Dlhodobejšie užívanie liekov od bolesti - následky
Dobrý deň, prosím vás chcela by som sa opýtať aké by mohli byť následky po dlhodobejšom užívaní liekov od bolesti pokiaľ ide o menšie dávky. Aby som bola konkrétna, som po chirurgickej extrakcii zubu, a mám veľké bolesti. Samozrejme chodím na kontrolu a čistenie rany k zubárovi, ale on sám mi povedal, že mi nemá ako inak pomôcť a chce to len čas. Predpísal mi flector rozpustné sáčky, v letáku je uvedená maximálna dĺžka užívania 7dni a 3 sáčky denne (minimálny rozostup medzi dávkami nie je uvedený, ja mám zhruba 6hodin). Snažím sa vydržať čo najviac bez. Dávam si pred spaním, v noci keď sa zobudím po odznení, potom na obed a znova až pred spaním. Vychádza to teda na 2 sáčky (keďže si vždy dám iba polovicu). Aj v takomto prípade môže dôjsť k nežiaducim účinkom z dlhšieho užívania ako 7 dní? Momentálne je 8 deň užívania 😔. Ďakujem
@bolarazjedna ďakujem 🙏

Nežiaduce účinky sú uvedené v pribalovom letáku. Flector patrí do širokej skupiny tzv. nesteroidnych antiflogistik, a ich najviac obavanou komplikáciou sú žalúdočné vredy, krvacanie, obzvlášť, keď sa užívajú spolu s liekmi na riedenie krvi. Ale dlhodobé užívanie je skôr to, keď to berieš mesiac a viac. Keď to budeš brať aj 2 týždne, s veľkou pravdepodobnosťou sa ti nič nestane. Ak by si predsa niečo potreboval dlhodobejšie, tak tramadol je z tohto pohľadu bezpečnejší.