Dlhoročné užívanie antidepresív SSRI Elicea. Ako z toho von?
Beriem ich 15 rokov, myslim ze uz by aj stacilo :/ najnizsia davka na kt.dokazem fungovat je 5 mg na den..da sa to nahradit niecim inym prirodnym? Ma niekto skusenost?
@danielkadandy toto je otázka na Tvojho psychiatra, nie diskusné fórum. Ak más diagnózu, pri ktorej sú antidepresíva indikované, je vľmi vysoko pravdepodobné, že ich bude treba užívať doživotne. je veľa liekov, ktoré sa užívajú stále. Na štítnu žľazu, vysoký tlak, arytmie, zrážanlivosť krvi, epilepsiu, cukrovku, reumatoidné ochorenia..
@danielkadandy nie, vždy som sa k nim vrátila po čase.Ak nájdeš niečo čo nahradí chýbajúci serotonín a nerovnováhu získaš Nobelovu cenu🙂
Ale nechcem byť negatívna ty vieš ako sa cítiš aky si mala problém, ak príde čas znova nasadis a možno ich nikdy nebudeš potrebovať, ak Ti pominul stres ktorý Ti všetko spôsobil
Asi len šport, poz.myslenie, nejaké čaje bylinkové, tryptofán?
Lekari este nikdy nenukali vyzivove doplnky na ukor liekov aspon ja som sa s tym este nestretla...preto sa pytam tu ci tu nenajdem niekoho kto to riesil trochu inak..su rozne vyzivove doplnky aj na toto len s tym nemam osobnu skusenost ...dakujem ...
Prírodné antidepresívum - všeobecne známy je Ľubovník bodkovaný - alebo česky aj třezalka. Ale ak dlhodobo berieš lieky, možno ti vznikol aj návyk.... ozaj by som radšej konzultovala s lekárom. Ja som nedospela ku stavu, že treba lieky, ale ak som mala nejaký malý problém tak ľubovníkový čaj zabral (samozrejme dlhodobejšie, nie za jeden deň).

Antid. sa vysadzujú postupne - 4 týždne.... nie naraz....