Dlhodobé problémy s uchom
Idem si po radu. Dlhodobo (pár rokov) mám problémy s jedným uchom. Hučanie, občas pukanie a praskanie alebo v ňom počujem šum, niekedy ma aj bolí ale to málokedy (2 roky nebolelo). Často ma svrbí a mám pocit že je upchaté alebo zaľahnuté. Sem tam pískanie ale toto nám občas aj v druhom.
Keď si veľmi opatrne čistím uši, druhé býva v pohode, to problémové máva omnoho viac mazu, niekedy je až taký oranžový ako keby s prímesou krvi, niekedy je aj na tyčinke trocha krvi. Čistím si ich málokedy (zákaz od orl) a aj to veľmi veľmi opatrne.
2x som s tým bola na ORL u rôznych lekárov - pozreli do zvukovodu, zmerali sluch, robili nejaké manévre s krkom, všetko v poriadku. Vyšetrili TMK - v poriadku hoci je v ňom pnutie. MRI mozgu a ciev v poriadku. Už som zúfalá že stále mám s tým uchom problémy a lekári nič. Má niekto podobnú skúsenosť a prišiel na to čo má s uchom, prípadne čo pomohlo?
Hučanie, pukanie... Je tinitus. Skúšala magnézium alebo Ginkgo
mam to iste uz asi rok.bola som na ORL ako ty, aj na MRI bez nalezu na mozgu.ja mam ale aj trpnutie, tak som bola aj na neurologii na teste tetanie a ty vysla pozitivne. na nete to uvadzaju ako mozny priznak tetanie.TMK klb ti kde vysetrili?? u zubara?ja piskanie nemam , ja mam len zalahnutie.
@zuzka0605 TMK v nemocnici v MT, MRI robili v RK. Tetániu mám diagnostikovanú, že by toto robila fakt ona? To občasné krvácanie mi nejde do hlavy, hlavne keď pravé ucho je absolútne bezproblémové.
Hučanie, pukanie... Je tinitus. Skúšala magnézium alebo Ginkgo
@stellarstar magnézium beriem, ginko bez efektu. Aj betahistín mi dávali, nič nepomohlo. Tebokan to ešte zhoršil. Na tinnitus mi pomohol ružový šum, ten je dnes omnoho nižší ako predtým. Ja by som bola ochotná veriť v psychosomatiku kedy to reálne občas nekrvácalo.
Nemáš problém s krčnou chrbticou?lebo aj tá spôsobuje tinitus a aj následne problémy s ušami
Nemáš problém s krčnou chrbticou?lebo aj tá spôsobuje tinitus a aj následne problémy s ušami
@zuzika87 nález na krčnej mám ale viac menej normálne abnormality, tam tetánia úraduje veru (zatuhnuté svaly). Takže tie zvuky môžu mať spojitosť aj nemusia. Ale skôr ma štve to krvácanie a svrbenie, asi 5x viac mazu ako v druhom uchu. A ORL že všetko ok všetko ok...
@sisamisaaa skusala si klasicky usny sprej z lekarne? Poriadne si nim par dni vyplachuj usi podla navodu.
Skus audiron. Robi zazraky.
Skus audiron. Robi zazraky.
@anonym_39c49a toto? https://www.grizly.sk/energy-audiron-30-ml
Vidím prvýkrát, ďakujem za tip
@sisamisaaa skusala si klasicky usny sprej z lekarne? Poriadne si nim par dni vyplachuj usi podla navodu.
@anonym_c798d8 nie doteraz mi nikto nič neodporučil keďže ucho údajne úplne zdravé.
@sisamisaaa voľnopredajné lieky do ucha v žiadnom prípade samé nedávaj každý ORL ti povie že narobia viac škody ako osohu
@anonym_c798d8 nie doteraz mi nikto nič neodporučil keďže ucho údajne úplne zdravé.
@sisamisaaa ano je to tetania bohuzial, tiez som sa cudovala.davas si nieco na tetaniu?? ci len s tym proste zijes...mas este nejake ine prejavy tetanie okrem toho ucha????kvapky do ucha som skusala hned na zaciatku, ale to nema ziadny efekt, ucho je zdrave, pocujem dobre.
