icon

Dôvody, prečo sa nedať očkovať

29. aug 2021

Naozaj nechcem rozpútal vášnivú debatu, len chcem počuť argumenty, prečo nie. Ja som presvedcena, ze sa očkovať nechcem dat. Podľa mňa je to jeden obrovský špinavý biznis a všetky mutácie sú práve kvôli očkovaniu. Na druhej strane to, ako má z každej strany strašia, ze teraz urcite umriem, tak cítim akýsi nátlak. Uvažujem, že zo strachu aký šíria média by som sa možno aj dala. Je tu niekto, kto má ubezpeci, ze sa nemám.dat očkovať? Viem, článkov o tom , aké je očkovanie super su všade. Prečo sa nikde nepíše aj o tom, ze mozno práve nezaockovani budú mať nakoniec najlepšiu imunitu? Je delta variant nebezpečnejší, čo sa týka intenzity, alebo len nakazlivosti?

dzepeta
30. aug 2021

@matabb73 a co keby ste mali tie ochorenia len by ste o nich nevedeli? Napriklad taka tromboza alebo problem so zraznlivostou krvi. Asi by to vedeli zistit z vysetreni. Cize urobit vysetrenia pred aplikaciou vakciny by bolo na mieste si myslim

zuzliq
30. aug 2021

@nikyball ale ja naozaj rešpektujem tvoje právo sa neočkovať. Aj dôvod, že sa bojíš ihiel môže byť relevantný. Ale niektoré informácie, na základe ktorých sa ľudia rozhodujú sú proste nesprávne. Ty si sa poradila s lekárkou a na základe toho si sa nedala zaočkovať. Ja som ti napísala doplňujúce otázky k jej zdovodneniu, môžeš sa nad nimi zamyslieť. Podľa mňa tvoja lekára neposudzovala situáciu objektívne. Na to by musela robiť serióznu štatistiku, napríklad z viacerých okresov, rôzne vekové skupiny a tak. Posudzovať svoju vzorku voči neočkovaným. Pretože takéto štúdie existujú, robili ich rôzne univerzity v rôznych krajinách na rádovo miliónoch ľudí. A tie nič podobné nepreukázali. Ja verím týmto výsledkom. Ale tieto riadku sú len na zamyslenie, aby si mala seriózne informácie aj z druhej strany. Ak sa nechceš očkovať, nerob to. A určite to nerob kvôli očkovacej lotérii, to je nedôstojné.

nikyball
30. aug 2021

@zuzliq ďakujem a povieš mi prosím ťa ako mám chápať to s tým otehotnením?

zuzliq
30. aug 2021

@nikyball prívalový leták sa pripravuje do predpripravenej šablóny. Firmy ho netvoria sami, dopĺňajú informácie do jednotlivých častí podľa pokynov autority ( u nás je to ŠUKL, slovenskú verziu musia schváliť u nás). Teda ak nie sú k dispozícii výsledky štúdií na tehotných, alebo sa účinná látka nepoužíva dlhodobo, musí tam byť táto formulácia. Ak by povolili klinické testy na tehotných (zriedkavé), mohli by sa údaju doplniť.

zuzliq
30. aug 2021

@siasis výrobca vakcín má zodpovednosť, pozri stránku EMAy

nickpick
30. aug 2021

@bimbambim co je na tom smiesne? ako sa ma stary nevladny clovek bez rodiny dostat do ockovacieho centra? alebo slobodna matka bez auta, co otaca kazdy cent? staci troska fantazie a predstavit si, ze existuju ludia v istych vekovych kategoriach a socialnych vrstvach, ktori nepouzivaju internet, nesleduju socialne siete, nesleduju spravy v tv, netusia kde je najblizsie ockovacie centrum, takze taki sa velmi radi daju zaockovat aj pred postou, ono staci si trochu otvorit oci a prekonat vlastne obmedzene predstavy o tom, co je smiesne a co nie….smiesni…az tragikomicki su ludia, ktori sa dokazu smiat z toho, ze 80-rocna babka z vedlajsej ulice, na ktoru kasle jej rodina a ktora sa k vlastnemu doktorovi fyzicky uz nedokaze dostat si to odkrivka pred postu a da sa zaockovat….je mi vas normalne luto….

