Duodenogastrický reflux: Dá sa vyliečiť alebo nie?
Ahojte, máte tu niekto duodenogastrický reflux? teda reflux žlče? je to doživotná diagnóza alebo zvykne sa to upraviť nejak a prestane to tam pritekať? doktor sa k tomu nevyjadril a veľmi by ma to zaujímalo. Videl som že to spôsobuje gastritídu tak by som chcel vedieť či sa to dá vyliečiť alebo nie. Díki
@hebba25 presne. Ja mám aj lieky. A poviem ti že ráno na lacno je mi blbo.
Tak ďakujem Vám za rady a @hebba25, @timea301196 a neni Vám ako keby nevoľno aj ? ja Vám normálne že nemáte teda skoro teda žiadne príznaky?
@jaro1234444 keď zostanem dlhšie hladná, že nemám čo zjesť,tak začnem mať kŕče v žalúdku a potom aj keď sa najem tak ma nadúva -ľudovo mám vetry. Proste tá žlč v prázdnom žalúdku robí neplechu 🙂
@hebba25 ano to som čítal že treba hlavne jesť, teda po menej ale nebyť hladný. To sa snažím aj robiť ale veľmi veľmi často je mi nevoľno ako keby, zdvíha sa mi žalúdok strašne a aj po jedle asi skoro každom mi je tak dosť ťažko.
Otázka je len či to robí ozaj ten reflux alebo niečo iné teda, lebo vystriedal som už aj všelijaké psychoterapie a 6 druhov antidepresív a nič nezabralo. Tak neviem už na koho sa obrátiť úprimné tak aspoň tu sa pýtam na fóre ľudí čo majú skúsenosti a som vďačný za každú radu, poznatok
@jaro1234444 a kvôli čomu užívaš antidepresíva?
@hebba25 tak kvôli mojej chorobe aj a hlavne teda kvôli tomu že sa myslelo že to bude psychické tie žalúdočne ťažkosti, lebo okrem toho refluxu nič iné nenašli. Ale tak zrejme mám aj GERD, teda ten druhý reflux lebo vkuse ma páli záha a všetko sa mi vracia do krku a úst
@hebba25 aj to poditujes?lebo ja osm zrazu zacala citit v hrdle cudnu pachut a celkovo mi bolo blbo...zistilo sa toot zaludok plny zlce a reflux, a neivem kam z konope v podstate pachut citim nonostop aj s liekmi, neivem oc jeste co nejest som uplne z toho vsetkeho jelen, nidky som nic nemala podobne
Ahojte ja mam DGR mierny a extremne kyslu chut v ustach mate to aj vy ? A da sa to vyliecit uplne ? Mne sa tak isto doktor nevyjadril ci to zmizne proste ma odignoroval uplne
@hebba25 ano to som čítal že treba hlavne jesť, teda po menej ale nebyť hladný. To sa snažím aj robiť ale veľmi veľmi často je mi nevoľno ako keby, zdvíha sa mi žalúdok strašne a aj po jedle asi skoro každom mi je tak dosť ťažko.
Otázka je len či to robí ozaj ten reflux alebo niečo iné teda, lebo vystriedal som už aj všelijaké psychoterapie a 6 druhov antidepresív a nič nezabralo. Tak neviem už na koho sa obrátiť úprimné tak aspoň tu sa pýtam na fóre ľudí čo majú skúsenosti a som vďačný za každú radu, poznatok
@jaro1234444 ja to mám tiež a trápim sa pol roka a vôbec to nie je lepšie, nemôžem poriadne jesť, lebo ja už mám aj zápal žalúdka, beriem lieky ale nejak nepomáhajú, môžme viac si o tom popísať, teraz som sa objednala do Bratislavy na súkromnú kliniku, ktorá sa tomu venuje
@hebba25 aj to poditujes?lebo ja osm zrazu zacala citit v hrdle cudnu pachut a celkovo mi bolo blbo...zistilo sa toot zaludok plny zlce a reflux, a neivem kam z konope v podstate pachut citim nonostop aj s liekmi, neivem oc jeste co nejest som uplne z toho vsetkeho jelen, nidky som nic nemala podobne
@angelinja prosím vás staršia diskusia ale pomohli sa vám problém vyriešiť? Ja mám neustále zlcovu horku chuť v ústach
@nerfka zial nie uz je to 8 mesiacov
@ivbi30 ahojky
NO takže ja sa s tymto refluxom trápim tiež nejaky mesiac a začalo to presne cca 3 roky po vzbrati žlčníka...
Zo začiatku oprazole a bolo všetko fajn...potom to prestalo učinkovať tak som skúšal kade čo:
Silicogel,Mastichu,Ukko čaj ...všetko uplne nič....teraz mam lipozomálnu čagu ale ani to nie je nič čo by zaberalo..
Umna su tie stavy také že keď jem tak ma ako keby sekne a musím si Grgnúť a až potom moženm pokračovať v jedení a napína ma na grganie stále...a aj záhu mávam .
Najhoršie keď som dlho hladný tak je to hrozné ...najhoršie že ja cvičím a musím pravidelne jesť a to jeednie je fakt trápanie keďže mam pocit hrče v krku a tlaky v hrudi na grganie .....proste skušal som kade čo aj s kamarátom ma to isté čo my ale nič nič....
tak už fakt neviem ak mám takto žiť tak to bude denno denný boj.....:(
@hebba25 presne. Ja mám aj lieky. A poviem ti že ráno na lacno je mi blbo.
