Dlhodobé príznaky pľúcnych mykoplaziem
Dobry den, od decembra sa snazim z toho dostat, zacalo to nevinne ako bezna bolest hrdla..a su z toho 3 mesiace trapenia. Moja dr. mi este v januari odmietla zobrat krv na mykoplazmy a chlamydie, stale mi tvrdila ze to moze byt reflux a ORL zas ze alergia.. no ja mam 3 mesiace vkuse mierne zvysenu teplotu 37.2-37.5 cely den, som unavena, hlieny v hrdle a najhorsia je paliva bolest (priedusnica az hrtan) a akoby tlak na hrudniku, po minimalnej namahe (prejdem sa po dvore) mi horia pluca.. rtg ciste.. 3.2.mi brali krv na infektologii a tam vysli mykoplazmy..ale velmi nizke hodnoty.. moze to aj tak sposobovat take problemy???
Plucny mi predpisal deoxymykoin200 mg na 10 dni.. hned po dobrati atb ma zacalo boliet hrdlo, co preslo a za tri dni zas zvysene teploty, viac hlienov a palenie na prieduskach.. minuly tyzden mi na kontrole predpisal klacid500 na 28 dni..( po tyzdni mam volat ci je lepsie aby sa rozhodlo co dalej) no dnes je to 4 den co ich uzivam (kazdych 24h.) A ziadne zlepsenie...teploty bolesti na hrudi stale pretrvavaju..v noci kvoli tomu nemozem ani spat..uz zacinam byt zufala 😔
Mal niekto podobne priznaky,ako dlho trvalo kym liecba zaucinkovala a ake lieky ste brali? Dakujem
@andreatytler naposlexy 11.2.
@magnetka02 Tak to nie je tak dlho.
Ja som mala zapal pluz z mykoplazmy a velmi dlho trvalo kym som sa z toho dostala. Normalne sa mi po zapale pluc polepsi do 2-3 tyzdnov. Tento krat to trvalo asi 2 mesiace.
Vela oddychu, spanku, pravidelne prechadzky vonku aspn na 1 hodinu denne, vitaniny, cesnak a celkove zdrava strava a precvicovat pluca aaspon 3-4x denne tym ze urobis 10 super hlbokych nadychov a potom dalsie cvicenie 10 silenych vydychov ako ked chces nieco vydychnut z pluc, alebo poriadne 10x zakaslat.

@magnetka02 Kedy ti robili ten rtg? Ak davnejsie, je mozne ze vtedy to este nebolo chytene tak aby to ukazalo ale teraz uz je.