icon

Dlhodobé bolesti kĺbov a únava

jozeffezoj
21. okt 2025

Ahojte.
Neveite mi poradiť co s bolesťami klbov?
Trvá to už asi pol roka.
Sedím a cítim členky, prsty, zápästia, atď...
Už 3 mesiace užívam klbovu výživu ale bez výsledku.
Testy u doktora mam všetky ôk aj železo.
Nemám žiaden zapal ani covid, uraz, nic.
Som vkuse unavený a bolia ma kĺby.
Spim cca 7h denne.
Pijem menej vody.
Nefajčím, nepijem.
Nemám nadmernu záťaž, akurát posilujem, ale nepreháňaj to s váhami.
Nejaký nápad co s tym?
Ďakujem

babulka5678
21. okt 2025

@jozeffezoj skúste testy na boreliozu.. ta sa môže prejaviť aj po rokoch, aj keď ste nemali kliesta( alebo si myslite, že ste ho nemali).. príznaky celkom sedia

sisamisaaa
21. okt 2025

Môže byť borelióza, môže byť TMS/PPD - preťažený nervový systém (citlivo reaguje na normálne pocity v tele a interpretuje ako bolesť či únavu), čokoľvek. Pol roka je dosť - určite testy na borelku (ak Western blot - mne ho nerobili, robili len Elisu a tá bola 2x negatívna a nakoniec ju mám, alebo mala som - už sa netestujem), a pozri si Pain Free You kanál na youtube - začne ti to dávať zmysel.

stellarstar
21. okt 2025

Nepíšeš koľko máš rokov. Nemáš nejakú poruchu štítnej žľazy alebo neprekonal si covid? Nemal si očkovanie? 3 m užívanie doplnku je málo, niekedy to treba dlhšie užívať alebo niekedy ani nepomôže

anonym_b67e91
21. okt 2025

nemas nadvahu? sice pises ze cvicis ale ak nie si stihly moze to mat dopad na klby, rovnako ako vek a genetika

danielina30
21. okt 2025

Moze to byt borelioza

jozeffezoj
autor
21. okt 2025
@danielina30

Moze to byt borelioza

@babulka5678 nie, to ma ani nenapadlo

@anonym_b67e91 nie, mam vsetko v norme a atleticku športovú postavu. bmi v norme

@danielina30 ma to aj iné prejavy nejake?

jozeffezoj
autor
21. okt 2025
@stellarstar

Nepíšeš koľko máš rokov. Nemáš nejakú poruchu štítnej žľazy alebo neprekonal si covid? Nemal si očkovanie? 3 m užívanie doplnku je málo, niekedy to treba dlhšie užívať alebo niekedy ani nepomôže

@stellarstar 43
Covid som mal, ale problemi boli už pred covidom.
Teraz posledný mesiac je to celkom intenzívne.
Aj teraz pisem a cítim ako mi pulzuju kolená a bolia ma členky, lakte a prsty. Nienje to brutálna bolest ale je to proste cítiť ze nieco nie je v poriadku.
Štítnu mam v poriadku teraz mi robili testy, aj testosteron a vsetko je OK.

biba_18
21. okt 2025

ja som to mala po covide

anonym_779802
21. okt 2025

ASLO a sedimentácia vyšla ako? Reumatologické parametre ti robili? ANA, ENA protilátky?

minenkaa
21. okt 2025

@jozeffezoj ja to mám tiež,menopauza

balerina2025
21. okt 2025

@jozeffezoj kyselina mocova ( dna) ci borela. mam toto iste inac. ale mam prekonanu borelu

stellarstar
21. okt 2025
@minenkaa

@jozeffezoj ja to mám tiež,menopauza

@minenkaa on je ale muž tak andropauza

minenkaa
21. okt 2025
@stellarstar

@minenkaa on je ale muž tak andropauza

@stellarstar pisala som o sebe

jozeffezoj
autor
21. okt 2025
@anonym_779802

ASLO a sedimentácia vyšla ako? Reumatologické parametre ti robili? ANA, ENA protilátky?

@balerina2025 ako pijem malo vody ale to už roky, moze tym byt zvýšená koncentrácia ale nikdy som s tym problem nemal
.
@anonym_779802 myslím ze nie, bol som tam pre únavu a neriešil tie kĺby. Zrejme by sa zamerali aj na iné veci. Musim pozrieť niekde ich mam

anonym_779802
21. okt 2025

Únava a bolesť svalov sú sprievodným príkladom reumatoidných alebo autoimunitných ochorení. Základné reumatologické markery vie zobrať aj obvodný lekár. CRP, FW, ASLO, RF, ANA, ENA, prípadne anti-CCP.

anonym_f21287
21. okt 2025

@jozeffezoj preťažené z cvičenia?alebo DNA, ale to by ti z krvi zistili, keď si mal prevenciu.Alebo starnes😆

amdornik
21. okt 2025
@jozeffezoj

@balerina2025 ako pijem malo vody ale to už roky, moze tym byt zvýšená koncentrácia ale nikdy som s tym problem nemal
.
@anonym_779802 myslím ze nie, bol som tam pre únavu a neriešil tie kĺby. Zrejme by sa zamerali aj na iné veci. Musim pozrieť niekde ich mam

