icon

Diera na mandli

veronika677
10. máj 2023

Dobry den prajem , bola by som rada ak by sa niekto nasiel aspon mi poradit ci ta diera na pravej mandlii je dovod navstivit hned lekara pretoze mam babätko a nemam velmy cas a podobne .. :/

Mala som akutny zapal mandlii liecila som antibiotikami vsetko preslo opuch hnis a asi po 3 dnoch sa mi soravila takato diera
Tak zmisne to samo? alebo s niecim to liecit doma? vyplachy?
Budem Vam velmy vdacna za akukolvek radu 🙂)

Diera na mandli
oblaacik
Odpoveď bola odstránená
sunshine_18
10. máj 2023

Je to běžné, je to otvor kde bývajú tie biele čapíky keď máš angínu alebo zápal..

veronika677
autor
11. máj 2023

@oblaacik ahoj no ani nie prvy krat som mala hnisavu anginu teda akutny zapal mandlii ale vybrala som antibiotika a preslo vsetko ani ma hrdlo neboli nic len ta dierka no preto neviem ci musim ist k lekarovi s tym …

veronika677
autor
11. máj 2023

@sunshine_18 mala som uz zapal mandli po antibiotikach opuch hnis bolest presli o 2 dni ta diera ..takze aj to po case prejde samo ?

jaskolka
11. máj 2023

@veronika677 bol tam hnis, keď si bola chorá. To sa stiahne samo po krátkom čase, bežne trebárs aj doktor na orl vytlačí hnisavý čap a ostane tam mála dierka.

sunshine_18
11. máj 2023

@veronika677 ja ich tam mam stále tie diery

janetinka27
11. máj 2023

@veronika677 ahoj, tiez mam tieto dierky, ony potom sa tak zaoblia. jednu mandlu mam komplet deravu, druhu menej, ale zasa za nou mam ryhu 1,5 cm :D mandle su vnutri plne drobnych chodbiciek. niekedy tie dierky budu stale ciste, ale moze sa stat, ze sa ti v nich budu robit tie biele čapy. ja mam teraz take čapove obdobie, ze des :D

janetinka27
11. máj 2023

ale inak tu dierku mas hnusnu, dost velku. ja mam tiez velke dierky, ale ten vstup maju taky zuzeny, ty to mas take otvorene