icon

Dôvody, prečo sa nedať očkovať

29. aug 2021

Naozaj nechcem rozpútal vášnivú debatu, len chcem počuť argumenty, prečo nie. Ja som presvedcena, ze sa očkovať nechcem dat. Podľa mňa je to jeden obrovský špinavý biznis a všetky mutácie sú práve kvôli očkovaniu. Na druhej strane to, ako má z každej strany strašia, ze teraz urcite umriem, tak cítim akýsi nátlak. Uvažujem, že zo strachu aký šíria média by som sa možno aj dala. Je tu niekto, kto má ubezpeci, ze sa nemám.dat očkovať? Viem, článkov o tom , aké je očkovanie super su všade. Prečo sa nikde nepíše aj o tom, ze mozno práve nezaockovani budú mať nakoniec najlepšiu imunitu? Je delta variant nebezpečnejší, čo sa týka intenzity, alebo len nakazlivosti?

polodrahokam
30. aug 2021

.

naloxon
30. aug 2021

@slecnalemonova Aha to si ty z toho pobrebníctva vydatá za doktora tak si myslíš že môžeš urážať predavačky a pomocní personál v nemocnici. Keď ma niekto iný názor tak už robí hanbu. Ja radšej ľudí zachraňujem ako pochovávam.

0silvia0
30. aug 2021

@polodrahokam zapnut upozornenia si mozes okrem bodky aj kliknutim na zvoncek vpravo hore.

hnedovlaska1234
30. aug 2021

Ak si rozhodnutá nedať sa, tak sa nedaj. Nepodliehaj nátlaku vláde a médií 😇

makova333
30. aug 2021

@nikyball To mi povedz ty co to mas spolocne s ockovanim. "Ach bože tak nemusí to byť komplet akože každý mm tela, ale naozaj aspoň krv, moc , tlak. Ja napríklad za minulý rok nemám preventívku, keďže situácia bola taká aká bola a nikto by nemal problém ma v nákupnom centre alebo na pošte Len tak zaočkovať."

matabb73
30. aug 2021

@nikyball veď sa nedaj očkovať, mne je to jedno. Len si sa vyhovárala na to, že ťa nik nevyšetrí, preto som ti oponovala. Kto chce a stará sa o svoje zdravie, ten má možnosť ísť sa vyšetriť k svojej lekárke. Obezita nie je prekážka pri očkovaní. Práveže obézni ľudia by sa mali očkovať. lebo mávajú ťažký priebeh kovidu. V našej rodine sme očkovaní všetci. aj moja 13-ročná dcéra. V práci tiež. Kamarátky a ich rodiny tiež. Nepoznám nikoho z toho veľkého množstva očkovaných okolo mňa kto by mal po očkovaní problémy okrem bežných reakcií. Zato viem o ľuďoch čo mali ťažký priebeh kovidu a niektorí majú problémy do dnes.

nikyball
30. aug 2021

@makova333 veď práve, že ta zaockuju bez toho, aby mala akékoľvek vyšetrenie za sebou. Či už preventivku máš alebo nie, je im to jedno. A ja tvrdím , že každý kto sa dá očkovať by mal predtým absolvovať vyšetrenie.

nikyball
30. aug 2021

@matabb73 nevyhovarala, ja som tvrdila, že mi príde neseriózne aby ma niekto ockoval v nákupnom centre bez toho, aby poznal môj zdravotný stav.

matabb73
30. aug 2021

@nikyball pred očkovaním je pohovor s lekárom, ktorý sa pýta na zdravotný stav, aké lieky človek berie, alergie, alergické reakcie pri očkovaní, trombózu, problémy so zrážanlivosťou krvi. Toto všetko sa mňa pýtal. Starší ľudia, ktorí už nie sú úplne zdraví a majú chronické ochorenia, tam strávili aj 10-15 minút. Neviem odkiaľ máš, že očkujú bez toho, keď si tam nebola.

