri 2015 mi uz namerali 0,01 😕 od tej doby beriem dhea a pomalicky zase stupa,,, v juli tohto roku mi namerali 0,17 a minuly mesiac 0,25,,, stale beriem dhea uz pomaly 11 mesiacov,, a Fsh som mala predtym tiez trosku vyzsie 14 a po dhea kleslo na 4,2,,, tiez som bola s toho pif lebo mne to fakt kleslo velmi rychlo,,, ja som si najprv myslela ze mi to zle zmerali ale isla som na dve rozne miesta ( rf-brno a gynfiv-blava) a obidve centra namerali to iste ☹

leelloo
10. okt 2016

@lola911 ja sa celkom bojim toho , ze mi to klesne az tak, ze sa s tym uz nebude dat nic robit. Klesa to rychlo, ale ked to ma ist hore, tak to ide tak pomaly? Vraj po 2 mesiacoch mam prist na kontrolu, ci to ide hore, ale nepovedali, pri akej hodnote mozem ist znova na ivf. Ty si to zacala brat sama alebo na odporucanie lekarov? A beries to uz celkom dlho, mne Dr povedala, ze by sa to malo brat max 6 mesiacov a potom pokracovat po nejakej prestavke.

lola911
10. okt 2016

@leelloo ja som si to vygooglila na nete a informovala som sa na to u otevrela v rf a on mi povedal ze u niekoho to zabera a u niekoho nie ale ze vyskusat to mozeme,,, lenze fakt to ide hore velmi pomaly,,, mne to kleslo skoro na nulu v priebehu 3 mesiacov,,,bola som na ivf ked som mala hodnotu 0,01 a vydolovali jedno nekvalitne vajicko a potom ked bola hodnota troska vyzsia tak ani tuk,,, to kedy pojdes na ivf zalezi len na tebe,,, nie je tam ziadna podmienka ze ake vysoke ma byt amh,,, tiez mi to doktor hovoril ze by sa nemalo viac ako 6 mesiacov ale ak to nerobi problemy tak nie je preco vysadzat,,, az uvidim // na teste tak to vysadim 🙂 skorej urcite nie,,, neziaduce ucinky mam len take dva pol centimetrove pluzgiere na rukach,,, inak nic,,, mno a zmizli mi kruhy pod ocami a vraky 🙂 a tie akne co tu kazdy spomina tak ziadne nemam 🙂

leelloo
10. okt 2016

@lola911 ja som mala v juni pri ivf 5 vajok, oplodnilo sa 5, vkladali mi blastocystu po PK, dalsie 2 neprezili PK a tie dalsie 2 neprezili rozmrazenie. Posledne amh mi robili v aprili a mala som tych 0,39, takze na take nizke amh som mala dost vajok, akurat boli asi nekvalitne alebo neviem, co sa mohlo stat. Snad dhea pomoze aspon na kvalitu. Uvidime, co to so mnou urobi, zatial beriem tu, co som si kupila od swanson a zatial nic nepocitujem, akne sa mi robi stale uz vyse roka odkedy som prestala fajcit :D a ked to pomoze na kruhy pod ocami, tak budem len rada 🙂

zellva
10. okt 2016

@leelloo

@lola911 ahojte dievky, spytam sa vas kolko dhea beriete. Citala som ze 50mg je max pre zenu no zase som dostala odporucanie ze aspon 100mg. Tak co? co povedal lekar? ja sa opytam v stredu mojho idem na preventivku. AMH mam 0,2 a lekar v CAR ma uz odpisal nadobro a povedal, ze dhea je posledna moznost pred darcovskymi vajkami. tak prosim kolko toho beriete?

lola911
10. okt 2016

@leelloo no to si mala peknu urodu na take amh,,, dhea by mohla pomoct a mozno aj folic acid, melatonin a d3,,,, mne sa aj pokozka vyrazne zlepsila po dhea a mam pocit ze mam viac energie 🙂

lola911
10. okt 2016

@zellva na zvysenie amh sa uziva 75mg denne,, 50mg rano a 25mg vecer,,, najlepsie ak si kupis 25mg tabletky a uzivas 2-0-1 🙂
http://www.swanson.sk/p/371/dhea

leelloo
11. okt 2016

@zellva mne tiez predpisali tych 75 mg, na darcovske vajicka je podla mna este skoro mysliet, kym neskusis vsetky moznosti.

leelloo
11. okt 2016

@lola911 uroda bola pekna, len skoda, ze to nevyslo. Melatonin beriem, k tomu aj koenzym Q10, fertilcare, matersku kasicku v mede, predtym aj cistu a D3 som brala pred prvym ivf.

zellva
11. okt 2016

@lola911
@leelloo dakujem dievcata, chcela som kupit 100mg ale teda skusim tie 25mg ako vam predpisali. Darcovske vajicka u nas neprichadzaju do uvahy takze chcem skusit ostatne cesty. Dakujem

catherinah
11. okt 2016

@zellva ja uzivam 100 mg, mne tak kazal lekar.

zellva
11. okt 2016

@catherinah ooo no uvidim co povie v stredu a naordinujem. Dakujem 🙂

catherinah
11. okt 2016

@zellva ale stovka len raz denne 🙂
Alebo povedal, že môžem aj 3xdenne 25 mg, ale to je zbytočne drahšie.

zellva
11. okt 2016

@catherinah jj ja som chcela objednat tu 100ku ale tak uz pockam do zajtra a uvidim :D dakujem

glopsa
12. okt 2016

Ahojte, kde ste tu dheu kupovali?

kudusko
12. okt 2016

baby cely mesiac uzivat dhea aj po ovu? Dik

kudusko
12. okt 2016

@lenka_21 a ostatne baby viete mi poradit? Vy ste brali dhea cely cyklus alebo po ovu uz netreba diki moc 🙂 😉

ria294
12. okt 2016

@kudusko stále, každý deň, aj počas ovu.

kudusko
12. okt 2016

@ria294 ahoj dakujem za odpoved ako badas neaky zmeny?

catherinah
12. okt 2016

@kudusko ja tiez stale kazdy jeden den