nikyball
30. aug 2021

@zuzliq takže každá mladá baba nevie na čom je

zuzliq
30. aug 2021

@nikyball no to je mylný záver. Vakcíny majú známe zloženie. Skladajú sa z pomocných látok a "účinnej látky". Pôsobenie pomocných látok, ako aj ich kombinácií a to aj z dlhodobého hľadiska je známe. Mnohé štúdie sú aj verejné prístupné na internete. Chovanie spike proteínu v tele, ako aj mRNA je tak isto známe. Výrobca v registračnej dokumentácii okrem iného musel ukázať, za koľko dní dôjde v tele k ich rozpadu a čo sa z ich zvyškami deje. Teda je jasné, ako dlho môže pôsobiť na organizmus, je to rádovo v dĺžke dní. Napriek tomu, dokedy nebude urobená štúdia na tehotných, nemožno uvedenú formuláciu z letáku odstrániť.

nikyball
30. aug 2021

@zuzliq tam je napísaná, každá ktorá plánuje otehotnieť. Ale za ako dlho a podobne sa tam nepíše. Na to som sa pýtala čo si o tom myslíš. Pretože ptoom každá baba, ktorá plánuje mať deti by sa nemala dať očkovať či mala?

zuzliq
30. aug 2021

@nikyball je tam napísané, že sa má poradiť s lekárom, nie že sa nemá dať očkovať. On môže sám liek poznať a odporučiť/neodporučiť ho. Alebo sa môže tiež poradiť, prečo je to tam napísané. Ale dôvod som ti napisala-je to predpripravená veta. Pozri si napr. príbalový leták pre dolsin (účinná látka petidín), je tam tá istá veta. Alebo aj iné príbaláky.

nikyball
30. aug 2021

@zuzliq áno ty hovoríš už o tehotných ja hovorím o tých, ktoré planuju otehotnieť. Ďalej sa zvyšuje počet úmrtí na zápal srdcového svalu po očkovaní . Takže radšej si ešte počkám.tieto predpripravené vety mi nič nedali. Ďakujem za diskusiu ahoj zuzliq

bimbambim
30. aug 2021

@nickpick a preto sa ma očkovať nie kade tade ale u svojho lekára ako ostatné očkovania.A proti chrípke sa tiež očkuje u lekára a nie pred poštou.A keď je nevladny tak lekár ide cez svoje navstevne hodiny domov k pacientovi.A keď sa vie dostať na poštu očkovať vie sa dostať aj k svojmu lekárovi.Hej nemá internet ale ako nevladny si určite prečíta leták na dverách 👍

bimbambim
30. aug 2021

@makova333 netuším ako robia iný lekári keď idú niekoho očkovať ale naša pediatrička napríklad zobere krv crp moc a na základe toho hneď ako má výsledky očkuje hneď alebo posunie na neskôr.Dieta popocuva pozrie mu hrdlo.Takisto môj lekár plus ten môj ešte spraví aj EKG.A po druhé kde boli lekári keď odsúvali pacientov a venovali sa covidovym? Vtedy ten človek nečakal na vyšetrenie? Môj muž je po infarkte chodí každý rok na kontrolu a posúvali ho ako blbca že nech čaká kým sa situácia ukľudní to už ľuďom nevadilo že čakajú aj pol roka na vyšetrenie?

