Doxyhexal 200 tetracyklinové antibiotikum - skúsenosti
Na čo ste brali tento liek,či vám pomohol a či ste pocítili pri nich nejaký nepríjemný vedľajší účinok.Ako dlho ste brali?
ja som brala doxyhexal realtívne dlho pre podozrenie na boreliozu (21 dní)..nežiaduce účinky- pokiaľ som ho zjedla nalačno tak som zvracala a keď som si nedala pozor na slnko pálila ma koža..
ja som ho brala na ureaplazmu...brala som ho mesiac...a vedlajsie ucinky bolesti zaludka niekedy nevolnost treba sa vzdy najest brat az po jedle..inac fajn ...pomohol hned po prvej davke...
@bonaqa2013 ja podľa letáku viem nežiaduce účinky,len som bola zvedavá na skúsenosti.Brala som už Doxibene/podobný,len asi 100-ku/ 2x na den,teraz mi to vypísali na zápal urologicky aj gynekologicky teda som prechladnutá,ale 200-ku Doxyhexal,tak som zvedavá čo bude.
@ivkabianka no dufajme že mi pomôže,a probiotiká ti nepomohli?Každopádne sa najme predtým...inak aj bez toho mám nejak blbé pocity na žaludok.
Pred pár dňami som ho dobrala a mala som len posledné dni hnačku, inak v pohode. Brala som ho 21 dní.
@gabuci ...probiotika pomohli...len ja som bola v Rakusku ked som ich brala a probiotika som si zabudla vziat tak my posielali ale az po 5 dnoch a to som lieky brala uz 15 den...🙂
@ivkabianka ja mám doma stále probiotika.
@gabuci doma ich mam aj ja ale zabudla vziat do roboty do Rakuska 😉
@ivkabianka ano chápem to,aj mne sa stáva,že niečo zabudnem
ahoj kocky, mne sa nejako pri tom doxyhexal atb. nedostavil uz druhy den menzes...cim to moze byt? Ze by naozaj tymi atb. a beriem aj cipky...dik
Ja beriem už druhé balenie a čaká má ešte jedno plus probiotiká a nič mi s nich nieje ale samozrejme nie na lacno a nie slnko ale to už tu bolo povedané 🙂Ja si myslím že to záleží od organizmu ako ich prijme niekto v pohode iný nemôže
Ja som ich brala teraz pred týždňom. Vedľajšie účinky som mala iba tráviace keďže tieto atb sú rezistentne voči probiotiká. Horkú chuť v ústach a nevoľno asi na tretí deň. Potom to ustúpilo. Či mi zabrali neviem, brala som ich na zápal priedušiek, ten ustúpil ale kašeľ zostal, ten je zrejme vírusovy.
@satanka1 No ja som od nich mala bolesti brucha,aj keď som probiotiká brala.A ešte to som si všimla,že dávnejšie mi vypísali len 100-ku Doxibene,teda boli slabšie,ráno 1 aj večer 1,vtedy mi tak brucho nebolelo.A od tých 200-iek ešte sa mi zdalo,že sa tak čudne cítim.Bola som taká napätá,tak nesvoja.Pulz som nemala rýchlejší.Možno ani nie od lieku som sa cítila tak čudne,ale vlastne od choroby,od zápalu.A tie bolesti brucha,no to sa dalo prežiť.Inak aj ja si prečítam všetko okolo lieku čo sa píše,nie je to vždy dobre,lebo fakt človek potom len strach má.Začala si to brať,dúfam a ako je ti,keď sa smiem spýtať?
Ahojte, len chcem dodať,že nejedzte na prázdny žalúdok, hrozne mi bolo zle, na vracanie a úzkosť, inak berem už týždeň a všetko je v poriadku, kúpila som si aj probiotika
Ja užívam doxyhexal už PÓL ROKA každý deň jednu tabletku 100mg nIESOM OCHOTNÁ A SCHOPNÁ SA HO VZDAŤ KEĎŽE ZA CELY ŽIVOT TO JE JEDINÁ VEC KTORÁ MI POMOHLA NA AKNÉ .. pri vysadení sa mi akné vrátilo tak som si to naordinovala znovu. S tým užívam probiotiká
Ja som ho zobrala vcera a povracala som sa do 10 minut hovorim si vyskusam dnes asi zaucinkoval zle na zaludok lebo poobede som pila energetak a zabudla som na to tak si hovorim dnes to skusim zas a stalo sa to iste uz ho nikdy nezoberiem a bolo mi priserne zle na dusi a zavraty asi to bude alergicka reakcia
Keby si prečítate príbalový leták tak tam je napísané že to treba jesť z jedlom alebo tesne po jedle. Aj mne je z neho vždy zle a mám závrate keď si ho dám na lacno všade sa píše o tom že to treba jesť z jedlom. A po ďalšie antibiotiká sa na noc nejedia to som v živote nepočula 🤦🏽♀️
A v rakusku sa nedaju kupit probiotika ? 🙂
Ja som ich nakoniec skusila do tretice po polke a uz mi bolo ok aj ked su silne tez sa mi sem tam tocila hlava ale nakoniec som dobrala vsetky a uz je to ok

daj si do googlu názov lieku a vyhodí ti aj vedľajšie účinky.