icon

Diera po vytrhnutí zubu

filip230
5. apr 2023

Dobrý deň, chcem sa opýtať ako najlepšie a najúčinnejšie čistiť dieru v dasne ? Ďakujem

greta2017
5. apr 2023

Nooo mne ked trhali 8cku tak som mala jest na opacnej strane a len vyplachnut vodou dane miesto po jedle. Nic ine pokial sa to pekne hoji netreba

filip230
autor
5. apr 2023

@greta2017 no keďže som mal dlhé korene tak rána je celkom hlboká a výplach moc nezaberá.

luckasvec
5. apr 2023

Preboha ako čistiť, hlavne si neryp do toho 😳 mne trhali obe 8 dole , a vždy som len jedla na opačnej strane a ináč nič iné aj keď som zuby umyvala tak som do toho nikdy nešla kefkou...

s_o_n_i_k_e
5. apr 2023

ja ked som mala čerstvú ranu ked mi dali preč 8 som papala niečo mäkke alebo tekuté ako polievky, kaše, presnidávky, kým sa ako tak diera zacelila a lepšie sa to vyplachne. ja som vyplachovala kamilkami.

filip230
autor
5. apr 2023

@luckasvec určite nebudem čerstvú ranu umývať zubnou kefkou veď by som odpadol od bolesti 🤣

taminka1986
5. apr 2023

@filip230 najlepsie iba preplachnut roztokom- pol lyzicky sody bikarbony a rovnaky pomer soli do znesitelne teplej vody rozmiesat a oplachnut usta,nie nejak nasilne😅 To mi poradila zubarka ked mi vytrhala vsetky 8micky😀A prezila som

filip230
autor
5. apr 2023

@taminka1986 mne by skôr trebalo takú flašku so zahnutým koncom ako u zubárky keď mi vyplachovali ranu neviete kde ju viem kúpiť ?

alenka1986
5. apr 2023

Dolezite je aspon prvy den nevyplachovat nicim, musi sa spravit krvna zrazenina. Hlavne to tam podvedome nevycucavat. Ja som si neskor parkrat vyplachla repikom, ale zubar najlepsie poradi.

filip230
autor
5. apr 2023

@alenka1986 ja mám 6 dní po vytrhnuti, to už mám za sebou

syslik81
5. apr 2023

kloktat slanu vodu- ta to zatiahne aj vydenzifikuje ...

filip230
autor
5. apr 2023

@syslik81 ďakujem

slavomira236
5. apr 2023

@filip230 mne trhali minulu stredu spodnu 8ku stvrtok horucky cely den ..vyplachujem jemne repikom. Inak jem na druhej strane a zacinam citit druhu 8ku pri teplom takze dam sa dokopy a idem zas😰

euka210
5. apr 2023

@filip230 nijak, aby neodisla zrazenina a neurobilo sa suche lozko, ktore nenormalne boli. Kazdy inak...mna nebolelo vobec, manzela bolelo stale aj 3t. Niekedy treba dat Atb, kd uz tam je aj zapal okostice. Ak dlho boli, treba preistotu zbehnut k zubarovi,

filip230
autor
5. apr 2023

@euka210 ja som 6 dní po vytrhnuti, každý deň som bol meniť lokálne antibiotikum ktoré som mal priamo v dasne, horúčky a Bolesti som nemal žiadne ani na druhý deň len na dotyk, bolesť mám aj teraz ale stále len na dotyk keďže sa to hojí dlhšie. Len som mal dlhé korene a mám hlbokú ranu tak preto sa pýta na čistenie lebo kloktanie moc nezaberá

andreatytler
6. apr 2023

@filip230 Mne dal zubar striekacku a musela som si vyplachovat dieru po vybranej osmicke.
https://www.amazon.com/ROSENICE-Disposable-Dent...

filip230
autor
6. apr 2023

@andreatytler ďakujem