icon

Dlhodobé problémy po Covide-19

erikaastalosova
22. jan 2022

Mal niekto z vás po covide dlhodobé zdravotné problémy? Ja som už 2 mesiace po prekonaní a stále mam silné bolesti na hrudníku, točenie hlavy, som už zúfalá, niektoré dni sú lepšie a potom je zase horšie. Uz je to dlho a nezlepsuje sa to. Ďakujem za každú skúsenosť.

Strana
z2
chiccco
25. feb 2022

Ja som prekonala covid som 3 tyzdne po prvych priznakoch,asi po 8 dňoch mi bolo uz dobre a teraz zase sa cítim uplne na figu zacala som chodit do práce,ale som veľmi unavená vôbec nevládzem ako predtym,co by ste poradili ako sa dať dokopy co najskôr?

1stefi121
27. feb 2022

@chiccco bojovať ...nič iné...horšie jak rakovina toto ja bojujem od novembra...

zoe_25
15. mar 2022

@erikaastalosova som 3x ockovana, covid bez priznakov, keby som si pravidelne nedavala robit pcr tak ani neviem. tyzden po tom ako som bola negativna som mala kolaps (odpadla som doma), o dalsi tyzden znova, az ma na treti krat brala zachranka. v nemocnici vsetky vysetrenia, ct, ultrazvuk srdca a ciev, ekg, krvne rozbory a nic nenasli, len zvysene hodnoty po virusovej infekcii. uz som mesiac na pn a je to narocne, doma fungujem, ale ked idem von, tak mam problem, je to velky stres a mam tlaky na hrudi zavrate a busenie. trochu to zlepsili kardiologom predpisane lieky ale koli dlhodobemu monitorovaniu ekg co mam na sebe mi odporucali vysadit a zasa to zacalo potom, tak sme to znova nasadili. uz je to 3 tyzdne od posledneho kolapsu a len sa modlim, nech uz sa to zlepsi. dostala som to v praci, kde na covid neveria a siria informacie, ze to mam z ockovania.

jeennyv
22. máj 2022

Baby pridam sa, ja si asi idem skrtat co z poskovidu som mala, zacalo to koznymi problemami, kt pomaliy velmi ustupuju, potom zaludocne, ktore uz su lepsie, ale teraz zacina unava, niekedy busenie srdca 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Fakt si budem skrtat asi co mi uz bolo

tanika
22. máj 2022

@jeennyv koľko si po covide . ja tri mesiace a vypadavanie vlasov začalo . A zadychana a pri tom som v marci som bola na rtg pluc a čisté . Únava , opuchnuté dutiny po zapale dutin cez covid . Teraz mám ísť na plucne lebo tak mi je horšie ako po covide . Z mesiaca na mesiac od covidu horšie . Už sa normálne bojim 😏

jeennyv
22. máj 2022

@tanika ja som mala v marci a po kovide heej horsie to je jak cez 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ A ked lekarovi poviem, ze to mam po kovide kuka na mna ako na debila

moniikka
22. máj 2022

@erikaastalosova manžel je 2krat očkovaný a prekonaný od februára, priebeh celkom dobre (1 večer teplota a 3 dní neskutočná bolesť svalov a kĺbov) Preventívne Prehliadky každý rok, všetko OK. Tento rok mal preventívu v apríli, výsledok zle pečeňové testy, vysoký tlak, cukor. Po obsolvovani vyšetrenia na glaykemiu =výsledok cukrovka. Uvidíme co nám povedia na diabetologii. Myslíme ze covid tomu všetkému dopomohol

tanika
22. máj 2022

@jeennyv presne , odbery , vyšetrenia u našej obvodnej ? Celé zle . Sama si teraz vybavujem vyšetrenia ešte že vzp pozitívna nerieši výmenné lístky idem na plucne . Dufam že aspoň tam mi porobia odbery z krvy po covide keďže sa necitim dobre . No celé zle .

rawmamka
23. máj 2022

@moniikka Ak sa smiem spýtať, koľko rokov má manžel ?

moniikka
23. máj 2022

@rawmamka mal 44

jeennyv
23. máj 2022

@tanika musela som prosikat a sa pomaly rozplakat aby mi krv obvodna vzali zajtra idem, sestricku mame taku pucu co za k dr nevhce pustit pomaly…a ma hned odbila ze naj idem na kozne…a ja bola som 2krat tretikrat u inej v piatok ale to bola dalsia p.. som mala vysoky tlak bo pol dna som tam cakala a stres uz z toho a ona ma interne posle urgent a blbosti a jej vravim hodiny tu kvoli kebyze krv cakam nalacno, plus mam stres z lekarov a plus blbosti mi do spravy napisalaa aj u alergo…som bola tez prd

rawmamka
23. máj 2022

@moniikka Ja mám 43, po covide sa u mňa tiež z ničoho nič objavila cukrovka, problémy s pečeňou, rozkolísaný krvný tlak a z toho závraty + kopec iných vecí. Dovtedy takmer ukážkové zdravie..... a pritom covid som prekonala ani neviem ako, 1 deň teplota 37,4, upchaté dutiny, bolesť hlavy, do 3 dní všetko zmizlo a potom sa po krátkom čase objavil postcovid, s ktorým som doteraz na PN (už pomaly 3 mesiace).

jeennyv
25. máj 2022

@tanika mam v poriadku vysledky krvi ❤️❤️❤️ nemam nic len pecen hranicnunkvoli liekom a kovidu

tanika
25. máj 2022

@jeennyv ja budem mat výsledky krvi v pondelok urobila mi alergologicka nakoniec . Aj imunitu aj nejaké alergie . Uvidim v pondelok bude aspoň základ krvny obraz .

