Duloxetin Sandoz - zvýšenie dávky na 60 mg
Zdravím vás, už viete, že trpím úzkosťami a depresiami, panické ataky... asi cca 2-3r som užíval Duloxetin sandoz 60mg, lenže urobil som veľkú chybu, priznal som sa s tým aj dr., že asi začiatkom tohto roka som nebrala pravidelne lieky, raz áno, potom nie, skrátka - vrátili sa mi panické ataky - najskôr sa opýtam: môže panický atak spôsobiť (spolu so zablokovanou chrbticou) - že vám z ničoho nič zostane blbo, tlak a tep sa zvýšia (160/90/115 》180/100/140pulz, po podaní Mg do žily + Tensiomin 12,5mg = tlak klesal) + aj z toho, že hyperventilujem??? Toto všetko = vysoký TK? Keďže EKG bolo v poriadku, v deň ataku mierne odchýlky v grafe, lebo mi to robili pri trvajúcom záchvate, ale rytmus srdca zachovaná a žiadne zmeny a zaver bez patologickeho nálezu,+ rovnako na druhý deň EKG v poriadku...
A teda, keďže som ich náhle vysadil, tak môžu byť/a:
1. Tieto stavy zo psychiky + chrbát? (Opísané vyššie)
2. Beriem 30mg, poctivo - 4.t a opakujú sa epizódy záchvatu silný každé 2-3 t, slabšie občas), takže mi kázal zvýšiť na 60mg (čiže 2 tbl denne), ako ste si to nastavili?
= môžem ho brať prvú okolo 10:00 a druhú okolo 17/18:00?
3. Kedy môžem očakávať zlepšenie psych. stavu? , keď zvýšiť na 60mg?
4. Je možné, keď som ho vysadil, že zaberie kvázi druhýkrát?
5. Pri týchto liekoch môžem brať Mg normálne, neovplyvní to liečbu, že? Keď to je len vitamín...
6. Atarax 25mg, môžem užívať 1-3 za deň, samozrejme podľa pp., čiže, ak by sa objavil atak - môžem dať aj Atarax, to by nemalo vadiť? Doplňujúce otázka : predpísala mi aj Neurol 0,25mg, že v prípade ataku, ale môžem ho kombinovať s Ataraxom?? Napr., dáme 0,5 tbl Ataraxu, ale chytí ma atak, môžem dať 1 tbl Neurolu?
Máte s týmto skúsenosť, s Duloxetin vrátenie sa k užívaniu a / alebo s Neurolom?
Ďakujem a ospravedlňujem sa, že píšem dlhé otázky...
5.
@fifozbs
ahoj toto presne iste prežívam ja co píšeš . Máš popri tom ataku aj bolesti hrude , alebo srdca ako by ? neviem ti odpovedať na všetky otázky ale ja užívam escitalopram a mam k tomu neurol pri atakoch si dávam. plus samozrejme magnezko užívam každý deň aj dva x Tiež som sa tak isto ako ty k escitalopramu vrátila po 3 mesiacoch . Psychiatricka sama mi povedala ze môžem dat znova escitalopram. momentálne sa cítim skôr taka mimo na drogách ako by . V noci som nespala mala som záchvat. :(
@anonym_ad067d - mne sa tie epizódy vracajú, len neviem, či brať z 30 na 60mg? Lebo pred 3 týždni s začal užívať 60mg asi 3-4 dni, na ten 3.-4. Deň prišiel silný atak = zostalo zle, vyskočil tlak, strach, tlaky na hrudi, rýchle dýchanie, hyperventilacia, tk 160/100, pulz okolo 130, od ďalšieho dňa beriem 1x 30mg, ale možno to nie je z tých liekov, lebo 3 dni je asi krátka doba, možno len proste prišiel stav?
@fifozbs áno možno len prišiel stav . ja dnes som piaty deň na liekoch ale čítala som ze presne môžu spôsobovať takéto nepríjemnosti aj tlak aj tep aj slabosť, točenie. kým si telo zvykne a kým sa hladiny hormónov vyrovnajú . je to hrozne . :( ja mam vždy pocit ze zomriem ze je konec
@fifozbs áno možno len prišiel stav . ja dnes som piaty deň na liekoch ale čítala som ze presne môžu spôsobovať takéto nepríjemnosti aj tlak aj tep aj slabosť, točenie. kým si telo zvykne a kým sa hladiny hormónov vyrovnajú . je to hrozne . :( ja mam vždy pocit ze zomriem ze je konec
@anonym_ad067d - čiže môžem to užívať?? Ako najlepšie nastaviť dávky?