@sisamisaaa ano je to tetania bohuzial, tiez som sa cudovala.davas si nieco na tetaniu?? ci len s tym proste zijes...mas este nejake ine prejavy tetanie okrem toho ucha????kvapky do ucha som skusala hned na zaciatku, ale to nema ziadny efekt, ucho je zdrave, pocujem dobre.
@zuzka0605 magnézium a pracujem s nervovým systémom, ešte stále sa učím ale už poznám techniky, popri práci na sebe a na vlastných hraniciach.
Mala som vyše 70 príznakov, ťažko povedať čo bolo z boreliózy a čo z tetánie, podľa mňa môj rýchly životný štýl a do toho borelka rozbehli tetániu.
Dnes už mám len to ucho a ešte mi tuhnú svaly na krku hlavne keď mám nervy.
@zuzka0605 magnézium a pracujem s nervovým systémom, ešte stále sa učím ale už poznám techniky, popri práci na sebe a na vlastných hraniciach.
Mala som vyše 70 príznakov, ťažko povedať čo bolo z boreliózy a čo z tetánie, podľa mňa môj rýchly životný štýl a do toho borelka rozbehli tetániu.
Dnes už mám len to ucho a ešte mi tuhnú svaly na krku hlavne keď mám nervy.
@sisamisaaa svaly na krku aj mne.boreliozu nemam, teda aspon som v tom ze nemam.cize musi to byt len tetania..tak stres a ziv. styl samozrejme ze to zhorsuju, ale v dnesnom svete je to tazke.clovek musi mat aj predispoziciu k tetanii.traviace problemy nemas?? to je tiez caste..a tlak mas v poriadku?o magneziu viem ze treba, v podstate to je jedine co na to vedia dat.
@sisamisaaa svaly na krku aj mne.boreliozu nemam, teda aspon som v tom ze nemam.cize musi to byt len tetania..tak stres a ziv. styl samozrejme ze to zhorsuju, ale v dnesnom svete je to tazke.clovek musi mat aj predispoziciu k tetanii.traviace problemy nemas?? to je tiez caste..a tlak mas v poriadku?o magneziu viem ze treba, v podstate to je jedine co na to vedia dat.
@zuzka0605 trávenie dobré, tlak dobrý. Moje symotómy keď to začalo boli skôr neurologické typu kolapsy, Vertigo, bolesti chrbta, nervov (chrbát, ischias), brnenie po tele, úzkosti, Panické ataky trvajúce aj 5 hodín vkuse, mozgová hmla, to ucho, spuchnuté bolestivé uzliny, žihľavka, bolesť oči a tak to všelijako rotovalo po tele a striedalo sa. Brala som byliny na boreliózu viac ako rok. Lekári mi ju nepotvrdili, len alternatívbe testy vyšli pozitívne takže tak.
Ale tiež som v tom že gro bolo stresom podmienené, podľa histórie som tú boreliózu musela mať už od roku 2013 kedy som mala kliešťa ak príznaky a liečbu mi doktor nedal lebo som nemala kruh, v tej dobe sa to ani nejako neriešilo, ale nikdy mi to nerobilo problémy. Preto som skôr toho názoru že telo ju možno len použilo na to aby ma konečne zastavilo... Alebo sa zaktivovala pod stresom. Kto vie. Každopádne tetánia mi bola potvrdená až po roku keď už sa mi polovica symptómov znížila a dnes už mám len to ucho a tuhnutie.
A dnes už mám aj alternatívne testy na tie baktérie v norme, tie čísla stále klesajú aj bez bylín len čo sa dávam každé 2-3 mesiace premerať.
No nič, ďakujem za navedenie, ani mi nenapadlo že toto môže robiť tetánia.
Ty máš aké príznaky? Trávenie a tlak?

mam to iste uz asi rok.bola som na ORL ako ty, aj na MRI bez nalezu na mozgu.ja mam ale aj trpnutie, tak som bola aj na neurologii na teste tetanie a ty vysla pozitivne. na nete to uvadzaju ako mozny priznak tetanie.TMK klb ti kde vysetrili?? u zubara?ja piskanie nemam , ja mam len zalahnutie.