icon

Dokáže vitiligo prekryť sprejové opálenie ?

12. jan 2020

Čaute baby 🙂 Chcem sa spýtať (tých, čo majú vitiligo), či niekomu zakrylo aj veľké ložiská sprejové opálenie, alebo je to blbosť? Na svojich stránkach odpovedajú tak neurčito tak chcem počuť jednoznačnú odpoveď- áno/nie 🙂 stojí to veľa peňazí, nechcem to oľutovať 🙂 Ďakujem za odpovede

nori21
12. jan 2020

Ahoj,ja používam sprej Fake Bake najmä v lete a dosť dobre prekrýva fľaky.Aj mňa by zaujímalo či niekto absolvoval tú procedúru v salóne predsa to robí odborníčka.

autor
12. jan 2020

@nori21 a ten sprej vazne prekryje uplne cele flaky ci to trochu vidno? Kolko ti vydrzi? Neotlaca sa?

nori21
12. jan 2020

To závisí od toho ako je v kontakte s vodou,pár dní vydrží a neotláča sa častejšie nanášam tým je to tmavšie.Dobre by bolo odborne to nanášať.

autor
12. jan 2020

@nori21 Dakujem 🙂 no ved toto, hadam sa nam niekto ozve, kto to uz skusil 😀 ak nie, tak vyskusam, ten sprej, co mas ty

ivn
12. jan 2020

ahoj, ja mám dosť rozsiahle vitiligo a celé leto používam samoopalovací krém Sundance z DM - ky, u mňa najlacnejší a jednoznačne najlepšie sedí mojej pokožke, skúšala som viaceré druhy. Rozmýšlala som nad nástrekom, ale odborníčka mi povedala, že to síce prekryje aj väčšie fľaky ale sa to vymyje tak isto ako aj samoopalovací krém, tak som to neskúsila ani raz, u nás by to vyšlo 30€, krém stojí 3€. Samoopalovací krém musíš natrierať na celé telo, ja aj tvár, strávim celé dopoludnie obyčajne v sobotu natretá, natrem sa ráno okolo 6 naozaj dôkladne aj pár vrstiev , okolo 2 to zmyjem a potom fungujem ako tak 5-6 dní, kým sa to nevymyje. Čím viac sa umývaš alebo kúpeš tým rýchlejšie sa to zmyje.

autor
12. jan 2020

@ivn vaau 🙂 tak to je asi najlepsia alternativa...lebo ja sa hanbim ist aj na kupko...tak konecne budem moct ist, ak to zaberie

autor
12. jan 2020

@ivn a este...nerobia sa ti z toho oranzove flaky?

autor
12. jan 2020

Mohla by si mi to odfotit? Lebo som nasla rozne druhy 😀
@ivn

ivn
12. jan 2020

ono, najlepšie je to tak 2-3 dni, potom sa to vymýva čím viac sa kúpeš alebo aj potíš a napríklad aj na bielom oblečení som mala pod pazuchami fľaky... dá sa to ale oprať, aj ja sa hanbím ale nenarobíme s tým nič, musíme s tým žiť ....máš veľa fľakov?

autor
12. jan 2020

@ivn dost flakov mam :/ uz skoro vsade..uz 7rokov som nebola na kupalisku, ani pri more som nesla kvoli tomu...

ivn
12. jan 2020

ja už na to kašlem, mám to viac ako 20 rokov a stále sa to zhoršuje, kto ma pozná vie čo to je a kto nie, nech čumí 🙂, mám to už všade, natieram to tak 3-4x cez leto, lebo je pravda že po tých 5-6 dňoch to vyzera už zle - také fľakaté, treba to vyšúchať hubkou, ja to robím starým uterákom a natierať znovu, nesmieš si napríklad prvé 2-3 hodiny keď sa netrieš nič obtrieť, lebo ti tam ostane fľak, ja väčšinou behám po byte holá a upratujem 🙂, už som to skúšala aj tak, že spím natretá, ale to ako v truhle len ležať a nehýbať sa, aby sa to neoptrelo... tiež zle..., po tých 3 - 4 hodinách sa to už môže trochu aj otrieť ale natretá musíš byť aspoň 7-8 hodín, inak to nedrží, tak som zvedavá ako s tým budeš Ty spokojná...keby viem, že ten nástrek vydrží aspoň mesiac, tak si to dám...

autor
12. jan 2020

To je super, ze to takto beries 🙂 ja sa s tym stale neviem zmierit, skor sa tomu prisposobujem, ze sa viac zakryvam 😏 stale hladam riesenia ako sa toho zbavit..ale aj tie tabletky co ponukaju na trhu tak to je len biznis, ucinok ziadny...tiez sa to kazdym rokom zhorsuje...v tehotenstve sa to najviac a najrychlejsie zhorsilo..Dakujem za rady 👌😊 ved to, ze ja som citala o nastreku fake bake, ze to vydrzi cca 7-10dni a 40e to stoji...dost vela...to je podla mna zbytocne tolko penazi na taku dobu..ale, zevraj to hned zaschne (10min.), aplikacia je tiez rychla, trva to asi 5min.

ivn
13. jan 2020

Tak prešla som si všeličím..., myslím, že ex sa kvôli tomu so mnou aj rozviedol, pritom tvrdil, že mu to nevadí, ale viem svoje, keď sa mi to začalo rozširovať...a on potrebuje prezentačnú krásavicu, 40€ je veľa peňazí pre mňa, toľko nedám, uvidím ako to bude brať môj nový priateľ, predsa len v zime to tak nevidno a ak mu to nebude vadiť, tak sa asi nebudem vôbec mazať tou gebuzinou, neznášala som to tráviť deň natretá v kréme ale nespať kvôli tomu celú noc...aj keď je pravda, mne sa opálená páčim sama sebe aj som sa cítila aspoň pár dní lepšie...tabletky som neskúšala, skúšala som ožarovanie v Trnave, ale pomohlo to len na najnovšie fľaky a aj to len trochu, staré zostali. Držím palce, aby si sa s tým popasovala čo najlepšie...

autor
13. jan 2020

Fuuha :/ to ma mrzi, je hrozne, ze ta kvoli tomu opustil :( ja si to ani neviem predstavit, ze by ma moj terajsi opustil kvoli tomu, asi by som sa zrutila..ale zatial sa tvari tiez, ze mu to nevadi, uvidime neskor...ved to, ze 40e je aj pre mna vela, ale kvoli nejakej dovolenke, aby som si ju uzila, bez zizania okoloiducich, by som na to raz nasporila 😀 ale tak bohvie ci to prekryje...dakujem, tiez drzim palce 😊 aby si aj nasla rozumneho, pre ktoreho budes krasna taka aka naozaj si