30 mg je veľmi nízka dávka. Terapeutický účinok sa dostavuje pri 60 mg denne. A pomáha aj na neuropatickú bolesť. Čo sa týka tlaku, je to z panickej poruchy, aj tie ataky. Treba to zaliečiť a bude dobre. Neviem, prečo si prestal brať a berieš iba 30 mg, to akoby si nebral. Pokiaľ nemáš 45 kg.
30 mg je veľmi nízka dávka. Terapeutický účinok sa dostavuje pri 60 mg denne. A pomáha aj na neuropatickú bolesť. Čo sa týka tlaku, je to z panickej poruchy, aj tie ataky. Treba to zaliečiť a bude dobre. Neviem, prečo si prestal brať a berieš iba 30 mg, to akoby si nebral. Pokiaľ nemáš 45 kg.
@anonym_e545db - lebo mi bolo už dobre, viem, bola to veľká chyba, teraz to ľutujem ale už to neovplyvním... môžem dať 2x30mg aj naraz, to bude najlepšie ako to deliť, že? Keď budem od zajtra brať 60mg, tak sa môžem cítiť lepšie aj za 2-3 týždne? Atarax podľa potreby, aj keď budem brať 60mg, že? Ďakujem Ti.
@anonym_e545db - lebo mi bolo už dobre, viem, bola to veľká chyba, teraz to ľutujem ale už to neovplyvním... môžem dať 2x30mg aj naraz, to bude najlepšie ako to deliť, že? Keď budem od zajtra brať 60mg, tak sa môžem cítiť lepšie aj za 2-3 týždne? Atarax podľa potreby, aj keď budem brať 60mg, že? Ďakujem Ti.
@fifozbs po navýšené dávky individuálne, do 8t by sa mal dostaviť účinok. Ale nerozumiem, kto ťa držal na dávke 30 mg, čo nie je terapeutická dávka. Potom sa nečuduj, že máš ataky a tieto stavy. Svojvoľne si vysadil lieky, tak snáď vieš čo robíš. Iba nerozumiem, že je ti dobre a pritom tu stále píšeš...
@fifozbs po navýšené dávky individuálne, do 8t by sa mal dostaviť účinok. Ale nerozumiem, kto ťa držal na dávke 30 mg, čo nie je terapeutická dávka. Potom sa nečuduj, že máš ataky a tieto stavy. Svojvoľne si vysadil lieky, tak snáď vieš čo robíš. Iba nerozumiem, že je ti dobre a pritom tu stále píšeš...
@anonym_e545db - áno, viem to, že to bola chyba...stavy sa mi stale striedajú, chcem nabehnúť na 60mg, ako mi to odporučil lekár a píšem práve preto, lebo mi asi nie je ešte dobre ako mi bolo, nie? Ďakujem Ti.
@anonym_e545db - áno, viem to, že to bola chyba...stavy sa mi stale striedajú, chcem nabehnúť na 60mg, ako mi to odporučil lekár a píšem práve preto, lebo mi asi nie je ešte dobre ako mi bolo, nie? Ďakujem Ti.
@fifozbs ale 30 mg ordinoval lekár dlhodobo? On ťa nechal na tejto dávke a tebe bolo pri nej dobre?
@anonym_e545db- bral som 60mg,
@fifozbs a prečo si potom bral 30 mg?
@anonym_e545db - lebo 60mg mali výpadok, tak predpísal viac 30-tkových a tak nejak...
@fifozbs a dve 30tkové bol problém zobrať? Nerozumiem, čo teraz tu pýtaš radu, keď sám si ordinuješ lieky ako sa ti páči.
@fifozbs
ahoj toto presne iste prežívam ja co píšeš . Máš popri tom ataku aj bolesti hrude , alebo srdca ako by ? neviem ti odpovedať na všetky otázky ale ja užívam escitalopram a mam k tomu neurol pri atakoch si dávam. plus samozrejme magnezko užívam každý deň aj dva x Tiež som sa tak isto ako ty k escitalopramu vrátila po 3 mesiacoch . Psychiatricka sama mi povedala ze môžem dat znova escitalopram. momentálne sa cítim skôr taka mimo na drogách ako by . V noci som nespala mala som záchvat. :(
@anonym_ad067d aj ja to mávam, zostane blbo, tlak vyskoči a aj pulz a zaleje ma teplo, tŕpnutie rúk, pier a sucho v ústach, tras... ty máš aké príznaky?

@fifozbs