@jozeffezoj aj mne to smrdí boreliózou. Ak ti ale budú robiť testy elisa, to si ani nemusíš dávať. odporúčam zaplatiť si súkromne western blot ako uvádza baba vyššie. ten je smerodajný. a ďalšie rôzne prejavy? sú ich desiatky. tŕpnutie, pnutie končatín, tváre, tŕpnutie napríklad aj polky tela, tinitus, bolesti hlavy, bolesti svalov, kĺbov, kostí. bolesti v bruchu (ak máš zasiahnutý nervový systém, tak ťa prakticky môže bolieť kdekoľvek a čokoľvek, skrátka to krúži po tele...).
mňa napríklad často bolievajú akoby zuby. už niekoľko rokov. za tie roky som asi 4x šla na zubné, kde urobili kompletnú prehliadku, komplet RTG, všetko bolo v poriadku. skrátka - nervy. z boreliózy. a toto mávam po tele. ak je deň bez jedinej bolesti, som šťastný človek 🙂
nedávno mi operovali koleno. chrupavka zničená. žiaden úraz. lekár sa vyjadril, že áno, príčinou môže byť aj chronická borelióza... bolí ma aj druhé a jeden lakeť. obávam sa, čo bude...
držím palce, skús ten western blot. budú ťa tlačiť do elisa, ale to nie je naozaj presné. prípadne si naštuduj o tom niečo na nete, aby si pochopil rozdiel...

amdornik
21. okt 2025
@jozeffezoj

.

@jozeffezoj začať môžeš napríklad aj tu. preštuduj si túto stránku. ak zistíš, že si v mnohom ako cez "kopirák", tak to bude na 90% to...
https://www.borelioza.cz/cs/priznaky_nemoci/

jozeffezoj
autor
21. okt 2025
@anonym_779802

Únava a bolesť svalov sú sprievodným príkladom reumatoidných alebo autoimunitných ochorení. Základné reumatologické markery vie zobrať aj obvodný lekár. CRP, FW, ASLO, RF, ANA, ENA, prípadne anti-CCP.

@amdornik no neboli ma fakt nič len všetky kĺby.
Aj teraz ked píšem, ležím a zápästia ma bolia a členky. Ako.. urobit nejaky rýchly drepy alebo sa dvíhať rýchlo zo zeme je náročné. A horšie robit ot úplne pomaly.

@anonym_f21287 ani nie. Nohy cvičiť malo lebo mam zlý meniskus a nechodím už ani behať, kedze som si myslel ze sa to zlepší ale nič..

@anonym_779802 CRP bolo v poriadku z ysok pozri3m v správe

minenkaa
21. okt 2025
@jozeffezoj

@amdornik no neboli ma fakt nič len všetky kĺby.
Aj teraz ked píšem, ležím a zápästia ma bolia a členky. Ako.. urobit nejaky rýchly drepy alebo sa dvíhať rýchlo zo zeme je náročné. A horšie robit ot úplne pomaly.

@anonym_f21287 ani nie. Nohy cvičiť malo lebo mam zlý meniskus a nechodím už ani behať, kedze som si myslel ze sa to zlepší ale nič..

@anonym_779802 CRP bolo v poriadku z ysok pozri3m v správe

@jozeffezoj môže byt ten covid ja som to mala pred tri tyzdne a odvtedy už dva roky,ber b komplex,q10,ala ,serapeptazu,D vitamín ,magnezium a calium,NAD skus na únavu ale ako fakt dlhodobo ,kyselinu hyaluronivu ,msm,kolagén a strecing a teplo
Skus na chvíľu prestať s váhami cvicit,zarad rýchlu chôdzu ak sa ti dá

danielina30
21. okt 2025
@jozeffezoj

@babulka5678 nie, to ma ani nenapadlo

@anonym_b67e91 nie, mam vsetko v norme a atleticku športovú postavu. bmi v norme

@danielina30 ma to aj iné prejavy nejake?

@jozeffezoj chronické bolesti kĺbov a svalov
• poruchy koncentrácie, pamäti, nálad
• dlhodobá únava
• zriedkavo kožné zmeny (napr. atrofická dermatitída)

anonym_cdfe51
21. okt 2025

môže byť aj artróza alebo osteopénia

anonym_09560f
22. okt 2025

@jozeffezoj fyzioterapia. Ak mas artrozu, sice ta to nevylieci, ale vie ti odstranit bolesti. Treba cvicit pravidelne a dlhodobo. Ucinok vidno az po nikeolkych mesiacoch cvicenia.

sisamisaaa
22. okt 2025
@danielina30

@jozeffezoj chronické bolesti kĺbov a svalov
• poruchy koncentrácie, pamäti, nálad
• dlhodobá únava
• zriedkavo kožné zmeny (napr. atrofická dermatitída)

@danielina30 Ja som mala vyše 70 symptómov čo som narátala, už sú tomu 2 roky - bylinná liečba a už mám len 2 a občas sa ukáže tretí ale ten sa potom utíši.
Milan Pichlík na svojich stránkach má zoznam jeho symptómov, ja som mala čosi viac ale nemala som obrnu z toho jeho zoznamu. Dnes už mám len tinnitus, zatuhnutú pravú stranu krku a občas cítim extrasystoly ktoré som predtým necítila - všetko ukazuje že to bola neuroborelióza. Z koinfekcii som mala najviac plazmodii a kliebsilly ktorú som asi čapla v nemocici keď ma tam takú oslabenú 11 dní držali a vyšetrovali a aj tak na nič neprišli, pol roka trvalo kým som prišla na to čo mi je (bolo) a zohnala si bylinne protokoly lebo naši lekári sa tvária že borelióza neexistuje...