Divné poplatky u lekárov
Ahojte, stretli ste sa už u lekára s nejakými divnými poplatkami? Odo mňa napríklad pred časom pýtala lekárka 2 eurá za recept. Teraz na x miestach pýtajú peniaze už len za to že vás vôbec lekár objedná.
Zaujímavé čítanie. Neplatím nikde nic okrem zubára.
Chodím k ocnemu, orl, imunoalergologicke, kožná, štítna. So synom k obvodnej, taktiež orl, imuno a nikde nic... žiadne poplatky za objednanie ci recept.
No ja som sa nechala 💩 teraz nedávno prvý x...moja chyba..na gynekologii si zinkasovali za rozšírenú cytologiu 25e.., že poisťovňa neprepláca celú...a za handru na prach pod riť euro ...lebo som mala "krátke" košeľové šaty 😄
Ja som platila za recept vtedy, keď to bola HAK. Skrátka nie liek na chorobu.
@anonym_autor Niekde sa platí, inde nie, ale tragikomické bolo minule, keď mi za podpis a pečiatku na priepustku zapytala sestrička 2€ Za USG brucha som platila 5€.Ked porovnám časovú, odbornú a materiálnu náročnosť oboch úkonov, tak buď za jeden pýtajú veľa, či za druhý málo?
@mandzula som z BA a jediný poplatok, ktorý platím je 50€ za gyndu. To však zaplatím velmi rada, lebo viem, za čo to je (pokial niečo potrebujem, termín na druhý deň, komunikácia mailom, keď napíšem, lekár do 2 hodín vola). Jedine co platím je súkromný zubár u dcér (mimo preventivok). Vždy preto rozmýšľam, ze ako je to možné, že jeden lekár vyberá poplatok len aj za to, ze ta pozdravi, druhý dokáže existovať aj bez toho? Žeby nenazranost? Ono mozno stačí sa pozrieť na finstat, ako sa darí ambulancii a odpoveď je na svete.
@lienka.7 napises prosim konkrente ambulancie? diky
Zamýšľam sa nad tým, prečo práve zubári už skoro vôbec nerobia cez poisťovňu... Veď postupne to môžu začať robiť takto všetci 🙄
No ja som sa nechala 💩 teraz nedávno prvý x...moja chyba..na gynekologii si zinkasovali za rozšírenú cytologiu 25e.., že poisťovňa neprepláca celú...a za handru na prach pod riť euro ...lebo som mala "krátke" košeľové šaty 😄
@miskakyska a nie je to tak že rozšírená sa dopláca? (okrem unionu ta vraj prepláca rozšírenú)
@miskakyska a nie je to tak že rozšírená sa dopláca? (okrem unionu ta vraj prepláca rozšírenú)
@jvasenka ja som v unione 😁
@anonym_autor Za objednanie platim uz dlhe roky
@natalka13 pises ze "roky" a "vsade". Comu neverim.
@mirage vsade kam chodim pneumolog 14rokov dozadu ani 20 ale ta 20 bola za kazdu kontrolu.
Rehabka cez poistovnu +5e kazde cvicenie 10rokov dozadu neurolog zadara termin namiesto kamosky inak by dom cakala pokroka s bolestami
Uz len objednat sa cez sustem stoji 7-12eur akokde iba to objednanie
Nastastie gyn neplatim. Chodim na ocne.
Inak nikam pravidelbe
@mirage vsade kam chodim pneumolog 14rokov dozadu ani 20 ale ta 20 bola za kazdu kontrolu.
Rehabka cez poistovnu +5e kazde cvicenie 10rokov dozadu neurolog zadara termin namiesto kamosky inak by dom cakala pokroka s bolestami
Uz len objednat sa cez sustem stoji 7-12eur akokde iba to objednanie
Nastastie gyn neplatim. Chodim na ocne.
Inak nikam pravidelbe
@natalka13 ok, ale pises ze 40-50-60, tak si to trochu nafukla
Isiel som na preventívnu prehliadku k urologovi, ktorá je zadarmo, ale na to, aby som sa k urologovi dostal, vyberal "registračný" poplatok vo výške 40 Eur.