@timea301196 ahoj
A aké lieky máš a zaberajú na zahu či ??
@timea301196 ahoj
A aké lieky máš a zaberajú na zahu či ??
@natasko ahoj ja mám nolpazu. Sen tam ju zabudnem dať… keď ma to ale chytí napriek liekom väčšinou pred ms napchal do seba pangrol kinuto a nospu
@natasko ahoj ja mám nolpazu. Sen tam ju zabudnem dať… keď ma to ale chytí napriek liekom väčšinou pred ms napchal do seba pangrol kinuto a nospu
@timea301196 no ja som bral nolapzu ale robila sa mi ešte vačsia zaha ....a ak odlho ju berieš???
Tohto hnusu sa asi nikdy nezbavíme mam pocit je to ako začarovaný kruh..
Ja som IPP vzsadil a beriem len Famosan ale ten je slabučký ba priam ani neyaberá na tento problém , to my aj doktori povedali....
@jaro1234444 ja to mám tiež a trápim sa pol roka a vôbec to nie je lepšie, nemôžem poriadne jesť, lebo ja už mám aj zápal žalúdka, beriem lieky ale nejak nepomáhajú, môžme viac si o tom popísať, teraz som sa objednala do Bratislavy na súkromnú kliniku, ktorá sa tomu venuje
@natasko
@timea301196
@ivbi30
@zorka71 prosím a absolvoval niekto z vás aj 24 hodinovú ph Metriu? Ako inak sa diagnostikuje tento typ refluxu?
prosím a este otázky pre všetkých z tejto diskusie, ako ste na tom a chuťou? Cítite chuť jedla? Ja mám akoby úplne zničené chuťové bunky z tej horkej chuti v ústach, ani čuch nemám poriadny aké tá chuť to je hrôza, absolútne nič si nevychutnam ako kedysi, po všetkom má stipe jazyk ..
prosím a este otázky pre všetkých z tejto diskusie, ako ste na tom a chuťou? Cítite chuť jedla? Ja mám akoby úplne zničené chuťové bunky z tej horkej chuti v ústach, ani čuch nemám poriadny aké tá chuť to je hrôza, absolútne nič si nevychutnam ako kedysi, po všetkom má stipe jazyk ..
@nerfka ja si jedlo tiež nevychutnavam....čuch a chuť mám..
Skôr ma trápi zaha,grganie a pocit hrce v krku....ale jedlo si už nevychutnavam....
@natasko
@timea301196
@ivbi30
@zorka71 prosím a absolvoval niekto z vás aj 24 hodinovú ph Metriu? Ako inak sa diagnostikuje tento typ refluxu?
@nerfka nie na tom som nikdy nebol....kamos bol na tom v Martine,,,,že to je take neprijemné ale nič take mu nezistili a stale ma problemy ako my....liečbu ma ako všetci tu....
@nerfka nie na tom som nikdy nebol....kamos bol na tom v Martine,,,,že to je take neprijemné ale nič take mu nezistili a stale ma problemy ako my....liečbu ma ako všetci tu....
@natasko veď bojím sa toho vysetrenie ale môj gastro lekár tvrdí že moja horkosť nie je z gastra, a že jediné tam.ma môže objednať. Ale ani sono brucha mi nerobil. Nemám žiadne lieky , nič, snažím sa držať nejakú žlčníkové dietu ale stále mi je rovnako, viete poradiť niečo čo by som mohla vyskúšať?
@natasko veď bojím sa toho vysetrenie ale môj gastro lekár tvrdí že moja horkosť nie je z gastra, a že jediné tam.ma môže objednať. Ale ani sono brucha mi nerobil. Nemám žiadne lieky , nič, snažím sa držať nejakú žlčníkové dietu ale stále mi je rovnako, viete poradiť niečo čo by som mohla vyskúšať?
@nerfka ja som skúšal diéty a cítil som sa rovnako....len nejem čo mi robí priamo zle inak jem všetko ...
Poprípade skúste febichol dávať pred jedlom , možno to pomôže lepšie tráviť....poprípade nejaké veci ako caga,silicogel ...alebo voltov balzam....je to hop alebo trop..
Ale určite berte dygezym-traviaxe enzými a probiotiká denne...to robím ja ..
Celkovo je ťažko radiť keď je to také že pomaly nefunguje nič 🤦🏻🤦🏻
@nerfka ahoj tak mi sme uz aj pisali sukromne ... Takze stale u mňa pretrva ta hnusna chut tiez ma po jedle brutalne stipe papula a ako píšeš tiez som si vsimla ze ako keby som menej citila pachy... Najnovsie som zistila ze som tehotna takze uvidime co toto so mnou porobi a ci to prezijem vobec ... Lebo udržať dietu v tehotenstve plus rastuce brucho tak to bude riadny masaker...

@jaro1234444 ja mám vyoperovaný žlčník a tento reflux mi zistili pri gastroskopii. Žijem s tým normálne. Len je dôležité nemať prázdny žalúdok, lebo tá žlč nemá čo tráviť a tým pádom "trávi" steny žalúdka. Dôležité je preto pravidelne jesť v menších porciách. Nemusíš sa báť. Ja som žiadny zápal žalúdka nedostala.