Dlhodobé problémy s prehĺtaním a opuchom krku
Musím v pondelok navštíviť lekára. Ale už som normálne ustráchaná. Dlhodobejšie riešim problem s prehltanim potravy , veľa krat sa mi stane že dojem chlieb a rychlo musím mat po ruke vodu lebo mi to tam stojí a tlači …
Veľa krat mám ten pocit niečoho tam aj keď nič nejem nepijem. Teraz napríklad ležím a vkuse si obchytávam krk lebo mám pocit akoby bol opuchnuty cely , mám pocit akoby má všetky tie svaly tam tlačili a dusili.
Bola som na sone krku a aj štítnej žľazy a aj na gastroskopii , takze v krku vraj nič nemám .. tak ja neviem či sono by niečo ukázalo , ale je to strašne takto fungovať každý deň v strachu že je môj posledný … pre mna obmedzujúce lebo sa bojim aj ísť kdesi ďalej od domu mimo ľudí koli tomu
Pri alergickej reakcii tiez napuchne hrdlo...
Ak bolo gastro aj štítna žľaza v poriadku, môže to byť alergického pôvodu alebo psychika. Dnes to má veľa ľudí.
@keksik83 alebo aj autoimunitné ochorenie nejaké
@zmrzlinka8 alergia je autoimunitné ochorenie
@keksik83
Alergie a autoimunitní onemocnění – jak se liší a co mají společného?
Autoimunitní onemocnění je onemocnění, při kterém imunitní systém napadá buňky vlastního těla. Jeho podstatou je tedy patologická obranná reakce vyvolaná vnitřním antigenem, tzv. autoantigenem, molekulou běžně se vyskytující v těle člověka. Mezi tato onemocnění patří i lupénka. Naproti tomu alergie je definována jako přemrštěná imunitní reakce vyvolaná zevním antigenem, tzv. alergenem, látkou pocházející z okolního prostředí.
V obou případech se tedy jedná o nepřiměřenou obrannou reakci organismu na podnět (vnitřní či vnější), což má za následek poškození tkání či orgánů a tím i jejich funkce. V případě alergií vede odstranění vyvolávajícího antigenu obvykle k vymizení klinických projevů. Vzhledem k tomu, že eliminovat z těla autoantigen nelze, mají autoimunitní choroby chronický, postupně se zhoršující charakter. Do chronicity mohou však přejít i alergická onemocnění a v určitých případech mohou být předstupněm onemocnění autoimunitního.
@majamat sú aj iné ešte autoimunitné
@majamat môžu sa prejaviť opuchmi po celom tele hocikde. vlastná skúsenosť
@majamat u mňa nevidel. jemný opuch nie je vidno, ale človek cíti. ale nie som lekár
@zmrzlinka8 ďalšie autoimunitné ochorenia? je ich veľa. z tych najkomplikovanejsich, ktoré môžu napadnúť hociktorý orgán, spomeniem sjogrenov syndrom. tiež artritída, systémový lupus, ochorenia štítnej žľazy.
Stitna zlaza.
@keksik83 kto má viac lekárov v rodine, má väčšiu pravdu? ja mám myslím troch🙂 počíta sa aj vzdialená rodina? tak to bude viac😀 🙃
ja som tiež dlhoročný alergik a mám aj autoimunitné ochorenia, preto som si dovolila tu napísať
Uzavriem to tu. Poradila som aj z vlastnej skúsenosti, pred rokom som riešila podobný problém. Vyšetrené som mala úplne všetko: RTG, sono, gastro, ezofagograf, ORL, neurológ ma poslal na MRI hlavy. Napokon môj problém vyriešil imunológ - bolo to z alergie.
@zmrzlinka8 a kde si mala opuch ty ? Z čoho prosím ta ? Keď ti to nevidel lekar.
v hrdle a zadná časť jazyka. vtedy si nikto nebol istý diagnózou, nasadili kortikoidy. po čase sa diagnostikovali nejaké autoimunitne ochorenia
napíš mi súkromnú správu
Autorka, tvoj problém sa odborne nazýva dysfágia. O príčinách sa dočítaš veľa pod týmto kľúčovým názvom napr. aj tu:
Psychika

Na orl si bola? Mohli by to byť aj mandľové kamene🤔