@jvasenka ja som v unione 😁
@miskakyska aha potom chapem😅 ja som v dôvere čiže ja platím ale vraj aj dôvera už by to mala zaviesť
Endokrynologia okrem doplatku za lieky 1,20 € raz za tri mesiace neplatim nič. Gynekológia okrem antikoncepcie a zavedenia raz za 5 rokov neplatim nič. Jedine, čo platím je zubár a raz za dva roky platím 3 € za RTG chrupu. Celustny ortopeed u syna okrem strojčeka (90€) a RTG na začiatku (20€) neplatime nič. Chodíme na kontrolu každých 6 tyzdnov
10 eur u endokrinologa, vraj za elektronicke vybavenie klienta, ze mi pridelia cislo na skumavku 🙃, ja som si to tak prelozila, lebo platim to, ked mi robia odber krvi...🫣. To pri kazdom odbere, chosim 2x rocne.
15 eur rocne pri alergologicke, za to, ze mas akusi zonu, konto, ci ako to nazvat a tam sa objednava a objednavas si cez to lieky. Osobne, ani telefonicky sa tam neda objednat.
Ine ma nenapada takto narychlo.
Od dnes tie bločky veruze budem pýtať aj ja.
a co sme cakali? ten lekar musi tiez nieco jest, platby sa im nedvihaju iba naklady
@amonet prave kvoli takym, ako ty, ktori sa neohradia a dokonca to schvaluju, maju lekari odvahu. Tvoja odpoved mi pripomina seniorky, ked im daju redaktori na ulici otazku o zdrazovani 😁
a co sme cakali? ten lekar musi tiez nieco jest, platby sa im nedvihaju iba naklady
@amonet za tie tvoje poplatky si kupuju luxusne dovolenky,lyzovacky,nie jedlo aby prezili😁
@natalka13 pises ze "roky" a "vsade". Comu neverim.
@mirage ale v BA sa nevieš ak potrebuješ odborného lekára bez poplatku nikam dostať ,telefony nedvihaju a objednávanie je len cez portál za poplatky od 15 eur hore niektoré aj 40, 50 eur , ja som tak platila za prvé objednanie u očného aj alergologičky
@lienka.7 napises prosim konkrente ambulancie? diky
@deedol chodím ku normálnym lekárom, ktorí ordinuju v poliklinikach alebo nemocniciach. Stále sa daju nájsť aj takí, ktorí na pacientoch neparazituju. Keď dcéru bolelo ucho, išla som na Kramare, v pohode nás ošetrili. Keď som mala zapálené oko, išla som do Ružinova, opäť ma ošetrili. Dokonca som "posluzila" medikom na výučbu (ano, spýtali sa ma to vopred). Ano, síce s poplatkom 10€ ale nikde som nechodila, nečakala. Kontrola o 2 týždne v ambulancii, automaticky mi dali termín. Žiadne o pol roka.
Ešte poopravim, platím jedine za logopeda. A to dobrovolne a len kvôli tomu, že poisťovňa mi "preplati" len 1 návštevu za 3 týždne, ale dcéra potrebuje intenzívne. Cize toto si platím súkromné a uplne dobrovolne.
@deedol chodím ku normálnym lekárom, ktorí ordinuju v poliklinikach alebo nemocniciach. Stále sa daju nájsť aj takí, ktorí na pacientoch neparazituju. Keď dcéru bolelo ucho, išla som na Kramare, v pohode nás ošetrili. Keď som mala zapálené oko, išla som do Ružinova, opäť ma ošetrili. Dokonca som "posluzila" medikom na výučbu (ano, spýtali sa ma to vopred). Ano, síce s poplatkom 10€ ale nikde som nechodila, nečakala. Kontrola o 2 týždne v ambulancii, automaticky mi dali termín. Žiadne o pol roka.
Ešte poopravim, platím jedine za logopeda. A to dobrovolne a len kvôli tomu, že poisťovňa mi "preplati" len 1 návštevu za 3 týždne, ale dcéra potrebuje intenzívne. Cize toto si platím súkromné a uplne dobrovolne.
