icon

Dlhotrvajúca bolesť čeluste po plombovaní zuba

jeiny
29. mar 2023

Pred vyše týždňom som bola u zubárky, vrtala a plombovala mi sedmičku vľavo hore, mala som aj anestézu. Mala som ďasno a lice samé afty, tie sa mi zahojili. Odvtedy ma ale boli celá čeľusť, celustny kĺb, sánka, mam pocit ze neviem ako zuby zakryznut, cely zahryz mam nejak krivo. Nemáte niekto skúsenosť s niečím takým?

ninka297
Odpoveď bola odstránená
jeiny
autor
29. mar 2023

@ninka297 už som bola 2 krát odvtedy, ale povedala mi ze to budem mat presileny kĺb ako som mala ústa otvorené, že zo chce čas... len už som z toho unavená, som chcela vedieť ci sa s tým už niekto stretol... teraz mi dala flector, keď to neprejde najbližšie dni, pôjdem znova

nelca0510
29. mar 2023

@jeiny no ak to bolo naozaj hlboké plombovanie a mala si dlho otvorené ústa,je možné,že po týždni tá to ešte boli. Ale ak bude bolesť pulzujúca vystrelujuca do ucha,hneď treba riešiť zubára.

lucienne6
9. apr 2023

@jeiny ako si prosím dopadla? 🙂

via99
27. jan 2025

@jeiny mám podobný problém...môžem sa spýtať, ako to celé dopadlo? Ďakujem

jeiny
autor
27. jan 2025

@via99 ahoj, bola som s tým aj u celustneho ortopeda, ze kĺb mam na jednej strane viac opotrebovaný, ale ze s tým mi nič nespraví.... trvalo asi 2 mesiace kým mi to samé prešlo... avšak teraz po každej návšteve zubára keď mám dlho otvorené ústa, pripadne mi robí zadné zuby na ktorejkoľvek strane , akákoľvek odchýlka v blombe pri zakusnuti (chodím si to potom dávať dookola zbusovat) , boli ma ten kĺb na tej strane....niekedy aj 2-3 týždne resp. ak mi to poriadne zbrusi to mi vie pomôcť.... takže nič som nevyriešila a obávam sa každej ďalšej návštevy u zubára... jedine co ma ukludnuje, ze sa to vždy časom nejako spraví.... ale všetko mi to začalo tou návštevou u zubára co popisujem hore, predtým som tie problémy nemala....

via99
28. jan 2025

@jeiny ďakujem pekne za odpoveď
mne ešte v ten deň trochu opuchla tvár na tej strane, kde vŕtal...to mi trvá dodnes, ale naozaj len tak málo..horšie je, že odvtedy nemôžem poriadne zívať a ani pri jedení neviem poriadne otvoriť ústa...
U zubára som bola vo štvrtok, v sobotu som tam išla znovu, že niečo nie je v poriadku...prezrela mi zuby, aj rentgen urobil, že na tých zuboch nič nevidieť, že sú v poriadku...vypísal mi antibiotiká - Augmentin, že ak mi opuch neustúpi, mám ich brať....
Asi som bola tak otupená ; dostala som dve injekcie - účinok cca. 3,5h; že mi nejak ten kĺb vyskočil, alb. neviem čo sa stalo...ATB som nezačala brať, to ja len naozaj v krajných prípadoch, ale uvažujem, že čo ďalej...ináč akoby zo dňa na deň by to bolo o vlások lepšie...
... od mladosti mi vyskakuje čelušť, ale to trvá naozaj len okamih...je to nepríjemné, ale na to som už zvykla...ešte nikdy sa mi toto ešte nestalo, že dlhodobo neviem poriadne otvoriť ústa a normálne jesť....