duratlicka
23. aug 2022

@erikaastalosova Ja som mesiac po Covide a znova sople, kasle, zapal dutin na 1 strane tvare. Zostala mi veľmi oslabená imunita asi.

jejebb
11. okt 2022

@erikaastalosova ahojte. ja som prekonal covid v 2021 aj 2022 vo februári. no od vtedy sa moj stav zhorsil . mam denne zavrate ked chodim az tak ze ma nohy nechcú držať. castejsie arytmie kratkodobe. uzkost sa viac rozsirila.dychavicnost unava ze vlastne nic nevladzem robit. do prace to je skor ako za trest. lekari nic poriadne nenasli. ako sa da spravne diagnostikovať long covid ?

aristka
12. okt 2022

@jejebb nasad si konopny caj a podstivo na dlho ,tinkturu s jezibaby ,milgammu ,tebokan ,bola by ok hyperbarická komora .Nikto s dr.ti nic nediagnostikuje ako long covid lebo k tomu nic offic nie je tj.kazdy lekar tapa sam a ty si musis v mnohom pomoct sám.

rawmamka
12. okt 2022

@aristka Súhlasím, long covid, resp. postcovid na Slovensku zatiaľ oficiálne neexistuje, nemá ani kód určený pre zdravotné poisťovne, takže každý problém si pacient musí riešiť žiaľ zvlášť a zvyčajne aj sám, pretože zakiaľ nejde o nič život ohrozujúce, tak lekári sa tým nezaoberajú, keďže pacientov je veľa, personálu a peňazí v systéme málo.... Treba posilniť imunitu ako to len pôjde @jejebb , popozeraj rôzne diskusie na túto tému tu na MK ale aj hocikde inde, povypisuj si, čo komu s podobnými symptómami ako máš ty pomohlo a skúšaj. Určite niečo zaberie, len to chce čas a disciplínu v dodržiavaní zdravej životosprávy. U niektorých príznaky vymizli do roka, niektorí mali problémy dva roky, ale o nikom, kto by mal long covid dlhšie som zatiaľ nepočula (netvrdím, že taký človek neexistuje).

covidfyzio
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
6. mar 2023

@liljana ja neočko, ako aj kopa iných ľudí v mojom okolí a covid bez následkov. Očkovanie ti už nič nezaručí. Každý organizmus je iný a reaguje inak, ako aj na ochorenie, tak aj na očkovanie.

liljana
6. mar 2023

@kvetinka75 Za mna nas to ockovanie zachranilo pred covidom, ze dnes chodime bez rusok a covid je minulost. Aspon zatial to tak vyzera, snad nepride mutacia. A kedze je Covid prec, tak to uz neriesim. Masa ockovanych ochranila aj neocko. Urcite na par ludi ma ockovanie aj komplikacie, ale v porovnani s tym, kolko ich bolo zaockovanych (5,5 miliardy) je to male promile a ochranilo pred epidemiou.
Problem skor je ze neocko iba prebiehaju z jedneho hoaxu na druhy. Svet ovladaju zidojasteri, ockovanim nas sleduju, ze nam davaju cipy, volme nacistov Kotlebou. Po utoku Ruska su velki neonacisti pre zmenu velki bojovnici proti banderovcom. Rusko obsadilo 20% uzemia vedlajsieho statu nie z chamtivosti, ale aby sa ochranilo,... atd.

kvetinka75
6. mar 2023

@liljana 😂, Že nepríde mutácia? Veď vírus stále mutuje. Ako každý vírus. A kde máš covid minulosť? Veď je tu stále. Stále sú ľudia pozitívni. Len sa zistilo, že očokovanie ťa pred ním neochráni a to, či budeš mať ľahší priebeh a bez následkov, tiež nie je isté. Prosím ťa , kde ty žiješ? To čo za bludy si popísala? Vírusy sú tu stále a aj budú a stále mutujú. Ide o to, či viac alebo menej a ako to konkrétny organizmus zvládne.

liljana
6. mar 2023

@kvetinka75 Pozri do historie, velke celosvetove smrtiace epidemie chripky chodia v rozpati 20-40 rokov. Ludia si o par rokov vybuduju proti nim imunitu a maju chvilu pokoj. Ked tato epidemia odznie, tak nejaka dalsia mutacia o 30-40 rokov mi moze byt ukradnuta. Medzitym aj medicina pokroci atd. Tak tie bludy si radsej nechaj pre niekoho ineho.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Chřipka

liljana
6. mar 2023

@kvetinka75 Posledna velka smrtiaca epidemia chripky bola v 1969, tie ostatne boli skor lokalne. Ak dalsia bude o 50 rokov, tak sa toho vacsina z nas s 30r a viac nedozijeme.
Citat:
I přes vzniklou paniku v New Jersey v roce 1976 v období prasečí chřipky, celosvětový strach v roce 1977 v období ruské chřipky a též v Asii v roce 1997 při řádění ptačí chřipky nebyly od roku 1969 zaznamenány velké epidemie s vysokou mírou smrtnosti.

akiana
6. mar 2023

@erikaastalosova Ano, je to bezne najma u neockovanych, vygoogli si “long covid”. Mozes ratat s dlhodobymi nasledkami az do jedneho roka po prekonani.

kvetinka75
6. mar 2023

@liljana ty vieš čítať s porozumením?

Strana
z2