@lienka.7 cize vzdy ides do nemocnice? u nas sa plati aj na poliklinike, minimalne teda u cievnej, lebo je "sukromna". u ocnej sa neplati, ale so zapalom oka ma nevzala, lebo ona vysetruje len zdravych pacientov. (??)
@lienka.7 cize vzdy ides do nemocnice? u nas sa plati aj na poliklinike, minimalne teda u cievnej, lebo je "sukromna". u ocnej sa neplati, ale so zapalom oka ma nevzala, lebo ona vysetruje len zdravych pacientov. (??)
@deedol ano, idem do nemocnice vtedy, keď je to akútny stav. Nie je na tom nič neobvyklé. Pokial mas uraz nohy napr. patríš na urgent, kde ta potom riešia ďalej. A kontrolu u chirurga mas potom automaticky v termíne ako mas mat. Pokial potrebujem "iba" zmerať zrak, tak samozrejme sa objednávam u ocnej a čakám. Ale nie pol roka. Pokial mam akútny problém a lekár mi povie ze sorry, o pol roka, hľadám jednoducho iného. Dokonca aj alergolog, ma vezme bez objednania, keď vidí, že mám problém. A nielen mňa, ale aj iných jeho pacientov. Lebo iné je, keď tam dôjdeš len na bežnú kontrolu a predpísať lieky a iné, keď si mala napr. astmaticky záchvat.
Mimo to, v Ružinove je aj zubná pohotovosť, kde ta osetria taktiež zadarmo, ano, len si tam počkáš. Nemusíš zháňať cez víkendy predrazene súkromné zubné kliniky.
@deedol ano, idem do nemocnice vtedy, keď je to akútny stav. Nie je na tom nič neobvyklé. Pokial mas uraz nohy napr. patríš na urgent, kde ta potom riešia ďalej. A kontrolu u chirurga mas potom automaticky v termíne ako mas mat. Pokial potrebujem "iba" zmerať zrak, tak samozrejme sa objednávam u ocnej a čakám. Ale nie pol roka. Pokial mam akútny problém a lekár mi povie ze sorry, o pol roka, hľadám jednoducho iného. Dokonca aj alergolog, ma vezme bez objednania, keď vidí, že mám problém. A nielen mňa, ale aj iných jeho pacientov. Lebo iné je, keď tam dôjdeš len na bežnú kontrolu a predpísať lieky a iné, keď si mala napr. astmaticky záchvat.
Mimo to, v Ružinove je aj zubná pohotovosť, kde ta osetria taktiež zadarmo, ano, len si tam počkáš. Nemusíš zháňať cez víkendy predrazene súkromné zubné kliniky.
@lienka.7 no ale ja nemam akutne problemy, k tym lekarom, ktorych som vypisala, chodim dlhodobo kazdy rok (endokrino, alergo). tak neviem, ci by ma vzali v nemocnici s tym, ze potrebujem len dojst sa ukazat a dat si predpisat lieky pred sezonou... a u ocnej platis, nie?
@lienka.7 no ale ja nemam akutne problemy, k tym lekarom, ktorych som vypisala, chodim dlhodobo kazdy rok (endokrino, alergo). tak neviem, ci by ma vzali v nemocnici s tym, ze potrebujem len dojst sa ukazat a dat si predpisat lieky pred sezonou... a u ocnej platis, nie?
@deedol vsak keď som u lekára, automaticky mi dáva termín o 3 mesiace na ďalšiu kontrolu a predpis liekov. Keď je to akútne, vezme ma normalne hneď. A nielen mňa, aj iných. Normalne mu večer napíšem mail, ze ráno prídem lebo to a to. Aby o mne vedel. Viem, že raz mi bolo spatne a z ničoho nič som opuchla a mal dovolenku, normalne som sla na urgent a lieky mi predpísali aj ma ošetrili. U očnej platím len keď chcem termín na presný čas. Tuším chce za to 15€. Využila som to však iba raz.

Akú položku si mala napísanú na bločku?