nikyball
30. aug 2021

@matabb73 lebo mám známych čo tam boli. Zatiaľ neviem aké mám alergické reakcie na vakcínu 🤣🤣🤣áno vypísali si dotaznicek za 15 minút a aj tak ich zaockovali. Rovnako tých obéznych čo síce majú milión chorôb, vypísali dotazník ale zaockovali. Čo teda musím mať aby ma nemohli zaočkovať?

nikyball
30. aug 2021

@matabb73 prečo za tú super vakcínu nikto nechce zodpovedať?

makova333
30. aug 2021

@nikyball a co ti ukaze preventivka v kontexte s ockovanim?

slecnalemonova
30. aug 2021

@naloxon gratulujem. Tvoj komentár stoji vysoko nad vsetkymi hlúpymi komentármi a názormi ake som doteraz citala a pocula. Vzdelavaj sa dievca, vzdelávaj. Lebo nielenže absolutne nechápeš pointe mojho príspevku ale odborne si uplne mimo. A uz ked aro nazyvas pohrebnictvom, co k tomu dodať. Staci sa ucit a snažiť a mozno by si tam aj ty pracovala. Lenze asi nie su vedomosti ani odbornosť vsak? Taka práca totiž vyžaduje viac ako tlačenie karicky a mletie blbosti na nete.

matabb73
30. aug 2021

@nikyball už nemám chuť s tebou debatovať, lebo to nemá zmysel, aj tak si stále melieš svoje. Ja sa v tomto radím s lekármi a nie s laikmi na MK. Mne je úlne jedno, či sa ty dáš zaočkovať a ako dopadneš po kovide. Len som mala potrebu ti vyvrátiť určité nezmysly. Tým to pre mňa končí.

nikyball
30. aug 2021

@makova333 minimálne zistia akú mám krv, tlak a podobne? Vlastne ani nič, lebo ak budem mať zdravotné problémy z vakcíny, tak ptoom mi povedia, milión dôvodov prečo. Napríklad, že mám zlú zrážanlivosť krvi alebo zlý tak.

nikyball
30. aug 2021

@matabb73 ty si reagovala na mňa, nie ja na teba. Respektuj ostatných a mimochom , kovid môžeš dostať aj ty 😉
Ale ešte namiesto omielania toho istého si mi mohla odpovedať, prečo nikto ,ani výrobca za vakcínu nezodpovedá.

biibiana
30. aug 2021

Ja odpoviem za seba. Ockovat sa nedavam, manzel sa ockovat dal. Nevedela som sa rozhodnut tak som sa opytala mojej vseobecnej Dr.ktoru uznavam ako kvalitneho odbornika. Povedala ze urcite nie. Denne jej prichadzaju pacienti s roznymi problemami po ocko. Problemy ktore tu nikdy predtym nemala v takej masovej vlne ako u ludi s ocko. Aj ked mam dceru v tzv. rizikovej skupine pre Covid. Aj tak sa ockovat zatial nedavam. Opytajte sa svojho vseobecneho lekara. Mozno by bol dobry prieskum kolko dr. je za ocko.a kolko proti.

matabb73
30. aug 2021

@nikyball a za to, že moja dcéra mala alergickú reakciu po Nurofene zodpovedá kto?

nikyball
30. aug 2021

@matabb73 upozornenie na letáku 🤣🤣🤣🤣🤣 tu sa tvárime , že vakcíny nemajú žiadne nežiaduce účinky.

matabb73
30. aug 2021

@nikyball aj na letákoch od vakcín sú uvedené nežiadúce účinky.

makova333
30. aug 2021

@nikyball specialne pre teba k tomuto, co si napisala: " tu sa tvárime , že vakcíny nemajú žiadne nežiaduce účinky."
https://www.sukl.sk/buxus/docs/COMIRNATY_PIL_Pa...

https://www.sukl.sk/buxus/docs/Bezpecnost_lieko...