banderaska29
30. aug 2021

@myya my detto, moje dieťa po hexe takmer neprežilo, veľmi rýchly nástup epilepsií .... :(

banderaska29
30. aug 2021

bože. čo keby ste si už zavreli ústa s týmito témami.
nemôžete to proste uzavrieť tak, že tá, ktorá sa chce očkovať, nech sa očkuje a tá, ktorá sa nechce, nech sa neočkuje ? Načo je tu 1572 diskusia na tému očkovanie ? to je vždy len olej do ohňa, zbytočné vášne... tu sa nedá diskutovať že "ok je to tvoj názor a rešpektujem ho, ale ja mám iný..." tu je do kto do Teba kameňom tak ty doňho balvanom.

naloxon
30. aug 2021

@slecnalemonova Tak keby ste sa viac snažili možno by ste toľko mŕtvych nemali...ale ako hovoríš keď nie je odbornosť ani vedomosti tak to tak aj vyzerá.

viestta
Odpoveď bola odstránená
schoki
30. aug 2021

Preco nie( to su len a len moje dovody)
1.lebo neverim ucinnost ockovacej latky
2.lebo mi to lekarka neodporuca a sama sa nedala ockovat
3.lebo to odporucaju politici ,ktorym neverim ani nos medzi ocami.
4.lebo sa nam vyhrazaju a nutia,rozdeluju spolocnost , obmedzuju a diskriminuju
5.lebo som kovid prekonala,ale v case ked to nikoho nezaujimalo,da sa liecit.
6.lebo keby to bola ozajstna pandemia,tak by vlady prikazali zrusit patent a firmy by nemali 35 %extra zisk za ockovaciu latku. A vyrabali by ju len za naklady bez zisku. A by prosili o pomoc pri vyrabani aj ostatne firmy nech sa dostane vsade a rychlo.
7.lebo ludi uplacaju a robia ockovaciu loteriu 🤮
8.lebo ockovany nehlasia vedlajsie ucinky,lebo by tim priznali chybu.A ked aj zahlasia tak to neuznaju ( poznam zial take pripady)
9....lebo....lebo....
Kazdy sa moze sam rozhodnut a preto nechcem vediet kto je v mojej spolocnosti ockovany a kto nie.

nikyball
Autor odpoveď zmazal
makova333
30. aug 2021

@zuzliq ten letak som dala ja ako reakciu na to, ze podla nikyball sa nikde neuvadzaju neziaduce ucinky. Aktualizacia pribaloveho letaku nebola temou. Ked som jej ukazala, ze uvadzaju, zostala v tejto teme ticho jak vos pod chrastou a vytiahla inu. A ptom sa tsisic krat rozlucila a prisla 😀 Zbytocne mrhas energiou... A inak uplne suhlasim s tvojimi prispevkami, aj snahou vysvetlit.

makova333
30. aug 2021

@schoki len k bodu 8. lebo ockovany nehlasia vedlajsie ucinky,lebo by tim priznali chybu.A ked aj zahlasia tak to neuznaju ( poznam zial take pripady). Tak hlasia ci nie? Kto by priznal chybu ockovany clovek? Aku? Kto co neuzna? SUKL?

nikyball
30. aug 2021

@makova333 vidíš ty si živý príklad nežiadúcich účinkov. Dala si sem nejaký neaktuálny leták kde som videla hneď chyby na prvých dvoch stranách tak o čom mám ptoom s tebou diskutovať🤣🤣🤣o neaktualnych letákoch? 🤣🤣🤣Fakt?

makova333
30. aug 2021

@nikyball dobre

zuzliq
30. aug 2021

@nikyball tie vyrehotané smajlíky mi už fakt vadia. Stále mám pocit, že sa rehoceš z vážnych vecí. To je prejav duševnej choroby.

nikyball
30. aug 2021

@zuzliq nie ja sa rehocem na vašich trápnych argumentoch. Vidíš tiež mi vadia, ale na diskusnom fóre si môže každý povedať svoj názor na danú tému. A keď sa niekomu nepáči smola, nemal by navštevovať diskusie. Nezabúdaj, že vy ste reagovali na mňa, nie ja na vás. A toto je pre teba, páči sa 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

polodrahokam
30. aug 2021

@0silvia0 Ďakujem.

