Dôvod a liečba orálnej kandidózy na jazyku
Ahojte, 3 krat za posledne 4 mesiace sa mi na jazyku objavili biele flaky, hrbolceky. Vysetrenia u zubara a ORL boli v poriadku, vraj je problemomov travenie, prip.cukrovka. Vzdy sa to objavi na tyzden a potom zmizne. Je tu niekto kto mal nieco podobne ? Beriem vitaminy B, probiotika, ale vzdy sa to vrati. Co moze byt dovodom ? Akeho lekara navstivit co sa tyka travenia ?
Dakujem.

@barbora112678 mne na to pomohol jox sprej a ústna voda
@lucia851 a jox si si davala len do hrdla ?
@barbora112678 mne sa to urobilo keď som mala covid, bolo mi zle od žalúdka a zle mi trávilo, raz som sa ráno zobudila a jazyk som mala úplne biely a ako keby aj opuchnuty, dávala som si pancreolan na trávenie a jazyk umývala kefkou, ako odzneli žalúdočné problémy, tak aj pleseň
@zuzi56 dakujem ja som covid prekonala v januari a od vtedy presne to pozorujem tiez
Ja to mavam casto a neriesim to. :D Ked sa zle stravujem..tak to pride..
@barbora112678 ahoj ešte stále to pozorujes? Mne sa to začalo tiež robiť od covidu
@barbora112678 ahoj mám podobný problem ? Vyriešila si to dako?
@barbora112678 ahoj mám podobný problem ? Vyriešila si to dako?
@66roman ako si na tom z jazykom??...Tiež teraz takéto niečo riešim....
@zuzi56 dakujem ja som covid prekonala v januari a od vtedy presne to pozorujem tiez
@barbora112678 pomohlo ti niečo????
@66roman ako si na tom z jazykom??...Tiež teraz takéto niečo riešim....
@zuwa78 už je to v poriadku trvalo to dlho . Nakoniec sa zistil helikobatker plus Kandidoza. Veľmi mi pomohli hlavne užívanie kyseliny listovej a laktoferin od Andreja medveďa plus som užíval aj na helikobaktera od neho výrobok . Môžem odporučiť veľmi pomohlo .
@zuwa78 už je to v poriadku trvalo to dlho . Nakoniec sa zistil helikobatker plus Kandidoza. Veľmi mi pomohli hlavne užívanie kyseliny listovej a laktoferin od Andreja medveďa plus som užíval aj na helikobaktera od neho výrobok . Môžem odporučiť veľmi pomohlo .
@66roman tak to je super info.....čo prene si mal na jazyku??
Ja mám boku jazyka niečo citlivé....akoby odrete a pali ma to.......
@66roman tak to je super info.....čo prene si mal na jazyku??
Ja mám boku jazyka niečo citlivé....akoby odrete a pali ma to.......
@zuwa78 dobrý deň ja mám tiež taký problém už asi 6 mesiacov mal som zo začiatku biely jazyk ako keby vlasaty tu sliznicu mám pocit že je stále opuchnutý a mám po ňom biely povlak a len špička je ružová páli má a stipe a aj podnebie ako je to zvrasnene pri zuboch dávam si B2 a B6 vitamín vybral som aj injekcie b12 a nepomohlo stále páli a stipe a mám pocit ako keby je strašne drsný povlak sa dá trochu aj zoskrabat a zostáva mi normálne žlté za nechtami žltý povlak ako keby taký lepkavy
@zuwa78 dobrý deň ja mám tiež taký problém už asi 6 mesiacov mal som zo začiatku biely jazyk ako keby vlasaty tu sliznicu mám pocit že je stále opuchnutý a mám po ňom biely povlak a len špička je ružová páli má a stipe a aj podnebie ako je to zvrasnene pri zuboch dávam si B2 a B6 vitamín vybral som aj injekcie b12 a nepomohlo stále páli a stipe a mám pocit ako keby je strašne drsný povlak sa dá trochu aj zoskrabat a zostáva mi normálne žlté za nechtami žltý povlak ako keby taký lepkavy
@michal013 cistis si jazyk zubnou kefkou????
Beries neake probiotika???
Zuby mas v poriadku????
@michal013 cistis si jazyk zubnou kefkou????
Beries neake probiotika???
Zuby mas v poriadku????
@zuwa78 áno čistím aj soľ som skúšal páli má aj horné podnebie ako sú zuby len a ten jazyk mám aj taký biely povlak keď ho zoskrabnem skôr do zlta môžem poslať foto kľudne a probiotiká som si dával biogaya prodentis a zuby mám veľa kazov
@zuwa78 áno čistím aj soľ som skúšal páli má aj horné podnebie ako sú zuby len a ten jazyk mám aj taký biely povlak keď ho zoskrabnem skôr do zlta môžem poslať foto kľudne a probiotiká som si dával biogaya prodentis a zuby mám veľa kazov
@michal013 tie kazy daj do poriadku.....tam ide i o to ze v tých kazoch sú baktérie a keď sa to rozšíri tak amen....problémy nastanú z jazykom, dasnami atď......plus ústnu hygienu treba spraviť......
Sol len vyziera, vypáli a moc nepomôže....tam sa potrebuješ zbaviť baktérií, vírusov v ústnej dutine....
@michal013 tie kazy daj do poriadku.....tam ide i o to ze v tých kazoch sú baktérie a keď sa to rozšíri tak amen....problémy nastanú z jazykom, dasnami atď......plus ústnu hygienu treba spraviť......
Sol len vyziera, vypáli a moc nepomôže....tam sa potrebuješ zbaviť baktérií, vírusov v ústnej dutine....
@zuwa78 dobre ďakujem skúsim tak mám pocit ako keby bol aj opuchnutý a ta sliznica proste taká drsná robí sa mi na ňom taky hnusný žltý povlak môžem poslať foto aj jazyka aj toho povlaku zoskrabaneho je normálne do zlta a taký lepkavy a kvasinky to niesu a vám to pálenie úplne zmizlo ?

skusali ste bactoral? Je to oralne probiotikum, mohlo by pomoct