icon

Diera v pažeráku

9. mar 2025

Dobrý deň prajem. Prosím Vás, chcem sa opýtať, či niekto má skúsenosť, že mu, alebo niekomu koho poznáte, povedali že má niaku dieru v pažeráku. V Utorok ma čaká kvôli tomu prvýkrát vyšetrenie na Gastre, ani sa tak nebojím samotného vyšetrenia, ale výsledku. Že čo mi je. Vie mi niekto povedať, ak si prešiel takouto diagnózou, tak o čo vlastne ide, čo to znamená? Vopred Ďakujem za každé odpovede.
Pekný zvyšok dňa.

majamat
9. mar 2025

pred vysetrenim nemoze byt stanovena dg, je to len dohad.
a teda clovek s dierou v pazeraju musi byt v nemocnici a nemoze prijmat stravu cez usta inak by strava prechadzala tam, kde nema, co by velmi ryhclo sposobilo zavazne komplikacie a mozno aj sepsu ( otravu krvi ), cize ak sa niektory dr takto vyjadril, neviem, co tym mohol konkretne mysliet.

falbala132
9. mar 2025

predpokladam, ze mas na mysli eroziu, nie dieru. keby si mala dieru, tak plati to co pise @majamat neviem ako by si mohla k takej diere prist, jedine zeby si zhtla nejake sklo, ale to by si tu uz asi nepisala prispevok.

cacianka
11. mar 2025

Tak máš alebo nie ? Lebo píšeš niaku - tzn žiadnu, to je význam tvojho slova. Keď už, píš nejakú....

Áno mám skúsenosť, otec.
Pochybujem že tu dieru už máš, lebo by si už bola prinajlepšom v nemocnici alebo na druhom svete.
Keď je diera v pažeráku, potrava a tekutiny nejdú dolu do ďalších ciest traviaceho traktu, ale časť alebo všetko ide mimo, do oblasti pľúc a hrudného koša a to je prúser ako mraky.
Až vyšetrenie ukáže stav, ale nemaj prehnane obavy, dá sa to riešiť. Do oblasti postihnutého miesta sa ako do potrubia vkladá stent, taká sieťka, ktorá prekryje postihnuté miesto a jedlo ide tak ako má. Samozrejme šetriace, a ľahké, v prípade potreby upravené , aby neboli veľké kusy, tie by si však mohla poriadne požuť.
Po stanovení diagnózy ti gastro lekár všetko vysvetlí