nika23t
30. aug 2021

Neviem, či má delta ťažší priebeh, ale šíri sa rýchlejšie. Ak si presvedčená o tom, že sa nejdeš očkovať, tak sa naďalej chráň aspoň rúškom a dezinfekciou. Ci nám pomôže očkovanie alebo nie, kto vie... Ja som tehotna, v rodine sú už všetci okrem mňa ockovani, zatiaľ nikto žiadne vedľajšie účinky. Snáď to tak ostane... A očkovať sa plánujem hneď, ako to bude možné minimálne kvôli tomu, aby som viac chránila svoje deti a rodičov. A bránila ďalšiemu šíreniu. Prajem pevné zdravie 🙏

vevesh
31. aug 2021

Za mna preco nie:
- nie je dostatocne dlho na trhu, stale je v skusobnej dobe
- vakcina splna 100%, ktore boli extra na tuto vakcinu usposobene
- statisticke urady sa hraju s cislami ( to sa mi preriekli pracovnici na informacnej linke viac ako 2x)🤦‍♀️ dvihaju a znizuju cisla podla potreby (uz pred rokom som tu na fore povedala, ze nas caka lockdown na jesen tphto roku....a ejhla, uz sa cisla zdvihaju)
- kedze som cestovala medzi krajinami aj cez lpckdowny v eu, zistila som,ze drviva vacsina krajin neriesi, berie to typom "premorenia". Len zapadna eu a usa robia dramu tisicrocia (a subjektivne si myslim, ze z ekonomickych dovodov, lebo hrozila dalsia hospodarska kriza)
- corona nie je chripka, sama som ju mala a nebolo to lahke . Nie je to chripka- ma to ine priznaky a lieci sa dlhsie (co si myslim vadi ludom najviac, pretoze ju treba minimalne 14-21 dni "vylezat").
- v mojom okoli prekonal koronu kazdy, niektori aj 2x - nezomrel nikto, ani rizikovy pacienti (hovorim nie o 20 ludoch, ale minimalne 5000plus...). Ano, niektori zomru, ako pri kazdej chorobe- ale da sa ockovat, ak sa chce alebo ma clovek strach. Ak sa neda, treba sa stranit. Ak sa clovek stranit nechce, treba ratat s nakazou. V zivote sa neda mat vsetko a pride mi dost scestne obetovavat zdravie a kvalitu zivota vacsiny kvoli par jednotlivcom, co ako som empaticka. Je to kazdeho slobodna vola a kazdy raz umre. Na co, rozhodne boh/osud.
- som rizikovy pacient, ale par lekarov odporuvalo sa ockovat, aj napriek rizikam, lebo a, pomozem vacsine a za b, oni sa budu menej bat.......dakujem, neprosim....
- detsky lekar (odbornik na vakciny) a moja gynekologicka neodporucila.
- pracovnicka moderny, ktora robi na vyvoji vakciny mi na takuto otazku kyvla plecom a "mam sa rozhodnut sama" , ale splna vsetky UPRAVENE normy.

lauricka
15. sep 2021

@livuska124 konske pasty si davaju :D :D :D

lucasjur
15. sep 2021

Pozrite si video s mikrobiologickou MUDr. Pekovou, tá Vás presvedčí nadobro a ne títo ledabolo magori čo sa tu hrajú na lekárov,dali sa očkovať a ani zloženie vakcíny si neprečítali. Choré mozgy. MUDr. Pekova je jedna vzdelaná žena v obore, používa mozog,nedala sa podplatiť farmakofirmami , vlastní svoje laboratórium a vírusmi sa zaoberá pod mikroskopom roky, takže drahí vaxeri #wakeup🕊️🕊️🕊️