nikyball
30. aug 2021

@matabb73 áno a preto si niektorí tieto účinky neprajú a nedajú sa 😉
Niekoho presvedčí 30 eur, niekoho to, že bude chránený pred covidom a niekto premýšľa, čo si dá do zdravého tela. Ak by som mala 60 rokov možno by som sa na to pozerala inak. Možno ak by bola vakcina serióznejšie propagované tiez. Ale zatiaľ nie ďakujem. Počkám si, aké účinky budú mať po vakcíne ockovani a zvážim čo je pre mňa lepšie 😉 či riziko covidu alebo doživotných zdravot. Problémov 😉)

nikyball
30. aug 2021

@makova333 to by si skôr mala prečítať @matabb73 , lebo hneď prvá a druhá strana: Deti a dospievajúci
Comirnaty sa neodporúča podávať deťom vo veku menej ako 16 rokov.

To jej asi zabudli povedať , keď tam dávala 13 ročnú dcéru. 🤣🤣🤣 Toto nech si nastuduju poriadne ti, ktorí sa očkovať chcú dať. Ja sa nechcem mne je to zbytocne

yoxinka
30. aug 2021

@bimbambim
K tomu, že sa očkuje hocikde len toľko, že zase očkovanie nie je operácia mozgu. Celé moje detstvo chodila doktorka očkovať deti do školy. Moja mama ani nevedela, čo mi ako decku pichli. Prišla detská doktorka so sestričkou, poočkovala všetky deti a bolo poriešené. Spolužiačka odpadla skoro furt, to keď išli očkovať, pre ňu zložili dve lavice, aby ju tam dali ľahnúť, lebo to bola tutovka, že sa zloží.

zuzliq
30. aug 2021

@nikyball a napríklad pri očkovaní proti tetanu ti robia aké vyšetrenia? A keď si kupuješ v lekárni Ibalgin alebo Paralen, aké absolvuješ predtým vyšetrenia? Čítala si so ich prívalový leták? A čo alkohol, je to karcinogén prvej triedy. Si abstinent?

zuzliq
30. aug 2021

@nikyball výrobca za vakcínu zodpovedá, prečítaj si stránku EMAy. Tento rozšírený hoax je fakt úplne mimo.

matabb73
30. aug 2021

@nikyball vieš o tom, že odvtedy už prešiel nejaká čas a liek testovali aj na mladších deťoch a informácie sa zmenili, len príbalový leták ešte nie. Moja dcéra ako pol ročná brala liek, na ktorom bolo napísané, že nie je vhodný pre deti do troch rokov. Lekárka povedala, že to je starý príbalový leták a odvtedy prebehli štúdie aj na mladších deťoch. A predstav si, dcére sa nič nestalo. Má 13 rokov a stále žije. Zaujímalo by ma aké máš vzdelanie. Máš aspoň maturitu? Keď si myslíš, že si múdrejšia ako lekári. Aj pred očkovaním mojej dcéry sme mali pohovor s lekárom. Inak, ona to z našej rodiny zvládla najlepšie, nemala ani zvýšenú teplotu.

nikyball
30. aug 2021

@matabb73 čakala som nejakú takúto výhovorku. A čo všetko ešte nestihli aktualizovat? 🤣🤣🤣 Predstav si som. A čo ti lekári, ktori sú proti? Ani tí nemajú vysokú či ako? 🤣🤣🤣

nikyball
30. aug 2021

@zuzliq tak to je super správa uvidíme ako sa k tomu postavia, keďze v zahraničí pribúdajú prípady nežiadúcich účinkov. 🙂

matabb73
30. aug 2021

@yoxinka presne toto som aj ja zažila. Do triedy prišla lekárka, všetci sme nastúpili do rady a každého zaočkovali. Pri tetanovke v osmičke sme boli u lekárky, lebo polovica báb odpadla. Rodičia nič neriešili, lebo nebol internet, tak verili lekárom. Najhoršie je, keď laik sa snaží mudrovať v niečom o čom nemá ani páru. Aj v mojej profesii máme tento problém. Ľudia si niečo naštudujú na nete a už si myslia, že sú väčší odborníci ako niekto, kto to študoval a venuje sa tomu roky.