icon

Dlhá doba vylúčenia jedla z tela

13. okt 2020

Dobrý večer, idem na vás s trochu chúlostivou témou. Minulú stredu večer som jedla kukuricovú pizzu a dnes ráno som si na toalete pri veľkej potrebe našla pár kúskov kukurice, to je skoro 5 a pol dňa (odvtedy som ju nejedla), odkedy som ju zjedla. Keď som si uvedomila, aká dlhá doba to je, tak som skoro odpadla. Všade na internete som sa dočítala, že priemer sú tak 3 dni. Na veľkú potrebu chodím tak každé 3 (občas sa podarí aj 2) dni. Čo sa týka jedenia, tak jem dosť, keďže jedlo milujem (aj napriek tomu mám normálnu váhu 63 kg), preto ma zarazila taká dlhá doba vylúčenia jedla. Je to podľa vás normálne? Žiadne iné zdravotné, ani tráviace problémy nemám. Ďakujem za odpoveď.

krisbar
13. okt 2020

Ak ides na wc raz za 3 dni, tak si od minulej stredy bola 2x, to znamena, ze ak je doba vylucenia 3 dni pri kazdodennej stolici, tak to akurat vychadza. Inak ist na stolicu raz za 3 dni nie je zdrave. Malo by sa kazdy den ninimalne.

h2
13. okt 2020

Vôbec sa neznepokojuj, je bežné, že takéto druhy potravy, ktoré Ti prejdú cez tráviacu sústavu takmer v pôvodnom stave, sa môžu niekde zachytiť a vyjdú von až s nejakou inou potravou. To neznamená, že by si tú pizzu mala v sebe týždeň. Len to zrniečko kukurice sa Ti tam niekde zabudlo.

kittykat22
13. okt 2020

Ak chces podporit peristaltiku criev zacni sportovat. Idealne je plavanie - co teraz nie je mozne. Staci ked budes doma robit cvicenie na brucho, a uvidis ako sa ti rozbehne travenie 😀 Ja chodim na wc urcite kazdy den. Neviem si predstavit ist 2x do tyzdna.

caroline_
13. okt 2020

no ja ked si predstavim moje 3-4x denne , si neviem predstavit kazdy treti den..skus ked tak zaradit do stravy viac vlakniny a vody

lopka1313
13. okt 2020

Neries 🙂 aj ja bezne od detstva chodievam raz za 3-4 dni (v cudzom prostredi kludne raz za tyzden). Normalne je 2x denne az raz za 3 dni, alebo tak nejak. Je to v pohode. Pokial Tvoje telo tak funguje, tak ho nestresuj tym, ze budes kvoli tomu stresovat, ani kvoli kukurici sa to neoplati ;)

susily
Odpoveď bola odstránená
krisbar
14. okt 2020

@lopka1313 ja tiez, az mi objavili intoleranciu n mlieko, kvasnice a upravilo sa to na kazdy den. Je to neporovnatelne!!

komir63
14. okt 2020

@krisbar Hovorí sa, že tri krát za deň, alebo raz za tri dni je taká hraničná norma.